123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho lähtee lauantaina Keskuskentällä pelattavaan SJK – HIFK -otteluun ilman päävalmentajaa, sillä kaudesta 2011 lähtien Kerhoa luotsannut Christoffer Kloo vapautettiin tehtävistään tämän viikon alussa. Tähän otteluun joukkueen valmistaa sekä taktiikat että kokoonpanot juonii väliaikaisesti englantilaiskaksikko Keith “Keke” Armstrong ja Jamie Shore. Seinäjoella kovassa arvossa pidetty ja Suomen menestyksekkäimpiin valmentajiin kuuluva Armstrong on suurella todennäköisyydellä tämän kauden jälkeen SJK:n Urheilutoimenjohtaja ja kuluneella kaudella hän on tehnyt kartoitusta Kerhon pelaajatilanteesta sekä kaikesta muusta seuran toiminnasta. Näin hänellä on jo valmiiksi varsin hyvä kuva tilanteesta.

Hänen aisaparinaan on Kerhon junioripuolella valmennuspäällikkönä toimiva Shore. Shore on valmentanut urallaan pääosin junnuja, mutta entisenä ammattilaispelaajana hänellä on taatusti näkemystä edustusjoukkuetasollakin ja mies on ollut tuttu näky kaikissa SJK:n kotiotteluissa tällä kaudella. Kaksikon kädenjälki näkyy varmasti Kerhon taktiikoissa, mutta miten valmennuksen muutoksiin reagoivat pelaajat ja löytyykö joukkueelle uusi kipinä taistella sarjan kakkosijasta?

Tätä kirjoitettaessa ei tuleva valmentaja ole vielä tiedossa, mutta ehdokkaita pestiin on useampia ja keskusteluja on käyty pitkin viikkoa. Todennäköisesti uusi valmentaja istuu lauantaina jo katsomossa, tulevaa pelaajistoaan arvioiden.

Lauantain vastustaja Helsingin IFK herättää keskustelua vaikka joukkueen otteet eivät ole tällä kaudella ainakaan hyvässä olleet päähuomiona. HIFK on kuitenkin yksi Suomen tunnetuimpia urheiluseuroja ja joukkueen kannattajat näkyvät ja kuuluvat aina siellä missä joukkue vieraileekin. Näin Seinäjoen Keskuskentällä pelataankin todennäköisesti yksi tämän kauden mielenkiintoisimmista otteluista ja kun kotijoukkueen kannattajatkaan eivät mitään hiljaisimpia ole voisi uskoa tunnelmankin kohoavan Suomen mittakaavassa melkoiseksi.

HIFK matkalla Kakkoseen?

Helsingin IFK:n tämä kausi on sujunut seuran ja eritoten sen kannattajien näkökulmasta surkeasti. Kauden alla ennakkokaavailuissa joukkueelle ei mitään ruusuista kautta lupailtu, mutta HIFK-leirissä kuitenkin uskottiin tähtipaitojen löytyvän ennemmin sarjan keskivaiheilta, kuin sarjan viimeiseltä sijalta jolla se nyt on.

Joukkue on jäänyt jo säilymiseen oikeuttavasta kahdeksannesta sijasta kahdeksan pisteen päähän eikä oikeastaan mikään puolla sitä, että HIFK onnistuisi vielä putoajan paikalta itsensä turvaan kampeamaan. Sarjaa on kuitenkin jäljellä lauantain kamppailu mukaan lukien kahdeksan ottelua, joten jaossa on yhteensä vielä 24 pistettä. Periaatteessa mahdollisuudet on siis vaikka mihin. Tähän asti pelaamistaan 19:sta ottelusta HIFK on kuitenkin voittanut vain kahdesti ja se on saanut kasaan niissä yhteensä 11 pistettä. Jollei IFK-valmentaja Juha Moilanen omaa jotain huikeita velhon kykyjä vaihtuu perinteisen ja menestyksekkään seuran sarjaporras väistämättömästi.

HIFK tuskin kuitenkaan periksi antaa ja monesti selkä seinää vasten noita yliluonnollisia kykyjä juuri löytyy, joten mitään lannistunutta heittopussia on aivan turha odottaa lauantain otteluun. Joukkueen mukana Seinäjoelle saapuu myös heidän kannattajaryhmänsä, joka kannustuksellaan pitää huolta siitä, että löysäilyyn ei ole kentällä varaa.

HIFK:n maalilla palloja torjuu viime kaudella Seinäjoelle lainalla ollut Mika Johansson, joten ainakin hänelle Keskuskenttä on tuttu paikka. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa aikaisemmin ja molemmilla kerroilla SJK on korjannut kolme pistettä itselleen. Kevätkierroksella Kerho oli vahvempi kotonaan lukemin 3-1 ja kesällä HIFK joutui nöyrtymään Brahen kentällä peräti 0-4.

