123 456 7890

U19 SM-jatkokarsinnan 1. osaottelu, päättyi Seinäjoen Jalkapallokerhon osalta murheellisesti, kun muuten tasaisen ottelun ratkaisi ottelun alussa ja ottelun lopussa päästetyt maalit. Näin FC Lahden kova U19 joukkue otti edun kohti SM-sarjaa. Mitään ei ole kuitenkaan vielä hävitty, vaan ensi lauantaina jatketaan toisella osaottelulla.

FC Lahti U19 – SJK U19 2-0 (1-0)
1-0 01 min Masa Malen
2-0 90 min Olli Tynkkynen

Peli sai todellisen shokkialun SJK:n kannalta, eikä ehtinyt vanheta kuin muutamia kymmeniä sekunteja, kun FC Lahti sai pallon SJK päätyyn ja samantien jo maaliin asti. Veto tuli sen verran läheltä että hyvän ottelun pelannut Paavo Valakari ei tilanteelle mitään voinut.

Muuten peli oli varsin tasainen vääntö koko ensimmäisen puoliajan ja molemmilla joukkueilla oli omat paikansa. Parhaat niistä osui SJK leirissä Elias Ahteelle, joka pariinkin otteeseen pääsi venymään Roope Takalan keskityksiin, mutta maaliin asti palloa ei saatu.
Välillä taas Valakari piti Kerhoa pystyssä torjunnoillaan omassa päässä.

Toisella puoliajalla jatkettiin yhtä tasapäisesti kuin ensimmäisellä, tosin ehkä hienoisessa SJK hallinnassa. Ainoa tilastomerkintä ensimmäisellä puolituntisella oli kuitenkin vain vaihto, joka jouduttiin suorittamaan jo muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Jaakko Vihanta reväytti takareitensä ja Niko Laaksonen korvasi hänet kentällä.

Ottelun loppua kohti FC Lahti vaihtoi puolustuskannalle ja SJK sai pallonhallinnan.
Viimeisen vartin SJK painoi pelin väkisin FC Lahden maalille ja haki tärkeää vierasmaalia.
Ottelun toinen osuma nähtiinkin kun pelattiin jo erotuomarin antamaa lisäaikaa, mutta ikävä kyllä väärään päähän Kerhon kannalta. FC Lahti sai pallon boksiin ja puolustuksen hiukan sekoillessa, pääsi isäntien Olli Tynkkynen iskemään 2-0 loppunumerot taululle.

Maali oli siinäkin mielessä harmittava, että 1-0 lukemissa peli olisi paremmin omissa käsissä toisessa osaottelussa Seinäjoella. 2-0 kotivoitolla mennään nimittäin nyt vasta 2 x 15 minuutin jatko-otteluun. Ja jos FC Lahti iskee Seinäjoella vierasmaalin, pitää Kerhon onnistua vähintään neljästi.

Mutta siitä lähdetään, että SJK voittaa kotikentällään ja kotiyleisön tuen turvin. Vaikka sitten
sen 2-0 ja puristaa SM-sarjapaikan jatkoajalla tai rangaistuspotkukilpailussa. Mahdottomuus ei olisi suurinumeroinen kotivoittokaan.

– Pitää vaan uskoa omaan tekemiseen ja luottaa että ne tarvittavat maalit saadaan sieltä. Nyt ollaan vasta kamppailun puoliajalla, eikä sitä todellakaan olla hävitty, kommentoi ottelun jälkeen SJK U19 valmentaja Max Peltonen.

2. Osaottelu pelataan Wallsport Areenassa, Seinäjoella lauantaina 13.4. klo 14.00. Kaikki silloin mukaan kannustamaan!

SJK U19: Paavo Valakari, Roope Takala (83′ Antti Viita), Joona Lautamaja, Jaakko VIhanta (48′ Niko Laaksonen), Joona Ala-Hukkala, Veli-Pekka Pajula, Janne Tuohisaari (83′ Tuomas Rintamäki), Aleksi Leppänen, Jesse Sarajärvi, Elias Ahde ja Aleksi Ahde.