123 456 7890

Haanpää: “Helvetin hyvä”
Seinäjoen Jalkapallokerho haki kauden kolmannen vierasvoittonsa Napapiiriltä kaadettuaan Kakkosen Lohko C:n kamppailussa sarjataulukossa pykälää alempana olleen rovaniemeläisen FC Santa Clausin Saarenkylän tekonurmella numeroin 2-1 (1-1).

Jo toisen kerran tällä kaudella Kerho iski voittomaalin aivan ottelun loppuhetkillä napaten pisteet mukaansa. Joukkueen vastuuvalmentaja, Esa Haanpää, oli syystäkin todella tyytyväinen, sillä viime sunnuntain kotitappio OPS:lle jäi kerta heitolla pois mielistä.

“Oli sitten ihan helvetin hyvä voitto. Tämä valoi taas uskoa joukkueeseen. Vaikka meillä oli selvästi vaikeuksia FC Santa Clausin heitettyä läpi ottelun pitkää palloa, selvisimme siitä. Myös kakkospallojen voittamisessa oli ongelmia”, aloitti “Eski” ottelun analysoimisen.

Onhan se luonnollista, että vierasvoitto maistui. Niin ne yleensä pakkaavat tekemään. Maistuvathan ne toki kotivoitotkin, mutta niistä Kerholla on huomattavasti vähemmän kokemusta kuin vierasvoitoista. Tavallaan kai ihan hyvä asia, että vieraissa pärjätään, mutta voittoja soisi tulevan samaan tahtiin myös kotikentällä.

“Jouduimme hieman laittamaan pelaajia uusille pelipaikoille, mutta kyllä homma siitä huolimatta oli ihan OK. Toki annoimme taas helpon maalin, joka harmittaa, mutta aivan kuten Vöyrillä Norrvallaa vastaan, onnistuimme nytkin iskemään lopussa voittomaalin. On hienoa, että pystymme kääntämään pelejä eduksemme lopussa. Voittomaali oli todella loistava vastaisku. Tommi vei ensin laidalla paria kaveria ja pisti sitten hyvän keson käytävään. “Teukka” iski siitä pallon varmasti verkkoon”, kehui Haanpää.

Vaikka vierasjoukkue oli erittäin ohuella ryhmällä matkassa, kesti paketti hyvin. Toki pikkutällejä tuli tälläkin kertaa, muttei kuitenkaan mitään dramaattista.

Marko Hutun nivusta hieman jännättiin, mutta se kesti yllättävänkin mukavasti ja aika myöhään pääsimme vaihtamaan hänet sitten sivuun. Se oli aika jännä juttu, että Santa Clausin kaverit saivat potkia sukille meidän pelaajiamme koko ajan niin, että paikattavina kävivät “Make”, “Figo”, “Vipi” ja “Jaska”. Silti erotuomari Tuomas Hartikaiselle oli ihan helkkarin paljon tärkeämpää katsella missä päin teknistä aluetta oltiin tai miten on sukkanauhat ja teipit. Melko outoa. Hyvä, ettei kukaan kuitenkaan loukkaantunut sen pahemmin”, jatkoi Haanpää.

“Toisella puoliajalla Tommi laittoi itselleen tikkarin ja paineli karkuun. Siinä tilanteessa sieltä takaa tuli viikatemies ja penkki karjui punaista, mutta kaveri ei saanut edes varoitusta. Kyllä se hiukan pisti miettimään”, lisäsi Haanpää.

Nuorista sotureista Jaakko Lampi pelasi ensimmäiset täydet minuutit edustustasolla Kakkosessa.

“Kyllä “Jaska” selvisi ihan hyvin. Hän saa puhtaat paperit hommasta. Toki noin 70 minuutin jälkeen alkoi jalka hiukan hyytyä, mutta kokonaisuutena olin erittäin tyytyväinen. Myös Samir Bouroussi” teki debyyttinsä saaden muutaman minuutin lopusta”, iloitsi “Eski” joukkueen kuopusten tekemisiä.