123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina klo 14:00 FC Hakan Wallsport Areenassa. Ottelu on Suomen Cupin karsintojen ensimmäinen kotiottelu ja ovet aukeaa Wallsport Areenalla klo 13:15. Liput myydään ainoastaan ovelta hintaan 10€. SJK:n kauden 2020 kausikorteilla, vanhoilla C-osakaskorteilla sekä SJK-juniorien seurakorteilla pääsee sisään ilmaiseksi. Kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa. Lisätietoa tapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa. Ottelu näkyy suorana maksullisessa Ruutu-palvelussa.

SJK kohtasi Suomen Cupin karsintojen avausottelussa RoPS:n Oulussa ja FC Haka KuPS:n kotonaan. Molempien avausottelut päättyi 1-1 tulokseen. Viime kaudella Ykkösestä Veikkausliigaan lähes ylivoimaisella esityksellä noussut Haka, saattaa tarjota kovan vastuksen lauantaina.

Haka on pallollisesti vahva joukkue. Heillä ei varmasti ole Veikkausliigan kovimpia materiaaleja, mutta hyvällä ja organisoidulla hyökkäyspelillä he pystyvät kompensoimaan sitä. He eivät heittäydy ajopuuksi, vaan pyrkivät kontrolloimaan ja hallitsemaan palloa. Siksi uskon, että Haka voi olla jopa yksi tulevan Veikkausliigakauden yllättäjistä, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara tulevaa vastustajaa.

SJK:n ja FC Hakan karsintalohko on avauskierroksen jälkeen varsin tasainen, kun vain Ilves voitti oman ottelunsa. Kaikkien kohdattua toisensa kertaalleen, lohkon kuudesta joukkueesta neljä etenee maaliskuussa pelattavaan varsinaisen Suomen Cupin puolivälierävaiheeseen.

Tässä vaiheessa on luonnollista, että kokoonpanot vielä vähän elää kaikilla joukkueilla ja pelataan jonkin verran otteluita ristiin. Meilläkin on muutamia pikku kolhuja ja joitain pelaajia on ihan varatoimenpiteenä sivussa. Toisaalta taas esimerkiksi Jude Arthur pelasi jo viime viikonloppuna minuutteja ja on nyt valmis pelaamaan taas enemmän, Honkavaara kertoo.

Tottakai voitot aina auttaa ja lähdemme siitä, että ainakin kotipelit pitää voittaa, toteaa Honkavaara vielä lopuksi.

Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi noussut FC Haka ja SJK, kohtasivat toisensa viimeksi virallisessa ottelussa, kauden 2016 Suomen Cupin välierässä. SJK voitti Valkeakoskella pelatun välierän 6-1 numeroin ja eteni cupin mestariksi sekä kauden lopuksi pronssimitaleille. Viime talvena joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa Eerikkilässä. SJK:n kapteeni Mehmet Hetemaj pelasi tuolloin 2016 pelatussa Suomen Cupin ottelussa ja oli mukana myös viime talven kohtaamisessa.

Muistan hyvinkin sen 2016 vuoden ottelun. Se oli silloin Valkeakoskella ja muistaakseni oli mulle ensimmäinen tai toinen peli pitkästä aikaa avauksessa, kun olin ollut alkukaudesta pitkään loukkaantuneena. Me pelattiin siellä hyvä ottelu. Se oli mun mielestä myös yksi niistä peleistä, jotka auttoi siinä, että käännettiin se kausi. Peli alkoi siitä kehittymään kokoajan loppua kohden. Toivottavasti nyt tulisi myös hyvä tulos ja se auttaisi meitä tällä kaudella, kertoo Mehmet Hetemaj.

Itselleni on jäänyt hyvä kuva Hakasta. Teemu Tainio on tehnyt siellä tosi hyvää työtä. Tunnen hänet henkilökohtaisesti hyvin, mutta en tunne häntä valmentajana. Mitä olen kuullut, niin pelkkää hyvää. Olen iloinen hänen puolestaan. Viime talvena kun kohtasimme, niin se oli mun mielestä yksi vaikeimpia pelejä meille kokonaisuudessa. He pelasivat tosi hyvin. Peli päättyi meille 2-1, mutta muistan, että heillä oli myös paljon hyviä maalipaikkoja. Joten ei missään nimessä tule olemaan meille helppo peli, Hetemaj muistelee.

Uskon, että siitä tulee viihdyttävä ottelu. Me lähdetään tietenkin siitä, että otetaan kolme pistettä aina kun kotona pelataan. Se on aina tavoite. Ja kun tässä lähdetään rakentamaan yhdessä jotain hienoa, niin jokainen päivä ja peli on siinä merkityksellinen. Nämä on meille tietenkin valmistavia pelejä kauteen, mutta ei missään nimessä harjoituspelejä. Näissä halutaan saada täydet pisteet, Hetemaj päättää.

Suomen Cupin karsintaottelu: SJK – FC Haka lauantaina 1.2. klo 14:00 Wallsport Areenalla. Ovet aukeaa klo 13:15. Voit lukea lisää ottelun järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

Teemu Tainion FC Haka vastaan

Viime kauden sensaatio Ykkösessä oli Teemu Tainion valmentama FC Haka. Joukkue ei alunperin ollut suuri ennakkosuosikki sarjaan, mutta silti Haka eteni voitosta voittoon ja voitti Ykkösen lopulta 19 pisteen erolla. Ainoa tappio tuli toiseksi tulleelle TPS:lle, vasta kun nousu Veikkausliigaan oli jo varmistunut.

SJK pelasi Hakaa vastaan harjoitusottelun Eerikkilän harjoitusleirillä maaliskuussa. Jo silloin oli nähtävissä, että Haka tulee olemaan kova joukkue Ykköseen ja vaikka SJK voitti harjoitusottelun, joutui SJK tekemään kunnon päivätyön Hakan kanssa. Haka prässäsi kovaa ja pelasi aggressiivisesti, varsinkin keskikentän keskustassa. Joukkue liikkui aktiivisesti ja pyrki pallonhallintaan. SJK toki oli pelissä enemmän hallitseva joukkue ja loi myös enemmän maalipaikkoja, mutta silti voittonumerot olivat vain niukasti 2-1 luvuin SJK:lle.

Entinen maajoukkuepelaaja ja maailmalla pisimpään Auxerressa, Tottenhamissa ja New York Red Bullsin riveissä pelannut Teemu Tainio, on nouseva tähti Suomen valmentajakentässä. 40-vuotias, Torniossa syntynyt Tainio, aloitti valmentamisen junioripuolella HJK:ssa ja päätyi vuonna 2017 Suomen U21-maajoukkueen apuvalmentajaksi. Urallaan pitkään Hakaa edustaneena, hän teki paluun Hakaan apuvalmentajaksi vuoden 2017 lopussa. Kaudella 2018 hän toimi Keith Armstrongin apulaisena ja hänestä tehtiin päävalmentaja kaudelle 2019. Kausi päättyi nousuun Veikkausliigaan ja Tainiota oltiin huhuissa viemässä useampaankin seuraan. Tainio kuitenkin jatkaa edelleen Hakassa.

Pelaajistosta Hakan kohdalla on pakko mainita nuori hyökkääjä Salomo Ojala. 23 maalia viime kaudella iskenyt 22-vuotias hyökkääjä, on alunperin Ilves-Kissojen ja TPV:n kasvatti, eikä ennen viime kautta ollut kovinkaan tunnettu pelaaja Pirkanmaan ulkopuolella. Nyt nimen tuntee kaikki. Ojala on kuitenkin parhaillaan loukkaantuneena ja todennäköisesti ei pelaa SJK:ta vastaan lauantaina.

Paikalle lauantaina mahdollisesti tulevat Haka-kannattajat voivat sijoittua Wallsportin sisäänkäynnistä katsoen vastakkaiseen päätyyn. Tarpeen vaatiessa sinne pystytään järjestämään myös anniskelu. Katso kuva ennakon loppuosasta.

