123 456 7890

Hankala Kiisto kylään

Seinäjoen Jalkapallokerho jatkaa kotiotteluittensa sarjaa talvikauden treenimatsien osalta kohtaamalla lauantai-iltana todella hankalan vaasalaisvastustajan FC Kiiston muodossa.

Viime kaudella Ykkösessä pelannut Harri Kevarin valmentama joukkue ei ole kokenut aivan järisyttäviä muutoksia, vaikka toki seinäjokelaisyleisölle tutut Matti Lampi ja Ville Ylinen ovat jättäneet seuran. “Lamppu-Masa” siirtyi jo syksyllä Tukholmaan ja “Ylli” palasi täksi kaudeksi kotiin Kerhon tummanpuhuvaan peliasuun.

Poissa FC Kiiston kokoonpanosta ovat myös FF Jaron kanssa sopimuksen tehnyt kokkolalaislähtöinen Kå;re Björkstrand, sekä maalivahti Peter Kauppi, jonka pelaaminen on vielä epävarmaa. Ei näy joukkueen kokoonpano listalla enää Kakkosessa todella kovaa valuuttaa laitapakin tontilla ollutta Jani Kujanpäätäkään. Tulopuolella VPS-junioreista napattu Juho Mäkieniemi ja VIFK:sta siirtynyt kokenut Jan-Christian Westermark paikkaavat toki aukkoja. Uusia kasvoja ovat myös Kakkoseen nousseen FC Korsholmin riveistä tullut Ilkka Laiho ja Leo “Leksa” Tuiskun jälkikasvu, Nicolas.

Viime kaudella kelta-mustat putosivat Ykkösestä noustuaan sinne varsin vakuuttavalla tavalla vuotta aiemmin. Kaudella 2008 Kerho ja FC Kiisto ottivat kahdesti mittaa toisistaab sarjapeleissä ja kertaalleen treenipelissä Seinäjoki Areenassa.

Harjoitusottelun vaasalaiset veivät numerollisesti vain 2-0, mutta pelillisesti 100-0. Kesän sarjapeleissä Kerho oli puolestaan pelillisesti niskan päällä, mutta joutui kummallakin kerralla tyytymään pistejakoon. ensin pinnat jaettiin Vaasan Kaarlenkentällä lukemin 1-1 (0-0) Marko Hutun vietyä vieraat johtoon 66. minuutilla. FC Kiisto tasoitti pelin 78. minuutilla Antti Puikkosen maalilla.

Keskuskentällä kohdattiin elokuun 3. päivänä. Tuolloin FC Kiisto meni taukojohtoon Arto Saranpään maalilla 20. minuutilla Kerhon tasoitettua pelin 68. minuutilla Tommi Haanpään toimesta ja näin 1-1 (0-1) olivat taas valmiit.

Ottelu on Kerholle kauden neljäs harjoitusmatsi. Kahdessa ottelussa kolmesta on vastassa ollut Veikkausliigajoukkue. Avauspelissä VPS oli tyly isäntä voittaen 5-0 (2-0) varsin junioripitoisen Kerhon. Seuraavaksi vierailtiin Pietarsaaren Tellushallissa, missä kehissä oli jo varttuneempaakin väkeä. Pelillisesti JBK jäi jalkoihin pahemman kerran ja se myös näkyi turhautuneiden isäntien otteissa. Kerho otti voiton kahdella ensimmäisen puoliajan maalillaan 2-0 (2-0) nakattuaan yhdeksän tuoretta nuorukaista kehiin toiselle puoliajalle.

Ottelussa debytoivat viime kaudella B-junnuissa menestyneet Niko Nauholz ja Jesse Jääskeläinen, jotka varsin oletettavasti ovat lauantaina akateemikkojen matkassa Pietarsaaressa. Näin sopii olettaa myös joukkueessa jo tällä kaudella esiintyneiden juniori-ikäisten Teemu Penninkankaan, Saku Koskisen, Juho Pajulan ja Kalle Taimin suhteen.

Sen sijaan viime lauantaina HJK:ta piinanneessa ryhmässä esiintynyt Miika Tuovila saanee enemmän minuutteja ja tuore isä Mikael Muurimäkikin lienee jälleen kalustossa. Sen sijaan Jaakko Lammen ja Petri Hutun pelaamista saataneen edelleen odotella.

Viime lauantain talvikauden ensimmäinen kotiottelu hallitsevaa Suomen mestaria, Helsingin Jalkapalloklubia vastaan oli todellakin toiveita antava, vaikka pataan tulikin lopulta 5-2 (1-2). Tauolla Kerho johti pääosin Klubi 04:n pelaajista ja Jani Vianderista, Tuomas Kansikkaasta ja A-maajoukkueessa debytoineesta Sebastian Sorsasta muodostunutta kokoonpanoa vastaan Ville Ylisen kahdella komealla osumalla Alexander Ringin tehtyä vieraiden johtomaalin. Ottelun käännekohta oli Dawda Bahin tulo kentälle toisella puoliajalla. Asiaa ei luonnollisestikaan auttanut se, että Antti Muurinen nakkasi kerralla kehiin kahdeksan all-stars-pelaajaansa, jotka sitten tyylittelivät voittoon tarvittavat osumat.

Yhtä kaikki, Tomi Kärkkäisen ryhmä pisti ihan mallikkaasti laadukkaalle joukkueelle kampoihin siihen saakka kun bensa loppui rahvaan auton tankista ja isot pojat huristelivat Ferrarillaan ohitse.

FC Kiiston kohtaaminen on aina mielenkiintoinen tapahtuma, sillä perin suoraviivaista jalkapalloa harrastava ryhmä on erittäin vaikea vastustaja. Fyysisesti voimakas ja kikkailematta pelaava joukkue on melko lailla, jos nyt näin voi sanoa, valmentajansa näköinen työntekoa kaihtamaton rypäs, jolta ei mitään heru ilmaiseksi.

Ottelu alkaa Wallsport Areenassa klo 19.00, joten tervemenoa katselemaan.