Herätys taisteluun!

Taisteluhuuto on nyt huudettu valmentajan vaihdoksen muodossa ja seuraavaksi niin Kerhon kannattajat kuin seurajohtokin kaipaavat pelaajilta ryhtiliikettä. Voittoja on alettava tulla, jos halutaan jättää kaudesta hyvä maku suuhun. Ennen lauantaita Kerho on pelannut yhteensä seitsemän ottelua ilman voittoa ja niistä turhauttavaan tasapeliin on päädytty peräti viisi kertaa. Toisaalta enemmän kuin voittoja, joukkue kaipaa nyt peli-ilon löytämistä uudelleen.

Sarjassa Kerho on tällä hetkellä neljäntenä ja eroa kärjessä olevaan Rovaniemen Palloseuraan on jo 20 pistettä, joten ykkösija ei ole enää realismia. Sen sijaan kakkopaikasta taistellaan ja sitä tällä hetkellä miehittävä FC Viikingit on kuuden pisteen päässä. SJK myös kohtaa Viikingit seuraavassa ottelussa viikon päästä.

Lauantain pelissä tekee todennäköisesti kotidebyyttinsä siirtoikkunan auettua Seinäjoelle palannut Tommi Haanpää, joka muutaman Veikkausliigan FF Jarossa vietetyn vuoden jälkeen pukee jälleen Kerhon mustan paidan ylleen.

Joukkueen kapteeni Chris Cleaver vapautuu yhden ottelun pelikiellostaan ja Jyri Hietaharju palaa myös rivistöön pienen loukkaantumisen jäljiltä. Jesse Jääskeläisen ja Sami Viljasen lainapestit Ylivieskassa loppuivat ja nuorukaiset ovat palanneet Kerhon vahvuuteen. Viljanen tosin on tällä hetkellä armeijan harmaissa. Viime ottelussa korttilinsä täyteen saanut Richie Dorman katselee peliä katsomosta käsin yhdessä loukkaantuneena olevien Mikko Ylihärsilän, Tiitus Lehtisen ja Teemu Penninkankaan kanssa. Nuori maalivahtilupaus Tuomas Karjanlahti on edelleen lainapestillä Närpiön Kraftissa. Laina kestää elokuun loppuun asti.

Keke ja Jamie pääsevät siis valitsemaan kokoonpanoaan seuraavasta ryhmästä: Luis Fernando, Tomas Karike, Pat Phelan, Matti Lähitie, Mikko Väänänen, Timo Rauhala, Janne Hosio, Ville Ylinen, Jesse Jääskeläinen, Jyri Hietaharju, Chris Cleaver, Christian Sund, Justin Moose, Aki Sipilä, Patrik Lomski, Touko Tumanto, Tommi Haanpää, Kim Palosaari, Daniel Caumo ja Toni Lehtinen.

SJK – HIFK lauantaina 18.8. klo 17.00 Seinäjoen Keskuskentällä. Portit, lipunmyynti, myyntikojut ja olutteltta aukeavat klo 15.30. Olutteltalla olut on halpaa ensimmäiset pari puolituntista. Liput 10/6 euroa ja ennakkolippuja myy Hospoda sekä Pub Wilson pitkin viikkoa. Myös Prisman SJK-piste myy lippuja perjantaina klo 16-20 välisenä aikana sekä lauantaina ennen ottelua klo 10-14. Ennakkolipuista saa 20%:n alennuksen, jos ostaessa käyttää S-bonuskorttia.

Vieraskannattajille tulee oma muilta katsojilta suljettu alue aurinkokatsomon puolelle kentän pohjoispäätyyn, sieltä löytyy heille omat anniskelualueet, WC:t ja ruokamyynnit. Kulkuyhteydet pohjoispäädyn kautta aurinkokatsomon ja pääkatsomon välillä suljetaan muulta yleisöltä ja se ohjataan eteläpäädyn kautta. Kaikki vieraskannattajat, myös omilla kyydeillä paikalle tulevat, sijoitetaan omaan katsomonosaansa ja vieraskannattajat otetaan sisään omasta portista liikuntapuiston pohjoispäädystä.

Anniskelualueet ja kioskit löytyvät myös normaalisti isonkiven juurelta pääkatsomon puolelta. Aurinkokatsomon eteläpäätyyn tulee myös kioskeja tätä ottelua varten.

Tervetuloa viihtymään Keskuskentälle!