123 456 7890

SJK matkustaa tiistaina Islantiin, missä se kohtaa torstaina 9.7. Eurooppa-liigan ensimmäisen kierroksen toisessa osaottelussa, isäntäjoukkue FH Hafnarfjördurin. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 22.15 ja se pelataan Kaplakrikin stadionilla Hafnarfjördurin kaupungissa.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisessa osassa viime torstaina Helsingin Sonera Stadionilla ja FH onnistui ottamaan silloin 0-1 voiton vapaapotkumaalilla. Tasapeli ei Islannissa riitä jatkopaikkaan, vaan SJK tarvitsee vähintään voiton samalla tuloksella, jotta mentäisiin 2 x 15 minuutin jatko-otteluun. Jos siinäkään ei tulisi tulosta, haettaisiin voittajaa rangaistuspotkuilla. Vähintään 2-0 tai 2-1 voitoilla SJK menisi jatkoon suoraan.

Molemmat joukkueet kärsivät tässä välissä tappion oman maansa kilpailuissa, kun SJK hävisi maanantaina vieraskentällä Veikkausliigassa FC Lahdelle 1-0 luvuin ja FH Hafnarfjördur hävisi sunnuntaina Islannin cupissa 2-1 tuloksella KR Reykjavikille.

Toinen osaottelu ja tiedetään että jatkoon päästäkseen meidän täytyy voittaa. Me tiedetään että meidän täytyy tehdä maali. Siinä meidän täytyy vain uskoa itseemme ja olla kylmäpäisiä, jatkaa työntekoa ja paikkojen luomista. Me ollaan kuitenkin kauden aikana tehty paljon maaleja. Veikkausliiga ja nämä euro-ottelut ovat kuitenkin julmamaailma ja emme voi vain odotella – sen täytyy tapahtua nyt, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK TV on paikanpäällä Islannissa ja viimeistään torstaiaamuna on luvassa haastatteluita ja videoa virallisista harjoituksista sekä ottelun lehdistötilaisuudesta. Paikanpäälle matkustaa Seinäjoelta myös noin kymmenkunta kannattajaa omiaan tukemaan.

UEFA Eurooppa-liigan ensimmäisen kierroksen 2. osa: FH – SJK, torstaina 9.7. klo 22.15 (19.15 Islannin paikallista aikaa)

SJK tarvitsee voiton Islannissa, päästäkseen jatkoon.

Lähteekö FH jälleen puolustamaan?

Helsingissä islantilaisen FH Hafnarfjördurin päävalmentaja Heimir Gudjönsson, oli valinnut taktiikaksi tiukan puolustuksen ja maaleja haettiin lähinnä vain vastahyökkäyksillä. Tämä taktiikka myös toimi, sillä vaikka SJK hallitsikn peliä lähes täysin, sai FH vapaapotkun rangaistusalueen rajalta ottelun 56. peliminuutilla vastahyökkäyksestä. FH:n kauden paras maalintekijä, skotlantilainen Steven Lennon ampui siitä ottelun ensimmäisen vedon kohti SJK maalia. Veto meni läpi muurin ja upposi taka-alakulmaan.

SJK oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla niin paljon vahvempi joukkue, että he pystyivät pitämään pallohallinnan. Mielestäni kuitenkin pelasimme organisoidusti ja puolustimme hyvin. Lopulta toisella puoliajalla saimme maalin vapaapotkusta, vaikka olimmekin aikalailla ongelmissa ennen sitä. Olen erittäin tyytyväinen voittoon, koska mielestäni SJK oli erittäin vahva vastustaja. Meidän täytyy kuitenkin pitää jalat maassa ja valmistautua hyvin myös toiseen otteluun, kommentoi FH:n päävalmentaja Gudjönsson edellisen ottelun jälkeen.

Puolustavalla taktiikalla joukkue pelasi myös sunnuntaina Islannin cupissa, kun se kohtasi derby-ottelussa KR Reykjavikin. KR painosti siinä suurimman osan ottelusta, kun FH pelasi riiston jälkeen nopeasti ja suoraviivaisesti palloa ylös Steven Lennonille. Helsingissäkin loistanut malilaistoppari Kassim Doumbia voitti kaikki pääpallot puolustuksessa ja hän myös puski joukkueensa 1-1 tasoituksen kulmapotkusta. KR kuitenkin onnistui yllättämään vielä aivan ottelun lopussa FH puolustuksen ja siten FH:n cup-taival kotimaassaan päättyi tuohon otteluun.

FH pelasi sunnuntaina parhaalla kokoonpanollaan ja ryhmässä nähtiin vain vähän kierrätystä. Tuo meinasikin kostautua, kun ensimäisellä puoliajalla topparitähti Doumbia loukkasi polveaan ja oli muutaman minuutin huollettavana kentän sivussa. Hän palasi kuitenkin otteluun ja pelasi pelin loppuun saakka normaalisti. Doumbian loukkaantuminen olisikin ollut kova isku FH:lle ennen torstaita, sillä mies on puolustuksen, ellei koko joukkueen, kirkkain tähti.

