123 456 7890

Halutonta, velttoa ja tehotonta
SJK – JBK 0-2 (0-1)

42 min 0-1 Frank Jonke
70 min 0-2 Frank Jonke

Jos Seinäjoen Jalkapallokerho oli tehnyt maalinkin JBK:n verkkoon, olisi se ollut todellinen oikeusmurha. Kotijoukkue esitti uskollisille kannattajilleen ja muille paikalle vaivautuneille niin surkeaa peliä, ettei sillä kohtuullisuuden rajoissa ei ollut mitään asiaa saada ottelusta kuin juuri sen mitä nyt tulikin, eli ei yhtään mitään.

Missä lie vika kun pelaajia ei pelihommat kiinnosta? Jos tähän listattaisiin hyvät jutut Kerhon kohdalta, olisi juttu jo valmis ja loppusivu tyhjää.

JBK oli ennen lauantaita hävinnyt seitsemän ottelua peräkkäin, mutta nyt nöyrästi ja tarkasti puolustaneella vierailijalla ei ollut mitään vaikeuksia ottaa elintärkeitä pisteitä mukaansa. Samalla se repi Kerhon mukaan putoamistaisteluun, josta ei ole luvassa helppoa syysretkeä.

Lopuista otteluistaan SJK nimittäin pelaa kolme peräkkäin vieraissa ja yhteensäkin vain kahdesti kotona. Harhakuvitelmat siitä, että joukkue pystyisi menestymään ihan oikeasti, ovat luultavasti jo karisseet matkan varrelle, tai ainakin niiden olisi pitänyt karista.

Toki joukkueesta puuttui koko joukko pelaajia, mutta kuvittelisi, että ne jotka sen kautta saavat mahdollisuutensa pelata avauksessa haluavat näyttää osaamistaan ja osoittaa ansainneensa näytön paikan.

Vaikka ottelu kokonaisuutena oli pelillisesti hyvin tasaista vääntöä, puuttui siitä kaikki se syke, yrittämisen halu ja taistelu, mitä Kerho on tällä kaudella parhaimmillaan esittänyt.

Juuri ennen puoliaikaa passiivisesti esiintynyt kotijoukkue sai jäähileistä vettä koko saavillisen niskaansa. Vaikka tilanne joidenkin mielestä vaikuttikin paitsiolta, on se nyt aivan se ja sama, koska Kerho ei olisi kuitenkaan kyennyt ratkaisemaan ottelua edukseen.

Sen sijaan vieraat järjestivät Alexei Eremenkon ja Daniel Fellmanin toimesta tekopaikan FF Jaron kanadalaispelaajalle, Frank Jonkelle, joka ei takatolpalta erehtynyt, vaan vei vieraat johtoon.

Sama kanukki oli uudelleen asialla pelikellon ehdittyä 70. minuutille. Keskialueelta tuli nopea pisti ja Kerhon alakerta jäi kuin seisomaan Jonken kirmattua rankkualueelle. Hän pisti pallon ohi vastaan tulleen Jyri Niemisen ja peli oli paketissa.

JBK:lle pisteet tulivat tärkeään saumaan. Siinä samassa rytäkässä pietarsaarelaiset vetivät Kerhon mukaan putoamistaisteluun, josta on luvassa tuskainen ja pitkä. Kierroksia on jäljellä kuusi ja Kerhon otteluista peräti neljä on vieraskentällä. Kolme seuraavaa on reissupelejä, joten helpoksi eivät pelaajat ole hommaa tehneet.

Vieraiden eliittiä olivat ottelupöytäkirjan ainoat merkinnät tuottaneen Jonken lisäksi Daniel Fellman ja kippari Jonas Sandlin. Jonke nimittäin teki kaksi maalia ja sai ottelun ainoan varoituksen. Lisäksi hän kuittasi kolme sakaraista Veikkausraadilta Toki Kloppien legendaksi nimeämä Alexei Eremenkokin väläytteli briljantteja syöttöjään, mutta rahtusen ehkä jalka jo painaa. Silti mies mahtuisi nakkaamalla useimpiin joukkueisiin tällä tasolla. isä-Eremenkon esitys palkittiin kahdella tähdellä.

Kotijoukkueesta Veikkausraadin ainoan sakaraisen sai maalivahti Jyri Nieminen. Eipä Niemisellä paljon töitä ollut, mutta jos joukkueesta nyt joku oli palkittava, niin siinä mielessä mitsku meni kaiketi ihan oikeaan osoitteeseen. Toisaalta KPV:sta lainalle saatu pakkina pelannut Aleksi Paavolainen selvisi tontillaan varsin kelvollisesti, eikä häntä voinut maaleista syyttää.

Ottelun parhaat seinäjokelaiset löytyivät sivurajoilta. Erotuomari Vesa Toivolan apuna toimineet Olli-Jussi Sariola ja Juha Kallionpää olivat selvästi luokattomasti esiintynyttä kotijoukkuetta vakuuttavampia otteissaan.

SJK: Jyri Nieminen, Aleksi Paavolainen, Tiitus Lehtinen, Jukka-Pekka Salminen, Jani Asuintupa, Ville Pajula (33. Jukka Yli-Renko), Mikko Kärki, Henri Saranpää, Tommi Haanpää, Juha Eteläaho (86. Jukka Ahola), Jussi Kankaanpää (70. Jere Jääskeläinen)

Kuvagalleria op”