123 456 7890

PS Kemi otti onnekkaan voiton, kun se kaatoi SJK:n kotonaan. SJK myllytti koko ensimmäisen puoliajan ja sai pallon kertaalleen ainakin maaliviivalle tai jopa maaliin asti, silti ensimmäisen maalin ottelussa teki Kemi. Se syntyi Jussi Aallon rangaistuspotkusta. SJK onnistui vielä tasoittamaan ottelun, Tomas Hradeckyn debyyttimaalilla. Kemi kuitenkin iski johto-osuman joka tuntui lamaannuttavan hetkeksi SJK:n. Kemi käytti tilanteen hyväkseen ja teki vielä kolmannen. SJK painosti pelin loppuun saakka, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan enää saatu. Karvas pettymys, mutta pelit jatkuu heti ensi perjantaina kotiottelulla. Silloin OmaSp Stadionille tulee vieraaksi HIFK.

PS Kemi – SJK 3-1 (1-0)
1-0 43 min Jussi Aalto rp.
1-1 65 min Tomas Hradecky
2-1 78 min Eduar Zea
3-1 81 min Filip Valensic

Ottelu alkoi välittömästi SJK:n tilanteella, kun Richie Dorman keskitti oikealta laidalta ja pallo tuli suoraan Erfan Zenelille. Zenelin veto meni vain puolisen metriä etualakulmasta ohi. Toinen tilanne seurasi viiden minuutin jälkeen, kun Matti Klinga antoi pallon laitaan Dormanille. Dormanin keskitys leikkasi hienosti maalinedustalla olleelle Ionsille, joka ei aivan yltänyt palloon. Takatolpalla Chema Antón pääsi jatkamaan, mutta sijoitus meni tolpan väärälle puolelle.

Reilun vartin pelin jälkeen SJK vaihtoi laitaa ja tällä kertaa laitapakeista Chema Antón nousi kulmalipulle ja syötti takaviistoon mukana olleelle Klingalle. Klinga pääsi vetämäänkin, mutta PS Kemin maalissa Oskari Forsman onnistui liimaamaan pallon.

27. minuutilla Aristote Mboma leikkasi päätyviivan tuntumassa boksiin ja PS Kemin Eduar Zea kaatoi hänet sääntöjen vastaisesti. Erotuomari Antti Munukka osoitti tilanteesta rangaistuspotkun ja sitä meni antamaan Erfan Zeneli. Forsman kuitenkin torjui eteensä Zenelin vasemmalle laittaman pilkun. Mboma ehti siihen ensimmäisenä ja laittoi pallon maaliin. Maalin sisällä kuitenkin PS Kemin puolustaja seisoi potkaisemassa sen ulos ja videohidastuksien perusteella pallo kävikin maalissa asti, mutta nopeassa livetilanteessa tätä ei erotuomarit huomanneet. Peli jatkui siten maalittomassa tasatilanteessa, SJK-pelaajien protestoinnista huolimatta.

42. minuutilla Munukka antoi sitten rangaistuspotkun PS Kemille erikoisessa tilanteessa, kun parikin pelaajaa makasi keskialueella päiden kolahdettua yhteen. Moni odotti että peli laitetaan poikki, mutta se kuitenkin jatkui ja Abdoulie Mansally kaatui näyttävästi Marc Valesin liukutaklaukseen rangaistusalueella. Jussi Aalto ei pilkulta erehtynyt, vaikka Mihkel Aksalu olikin mukana tilanteessa.

Toisen puoliskon ensimmäistä tilannetta saatiin odotella aina 60. minuutille asti, kun Chema Antónin keskitys tuli korkeana Kemin maalin eteen. Siellä kaksinkamppailussa oli maalivahti Forsman ja SJK:n Mboma. Forsman nappasi pallon käsiinsä ja kieri alastulossa sen kanssa maaliin. Tuomari kuitenkin oli viheltänyt tilanteen jo aiemmin Mboman rikkeenä.

SJK:n tasoitus tuli 65. minuutilla, kun SJK sai kulman oikealta. Chema Antón meni sitä antamaan ja pelasi sen ovelasti lyhyenä Zenelin kanssa itselleen Hän pääsi leikkaamaan kulmalipulta keskelle ja antoi erinomaisen keskityksen maalin eteen. Siellä Tomas Hradecky oli jäänyt vartioimatta ja mies puski debyyttimaalinssa SJK:lle. Heti maalin jälkeen SJK oli mennä vielä johtoon, kun Marc Vales pääsi vetämään etualakulmaa kohti. Pallo menin SJK:n harmiksi jälleen tolpan väärältä puolelta verkkoon.

Kemi pääsi ottelussa johtoon, kun he saivat vapaapotkun oikealta laidalta. Siitä keskitys maalin eteen, jossa se leijaili puolustajien yli. Eduar Zea sai sen hieman onnekkaastikin mukaansa, kun mies oli jätetty yksin. Pallo tippui miehen jalkoihin ja siitä hän sai sen sorkittua maaliin asti. SJK lamaantui maalista ja Kemi pääsi vain minuutin jälkeen lisäämään johtoa, kun Filip Valensic viimeisteli nopeasta vastahyökkäyksestä jo 3-1 osuman. Maali jäi SJK:n kovasta yrityksestä huolimatta ottelun viimeiseksi.

Hallittiin palloa, mutta ainoa juttu millä Kemi voi meidät voittaa on vastahyökkäykset ja vaparit yläalueella. Ennen peliä puhuimme, että näitä ei saa antaa. Silti he niitä saivat. Meillä oli pelissä paikkoja, mutta emme vain tänään onnistuneet. Olisimme voineet tehdä tämän pelin niistä meille helpommaksi, mutta ei vaan mene. Ei voi olla tyytyväinen. Meidän kaikkien pitää parantaa. Mutta kyllä se tästä ja ei muuta kuin eteenpäin, sanoi ottelun jälkeen pettynyt SJK:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen.

Tappio tuntuu raskaalta. Sanoin pelaajille, että pitkässä juoksussa tämä on matka ja prosessi, jossa yritetään kehittää joukkueen pelaamista. Niin ihmeelliseltä kuin se kuulostaakin, tämä oli meiltä muutamaa virhettä lukuun ottamatta yksi pelillisesti ehjimpiä 90-minuuttisia. Aikaisemmissa peleissä on ollut selkeitä suvantovaiheita, pitkiäkin sellaisia. Sellaista ei tänään ollut. Jauhettiin ja jaksettiin jauhaa sitä, mihin uskotaan. Tappiossa se jää usein varjoon, ja tulos tulee ensimmäiseksi mieleen. Kaksijakoisin mielin. Tuntuu, että tehtiin neljä virhettä ja hävittiin 3-1. Viime pelissä keskityspallomme olivat heikkoja, ne olivat nyt parempia. Maalin edustalla voisimme kuitenkin olla vielä parempia, sanoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales, Richie Dorman, Johannes Laaksonen, Billy Ions, Tomas Hradecky, Matti Klinga, Diego Bardanca, Chema Antón (68’ Timo Tahvanainen), Aristote Mboma (81’ Anatolé Abang) ja Erfan Zeneli.

SJK:n seuraava ottelu pelataan ensi perjantaina 28.4. klo 20.00 OmaSp Stadionilla. Silloin Seinäjoelle saapuu Helsingin IFK. Ottelun liput myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.