Tällä tietoa kuitenkin FH:n koko ryhmä on terveenä ja joukkue pääsee parhaassa iskussa SJK:ta vastaan.

Rastapäinen Kassim Doumbia on FH:n puolustuksen kirkkain tähti.

SJK:n matkasuunnitelmiin muutos

Alunperin SJK:n oli tarkoitus matkustaa kaikkiin mahdollisiin europeleihinsä suoraan Seinäjoelta omalla charter-koneellaan, mutta Islantiin ei voi tulivuoriuhan johdosta matkustaa kuin tietyn tyyppisillä koneilla. Tälläinenkin olisi kyllä löytynyt, mutta ei sopivan kokoista tai ei millään muotoa järkevään hintaan. Siten SJK matkustaa peliin normaaleilla reittilennoilla.

Joukkueenjohto ja huolto lähtee Islantiin jo aiemmin laittamaan paikkoja valmiiksi, pelaajisto ja muu SJK väki tulee paikalle myöhään tiistai-iltana. Keskiviikkona SJK pääsee jaloittelemaan harjoituskentälle heti aamusta ja vielä vetämään viralliset valmistavat harjoitukset ottelun kenttänä toimivalla Kaplakrikin stadionilla keskiviikkoiltana. Ottelu alkaa paikallista aikaa torstaina 9.7. klo 19.15. Islannissa aika on kolme tuntia Suomea jäljessä, joten Suomen aikaa avauspotku on klo 22.15.

SJK pääsee otteluun terveellä ryhmällä, sillä vain Marco Matrone ei ole pelikuntoinen. Maanantain Veikkausliigaottelussa SJK lepuutti avainmiehiään ja antoi peliaikaa vähemmän pelanneille. Muun muassa maalivahti Mihkel Aksalu, Richie Dorman, Mehmet Hetemaj ja Zeljko Savic katselivat maanantain kamppailun sivussa. Peliaikaa puolestaan sai Henri Aalto, Juho Lähde ja vasta 17-vuotias Emil Lidman. Siten myös he ovat täydessä pelikunnossa ja käytettävissä torstaina Islannissa.

FH – SJK otteluparin voittaja kohtaa toisella kierroksella voittajan otteluparista FK Laci (Albania) – Inter Baku (Azerbaidjan). Toinen kierros pelattaisiin 16. ja 23. heinäkuuta. UEFA vahvistaa tarkemmat pelipäivät ja ajat vasta kun 1. kierros on pelattu.

SJK matkustaa Islantiin tiistaina.

Pelipaikka toimii Kaplakrikin stadion

Ottelu pelataan Islannin Hafnarfjördurissa, joka on pieni 20 000 asukkaan satamakaupunki, aivan pääkaupunki Reykjavikin kupeessa. Harfnarfjördurissa on reilun 6000 katsojan jalkapallostadion, Kaplakrikivöllur, joka on palvellut myös Islannin maajoukkueen varakenttänä. Eteisyyttä Reykjavikista on stadionille vain noin 10 kilometriä. Paikanpäälle stadionille pääsee Reykjavikista paikallisbusseilla tai takseilla ja matka sinne kestää noin 15 minuuttia. SJK majoittuu Islannissa Reykjavikiin.

Pintana kentällä on hyväkuntoinen luonnonnurmi ja katettuja paikkoja stadionilla on kolmisen tuhatta. Ottelussa kaikki SJK kannattajat sijoitetaan samaan katsomonosaan, joka selviää vasta myöhemmin tällä viikolla. Ottelu alkaa paikallista aikaa klo 19.15 ja koska Islannissa on kello kolme tuntia myöhemmässä ajassa, alkaa ottelu Suomen aikaa klo 22.15.

Yhteistä lentoa ei Islantiin järjestetä, vaikeiden lentoyhteyksien vuoksi, mutta paikanpäälle lähtee SJK kannattajia omilla matkavarauksillaan. Otteluliput kaikille SJK kannattajille hoidetaan SJK:n kautta, eli jos olet lähdössä Islantiin, ota yhteyttä sähköpostitse kannattajat@sjk2007.fi. Liput aikuisille maksaa 15 euroa ja lapset alle 11 vuotta pääsee 5:llä eurolla.

Seinäjoella peli pyritään näyttämään suorana Carlsberg Sports Barissa, mutta vielä ei ole tiedossa onnistuuko striimi. Kannattaa seurata heidän tiedotusta asiasta.

Kaplakriki stadion sijaitsee Islannin Hafnarfjördurissa