123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina FC Interin kotikentällään keskiviikkoisen murskatappion jälkeen. SJK – FC Inter alkaa klo 18:00 OmaSp Stadionilla ja Carlsberg Sports Bar aukeaa siellä jo klo 16:00. Paikanpäälle pääsee kätevästi Komia-liikenteen Stadionbussilla.

Keskiviikkona SJK sai historiansa suurimman selkäsaunan Helsingisssä, kun HJK voitti peräti 6-0-luvuin. Tappio oli pohjakosketus, mutta onneksi joukkueelle tarjoutuu välittömästi mahdollisuus näyttää, mihin he todellisuudessa pystyvät, kun pelit tulevat kovalla tahdilla. Lauantain peliin tullaan täysin uudella ilmeellä ja kotikentällä, uskollisten kannattajiensa tuella, SJK palaa takaisin voittokantaan.

Nyt on vaikea hetki joukkueella ja seuralla. Nyt jos koskaan tarvitsemme äänekästä kotiyleisöä. Olemme aina saaneet lisää vauhtia ja energiaa yleisön kannatuksesta, sanoo SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj

Ymmärrämme pettymyksen ja haluamme pyytää antaaksi meidän esitystä. Nyt on aika pelaajien nousta uudelle tasolle ja pestä kasvomme sekä tuoda ilon kasvot yleisöllemme, jatkaa Hetemaj painokkaasti.

Maajoukkueeseen juuri valitun Hetemaj’n oma pelaaminen lauantaina on vielä hiukan auki. Hetemaj loukkaantui keskiviikkona ottelussa ja joutui tulemaan vaihtoon, mutta ainakin mies itse palaa halusta olla mukana auttamassa joukkuetta kentältä käsin.

SJK – FC Inter lauantaina 3.6. klo 18:00 OmaSp Stadionilla.

Ottelun ennakkoliput saat edullisimmin SJK:n verkkokaupasta, sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Ottelun järjestelyistä voit lukea lisää tämän ennakon loppuosasta. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon!

FC Inter Seinäjoelle ilman Njazi Kuqia

Interin katastrofaalinen viime kausi oli lähellä päättyä käsittämättömästi jopa putoamiseen. Viime vuonna materiaali oli riittävän kova mitalitaisteluun asti. Valmentaja vaihtui kauden aikana kahdesti ja lopulta Shefki Kuqi johdatti joukkueen kuiville. Kuqi toi mukanaan joukkueeseen myös pikkuveljensä, hyökkääjä Njazi Kuqin.

Shefki Kuqin valmennusura on ollut myrkyisä, johtuen osin organisaatioista, joissa hän joutunut taistelemaan myös talousvaikeuksien, sekä tulevien ja lähtevien pelaajien kanssa. Nyt Kuqilla on kuitenkin ensimmäistä kertaa käsissään kauden alusta asti hyvä pelaajamateriaali ja hyvä taustaryhmä, jonka hän on itse rakentanut.

Interin tärkein yksittäinen pelaaja on Timo Furuholm. Furuholm pelasi viimeksi Veikkausliigassa kaudella 2011, jolloin ”Furkka” teki peräti 22 maalia. Furuholmin lisäksi ainoastaan Paulus Roiha on tehnyt 2000-luvulla yhden kauden aikana yli 20 maalia. Furuholmin merkitys Interille on suurempi kuin tavallisen maalitykin merkitys. Furuholm on johtaja, jollaista Inter tarvitsi ja tarvitsee. Myös Interin merkitys Furuholmille on suuri. Furuholmin tie Saksan kentille ja Suomen A-maajoukkueeseen oli pitkä ja kivinen. Interissä häneen kuitenkin jaksettiin uskoa.

Timo Furuholm – Njazi Kuqi on Veikkausliigaan häikäisevä kärkipari. Seinäjoella tuota tutkaparia ei kuitenkaan nähdä, sillä Njazi Kuqi hölmöili itsensä pelikieltoon viime keskiiviikkona, ottamalla ottelussa kaksi keltaista suunsoitosta. Jälkimmäinen näistä vasta ottelun jälkeen kättelyissä.

Vaihtoehtoina kärkeen hänen tilalleen on kuitenkin Benjamin Källman ja Guy Gnabouyou, joilta voi odottaa vahvaa esiintymistä. Lisäksi laidalle Inter hankki vielä ennen siirtoikkunan umpeutumista entisen HJK-tähden Macoumba Kandjin, joka on jo nyt näyttänyt olevansa Veikkausliigaan edelleen kivikova vahvistus.

