123 456 7890

Kuva Jussi Rämä, luvaton käyttö kielletty.

SJK matkustaa lauantaina Pietarsaaren Tellushalliin ja kohtaa siellä isäntäjoukkue FF Jaron harjoitusottelussa. Ottelu alkaa klo 15:15.

Joukkueet kohtasivat jo viime vuoden puolella joulukuussa harjoitusottelussa, ja silloin SJK:lla oli mukana pääosin nuoria testipelaajia. Samoin Ykköseen valmistautuva Jaro testasi useampaa pelaajaa edellisessä kohtaamisessa. Ottelu päättyi 1–1-tasapeliin.

Lauantain ottelussa nähdään pienimuotoista historiaa, sillä se on ensimmäinen kerta, kun kotijoukkue Jaroa aikoinaan pelaajana ja lopulta päävalmentajana edustanut SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko, tulee halliin vierasjoukkueen valmentajana.

Kyllä. Tämä on todellakin ensimmäinen kerta, kun menen Tellushalliin vierasjoukkueen valmentajana Jaron jälkeen. Se on väkisinkin lämmin tunne mennä sinne, sillä vietin niin monta vuotta siellä pelaajana ja sitten valmentajana. Tellushalli rakennettiin jo, kun olin siellä pelaajana. Se rakennettiin 1992 ja minä olin jo Jaron pelaaja vuonna 1990. Siitä hallista tuli minun toinen kotini. Se on myös koti minun pojilleni, hekin ovat käytännössä kasvaneet siinä hallissa. Joten se on todella merkityksellinen paikka perheelleni. Tunnen sieltä jokaisen kolkan. Jopa sen hallin hajun, nauraa Eremenko, joka viettää 55-vuotissyntymäpäivää nyt torstaina 17.tammikuuta.

Siellä on varmasti lämmin tunnelma lauantaina, mutta meille joukkueena, peli on kuitenkin vain valmistautumista Cupiin. Samalla näemme siinä, miten olemme kehittyneet joulukuun jälkeen, kun kohtasimme edellisen kerran, jatkaa Eremenko.

Saamme myös mukaan pelaajia, jotka eivät olleet mukana viime kerralla. Ja meillä on myös yksi testipelaaja. Haluan nähdä miten pelaajat ovat ottaneet vastaan taktisia asioita, miten uudet pelaajat sopeutuvat ja miten pelaajat tulevat kentällä toimeen keskenään. Eli tämä on tärkeä ottelu siinä mielessä ennen virallisten otteluiden alkamista, Eremenko päättää.

SJK:n kapteeni Mihkel Aksalu on ehtinyt kohtaamaan Jaron useasti. Joulukuun ottelun hän katsoi katsomosta, mutta nyt hän on jälleen mukana.

Tiukka matsi siitä tulee varmasti Jaroa vastaan. Kuten ne ovat aina olleet heitä vastaan. Mutta kyllä me lähdemme sinne voittamaan ottelua, ei mitään sen ihmeempää. Tällä hetkellä on kuitenkin tärkeintä, että saamme hyvän peruspohjan tulevaan kauteen. Treenataan hyvin ja pidetään kaikki pelaajat kunnossa. Se on kaikkein tärkeintä juuri nyt, sanoo SJK:n kapteeni ja maalivahti Aksalu.

Seurassa on tehty isoja muutoksia, kun Richie Dorman, Mikko Kujala ja Josh Bowen ovat aloittaneet työnsä. Se on tuonut meille kaikille entistä enemmän uskoa ja paljon ovat asiat muuttuneetkin. Toivotaan, että nämä ovat asioita jotka auttavat meitä tällä kaudella pärjäämään. Dorman ainakin tuntee tämän seuran läpikotaisin. Hänellä on oma näkemyksensä siitä, miten seuran tulee toimia ja uskon, että se on oikea näkemys millä tämä seura menee eteenpäin, arvelee Aksalu.

Juuri nyt seurassa on semmoinen henki, että me kaikki teemme asiat niin hyvin kuin pystymme. Odotukset kauteen ovat tietenkin kovat, mutta puhutaan tavoitteista sitten, kun kausi alkaa, sanoo Aksalu vielä lopuksi.

Ottelu toimii molemmille joukkueille valmistavaa harjoituksena seuraavalla viikolla alkaviin cupin otteluihin. SJK kohtaa Suomen Cupin karsintavaiheen avausottelussa perjantaina 25.1. klo 19:00 VPS:n Wallsport Areenalla. Kausikortit käyvät otteluun ja kausikortteja sekä ennakkolippuja saa SJK:n verkkokaupasta tai SJK Shopista. Ensi viikon Suomen Cupin ottelu myös televisioidaan suorana Ruutu -palvelussa.

Kuva Jussi Rämä, luvaton käyttö kielletty.

Jaro vahvistuneena lauantain otteluun

Edellisen kohtaamisen jälkeen Jaro on saanut mukaansa lisää pelaajia ja myös entinen SJK-puolustaja Pavle Milosavljevic on taas mukana. FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko on saanut joukkueensa hyvään rakennusvaiheeseen, kun puolustuspää alkaa olla valmis ja keskikentälle sekä puolustukseen on saatu vahvistuksia.

Ainakin Johan Brunell, Joni Remesaho, Otto Hirvonen ja meksikolainen Darvin Chavez ovat solmineet sopimukset edellisen ottelun jälkeen. Mukana lienee myös muutamia testipelaajia.

Joulukuussa pelatun SJK-pelin jälkeen Jaro on kohdannut harjoitusottelussa oman yhteistyöseuransa JBK:n. Jaro murjoi Kakkosessa pelaavan JBK:n peräti 8–0-luvuin. Jaro aloittaa Ykkösen Cupin ensi viikolla, kun se kohtaa Porissa lauantaina Musan Salaman.

Kuva Jussi Rämä, luvaton käyttö kielletty.

Kokeneet pelaajat mukaan lauantaina

Myös SJK on vahvemmalla ryhmällä matkassa, kun edellisestä pelistä sivussa olleet kokeneemmat pelaajat ovat nyt mukana. Joulukuussa katsomossa olivat vielä muun muassa Mehmet Hetemaj, Mihkel Aksalu ja Denys Oliinyk.

Sopimuspelaajista sivussa on varmuudella alaraajaoperaatiot läpikäyneet Billy Ions ja Jarkko Hurme. Molempia odotellaan mukaan vasta Veikkausliigan alkuun. Heidän lisäkseen Ville Tikkanen ja Joonas Sundman saattavat olla sivussa, mutta pelikuntoa katsotaan lähempänä ottelua. Sundman oli alkuviikosta Suomen U21-maajoukkueen mukana ja sai siellä pienen vamman.

Mukana on akatemiasta useampikin pelaaja, ainakin Jere Streng, Daniel Håkans ja Robbie Malolo. Kenties myös muita. Mukana on myös testipelaajana oleva nuori englantilainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja.