123 456 7890

“Eski”: Ehkä perjantaina on perhosia
Toki kevätaurinko on jo ehtinyt lämmittää jonkin verran, mutta ei sentään niin paljon, että ensimmäiset perhoset olisivat liikkeellä muualla kuin Kakkosta aloittavien joukkueiden pelaajien, huoltajien, koutsien ja kannattajien masuissa. Alkuvikosta ei moisesta vielä ollut tietoakaan ainakaan toista kauttaan Kakkosessa pelaavan Seinäjoen Jalkapallokerhon vastuuvalmentajan Esa Haanpään kohdalla. Tilanne saattaa kuitenkin olla tyystin toinen kellon kajauttaessa 12 ja vuorokauden vaihtuessa.

“Ei ole kyllä yhtään jännittänyt, mutta mikä sen tietää, jos perhosparvi lähtisi perjantaina liikkeelle”, naurahti Haanpää.

Periaatteessa Kerholla pitäisi asioiden olla kunnossa. Joukkue pelasi ensimmäistä kauttaan joukkueen luotsina toimivan “Eskin” opastuksella tappiottoman talvikauden mättäen palloja vastustajien verkkoon kuin heikkomielinen ahmii hattaraa. Myös alakerta oli tiivis ja se on se ase, jonka voimalla lopulta menestystään tai ollaan menestymättä. Tekihän Kerho viime kaudellakin maaleja ihan huikeaan tahtiin, mutta oma pää oli ajoittain kuin seula.

“Ihan luottavaisin mielin me olemme Kokkolaan lähdössä. Uskon, että pelaajille jäi Närpiön reissulta pikkuisen pettynyt ole ja halu näyttää, että pystymme parempaan”, vakuutti Haanpää.

Kerhon tavoitteena on puhuttu noususta Ykköseen. Vaikuttaa kovalta haasteelta siinä mielessä, että siirtokarusellissa SJK jäi tappion puolelle. Ainakin määrässä. Ainoa todellinen menetys taisi kuitenkin olla huikean kauden pelannut Jani Asuintupa.

“Onhan se kova tavoite, mutta uskon, että siihen on mahdollisuuksia kaiken mennessä kohdalleen ja pelaajien pysyessä terveenä”, sanoi Haanpää luetellen kuitenkin koko joukon kovia vastustajia.

“Kärkipäässä ovat varmasti VIFK, FC OPA, FC YPA ja OPS-jp meidän lisäksemme. Tässä vaiheessa on kuitenkin aivan mahdotonta sanoa, missä järjestyksessä joukkueet tulevat lopulta olemaan, sillä uskon sarjan olevan huomattavasti tasaisempi kuin esimerkiksi viime kaudella”, tiivisti Haanpää olettamuksensa Kakkosen Lohko C:n voimasuhteista.

Haanpäätä jäi harmittamaan Kerhon toiseksi viimeisessä ottelussa Mustasaaren muovilla se, että joukkue unohti uskolliset kannattajansa, Klopit.

“Se oli meiltä moka, mutta toivon, että se asia on jo taputeltu. Paleltumisen rajamailla olleet pelaajat vain ryntäsivät koppiin. Puheiden mukaan Kokkolaan saapuu melko komea kattaus kannattajia ja se on ihan oikeasti meille todella tärkeää. On aivan uskomatonta, että tällä tasolla on tuollainen porukka kannustamassa joukkuetta. Toivon, että pystymme Kipparihallissa antamaan koko porukalle hyviä hetkiä”, lisäsi Haanpää terveiset fanien suuntaan.