123 456 7890

GBK oli selkeästi rutinoituneempi perjantaina Seinäjoella pelatussa harjoitusottelussa, vaikkakaan ottelun lopputulos ei kerro pelistä kaikkea. Myös Kerho 07:lla oli omat paikkansa ja peli oli ajoittain varsin tasaista vääntöä. GBK kuitenkin oli vaarallisempi maalinedustalla ja käytti paikkansa hyvällä prosentilla. Akatemia lähti otteluun ryhmällä josta puuttui abiristeilijät sekä vanhojen tansseissa juhlivat lukiolaiset. Tämä tarjosikin näyttöpaikkoja Kakkosen tasolla debytoimattomille pelaajille.

Kerho 07 Akatemia – GBK 0-4 (0-2)
0-1 10 min Kim Å;gren
0-2 44 min Tom Melarti
0-3 67 min Tom Melarti
0-4 72 min Tom Å;strand

GBK siirtyi ottelussa johtoon 10. minuutilla Niko Tukevan antaman kulmapotkun jälkitilanteesta. Jussi Roiko syötti Kim Å;grenille, jonka tarkka laukaus meni maaliin tolppaa hipoen. GBK hallitsi ottelua, mutta Kerhollakin oli paikkoja. Jordi Lahnalakso laukoi kovan ja matalan kudin lähietäisyydeltä, mutta GBK-vahti Olli Nylund onnistui torjumaan. Kerho loi erinomaisen maalipaikan myös kulmapotkusta, mutta GBK-puolustus onnistui blokkaamaan laukauksen, joka oli jo menossa maaliin.

GBK siirtyi kahden maalin johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla. Jakob Strandin avaus ei onnistunut, Tom Melarti rankaisi ja iski taukolukemiksi 0-2.

Toisen puoliajan alussa Jordi Lahnalaksoa rikottiin ja Kerho sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Nikko Ruokangas antoi sen hyvin takatolpalle, jossa Patrik Pihamaa oli hyvin jatkamassa, mutta seurauksena oli vain kulmapotku. Kerho oli ihan hyvin pelissä mukana, mutta tietynlainen terävyys hyökkäysalueella puuttui. GBK sen sijaan iski tehokkaasti maalipaikoista. 67. minuutilla GBK karkasi kolmen maalin johtoon, kun Mika Korkiala keskitti oikealta laidalta ja Tom Melarti viimeisteli maalin edestä. Viitisen minuuttia myöhemmin Tom Å;strand laukoi kovan kudin paristakymmenestä metristä ja vei GBK:n 0-4 johtoon.

Lukemista huolimatta Kerho jaksoi taistella loppuun asti ja loikin hyviä maalipaikkoja. GBK:n pelaajien rutiini Kakkosen tason peleihin oli nuorta Kerhon joukkuetta kovempi ja lukemat olivat lopulta melko rumat. Vierasjoukkue oli toki parempi, mutta ehkä neljän maalin voitto mairittelee hiukan GBK:ta.

Seuraavaksi Kerho 07 Akatemia kohtaa harjoitusottelussa virolaisen SK Tääksin. Ottelu pelataan Seinäjoen Wallsport Areenalla lauantaina 21.2. klo 14.15.

Kerho 07 Akatemia: Jakob Strand MV, Joona Lautamaja, Patrik Pihamaa, Aleksi Leppänen, Niko Hietaharju, Janne Tuohisaari, Arttu Aromaa, Nikko Ruokangas, Sami Viljanen, Jesse Sundman ja Jordi Lahnalakso.

Vaihdosta sisään: Matti Lähde, Aatu Kujanpää, Samuli Hussa ja Jaakko Vihanta,