Ennen kauden alkua tulleista uusista tulijoista Julien Faubert on yksi liigahistorian tunnetuimmista vahvistuksista. Pitkään Valioliigassa pelannut, ja jopa Real Madridissa piipahtanut Faubert on ollut joukkueelleen keskikentän johtajana tärkeä, mutta pienet loukkaantumiset ovat pitäneet miestä sivussa muutamissa otteluissa. JJK:sta tullut Niko Markkula on jo nyt noussut liigan pakkieliittiin ja hän olisi kenties noussut mukaan maajoukkueeseenkin, mutta loukkaantuminen pitää miehen ainakin vielä sivussa ensi viikon maajoukkuepeleistä.

Furuholmin ohella myös Mika Mäkitalo palasi Interiin. Heidän lisäkseen joukkueessa ovat ikinuoret Ari Nyman ja Henri Lehtonen. Myös kaksi edelliskautta SJK:ssa pelannut Jere Koponen palasi kasvattajaseuraansa. Joukkueesta siis löytyy Inter-sydäntä.

SJK ja FC Inter kohtasivat jo tällä kaudella kertaalleen OmaSp Stadionilla, silloin Suomen Cupissa. Maaliskuussa pelatussa puolivälierässä SJK nappasi 3-2-voiton. Voittomaalin teki Facundo komealla zipillä.

Palaako loukkaantuneet? – Pelaako Hetemaj?

SJK on kärsinyt otteluruuhkassa loukkaantumisista, kun Richie Dorman, Dani Hatakka, Johannes Laaksonen ja Aristote Mboma ovat olleet sivussa. Dorman on ollut jo penkillä kahdessa edellisessä ottelussa, joten hänen kohdallaan loukkaantuminen on taakse jäänyttä. Dani Hatakka ja Johannes Laaksonen saattavat olla pelikunnossa jo lauantaina, tai viimeistään maajoukkuetauon jälkeen. Varmuudella sivussa on kuitenkin Aristote Mboma, joka on näillä näkymin sivussa useita viikkoja.

SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj joutui jättämään keskiviikon HJK-ottelun kesken jo 30 minuutin jälkeen, telottuaan kätensä alastulotilanteessa. Vielä ei ole tietoa pystyykö juuri maajoukkueeseen kutsun saanut Hetemaj pelaamaan lauantaina ja pahimmassa tapauksessa myös ensi viikon maajoukkueottelut saattavat jäädä väliin

Keskiviikkona SJK:n avauksessa pelasi ensimmäistä kertaa oma kasvatti Elias Ahde, joka palasi lainapestiltä JJK:sta, siellä pelattujen kuuden ottelun jälkeen. JJK:ssa Ahde myös avasi Veikkausliigan maalisaldonsa kahdella maalilla.

Pelikieltoja ei SJK:lla ole, joten niiltä osin ei ainakaan ole lisämurheita.

Kuntopuntarin kannalta SJK:n tappio keskiviikkona ei ole merkityksellinen, sillä SJK on nyt hävinnyt edellisistä viidestä ottelustaan vain yhden. Sarjataulukossa SJK on kahdeksantena, mutta piste-eroa lauantaina kohdattavaan FC Interiin, joka on neljäntenä, on vain kaksi pistettä. Voitolla on mahdollisuus kohentaa tilannetta merkittävästi. Samoin toisena oleva KuPS on vain viiden pisteen päässä.

HJK näyttää menevän kärjessä menojaan, mutta jälleen kerran mitalileille nouseminen ja Suomen Cupin finaaliin voittaminen, olisi kivikovia saavutuksia – niihin SJK:lla on enemmän kuin realistiset mahdollisuudet.

Lauantain ottelun lipunmyynti, järjestelyt ja Stadionbussit

OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Lauantainta se aukeaa klo 16:00. Jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, pelin aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar palvelee ainoastaan pääkatsomon asiakkaita. Anniskelupisteitä löytyy myös muualta stadionilta.

Muut portit ja palvelut aukeavat tuntia ennen avauspotkua ja Eteläkatsomon palvelupisteet puoli tuntia aiemmin. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar on jälleen auki kaikille asiakkaille ja siellä on luvassa pelaaja- ja valmentajahaastatteluita. Lauantaina pelataan myös UEFA Champions League -finaali, jonka kisakatsomo on järjestetty OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Bariin. Finaalin avauspotku on klo 21.45.

Otteluun kulkee ympäri Seinäjokea Stadionbussit, joilla pääset paikalle otteluun hyvissä ajoin ottelua ennen ja samoja reittejä kotiin ottelun jälkeen. Bussimatkan hinta on 3 euroa. Voit tutustua reitteihin ja aikatauluihin suoraan Komia-liikenteen nettisivuilta: www.komialiikenne.fi/

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Mahdollisesti paikalle tulevat FC Inter -kannattajat voivat sijoittua Eteläkatsomon lohkoon 115 ja he voivat käyttää Eteläkatsomon palveluita. Itäpäätyä ei avata yleisölle tässä ottelussa.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Lippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n kannattajaryhmän seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!