Tuco joutuu vielä odottelemaan

SJK:n hyökkääjä ja joukkueeseen täksi kaudeksi paluun tehnyt Ariel Tuco Ngueukam, ei ole vielä päässyt mukaan SJK:n harjoituksiin. SJK:sta riippumattomista syistä, Tuco joutuu vielä odottelemaan maahanmuuttolupaansa hieman pidempään. Tucon siirtopaperit ja peliluvat ovat jo kunnossa, joten niiden puolesta hän on valmis pelaamaan vaikka heti.

SJK:lla on hyvä joukkue jalkeilla lauantaina, vaikka pieniä kolhuja on tullut harjoituksissa. Viime ottelussa Keaton Isaksson sai iskun päähänsä ja hänen pelaaminen lauantaina on vielä epävarmaa. Viime viikonloppuna sivussa ollut Ville Tikkanen on taas mukana harjoituksissa. SJK:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt Billy Ions ei ole vielä aloittanut harjoituksia joukkueen kanssa ja hänellä menee talvella tehdyn operaation jälkeen lähemmäs Veikkausliigakauden alkua, ennen kuin häntä voidaan odottaa normaalisti joukkueen mukaan.

SJK:n lisäksi tulevana viikonloppuna pelaa kaikki muutkin seuran joukkueet. SJK Akatemia kohtaa jo perjantaina klo 19:30 alkavassa Ykkösen Cupin ottelussa FF Jaron Wallsport Areenalla. Voit lukea ennakon tuohon otteluun tästä linkistä . SJK U20 ja SJK U17 aloittaa A- ja B-nuorten SM-karsinnat. SJK U17 pelaa B-nuorten SM-karsintaottelun heti tämän SJK – FC Haka ottelun perään Wallsport Areenalla lauantaina klo 16:30. SJK U20 kohtaa A-nuorten SM-karsinnan avausottelussa FC Hongan sunnuntaina Wallsportilla klo 12:45. Voit lukea molempien nuorisojoukkueiden ennakon tästä linkistä.

Suomen Cupin karsintojen seuraava ottelu on niin ikään kotimatsi. Lauantaina 8.2. klo 14:00, Wallsport Areenalle saapuu vieraaksi FC Lahti. Myös tuon ottelun liput myydään ainoastaan ovelta 10 € hintaan ja SJK:n kausikortit kaudelle 2020 käyvät. Kausikortit on myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa. Kaikki SJK:n talven ottelut löytyy tästä linkistä.

Lauantain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Suomen Cupin karsintojen ottelu SJK – FC Haka potkaistaan käyntiin klo 14:00 Seinäjoen Wallsport Areenassa. Ovet ja lipunmyynti aukeaa klo 13:15 ja lipunhinta on 10€. Sisään pääsee myös kauden 2020 kausikorteilla sekä vanhoilla C-osakkaiden ja SJK-junioreiden seurakorteilla. Kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.

Kausikortti ei takaa kuitenkaan sisäänpääsyä, sillä hallin yleisökapasiteetti on rajallinen. Kannattaa tästä syystä tulla paikalle ajoissa. Jos ovet joudutaan sulkemaan liian suuren yleisömäärän vuoksi, pyrkii SJK tässä tapauksessa järjestämään kisakatsomon viereisen OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barin tiloihin. Myös parkkitila on rajallinen Wallsportin edessä, mutta tässäkin pystymme hyödyntämään OmaSp Stadionin piha-aluetta lisäparkkitilan muodossa.

Wallsport Areenan molemmat parvet toimii K18-anniskelualueina. Kuntosalin yläpuolella olevalle parvelle sijoittuu SJK:n kannattajaryhmä Klopit ja muut SJK-kannattajat. Siellä on myös rajattu tila alle 18-vuotiaille. Vierasjoukkueen kannattajat voivat sijoittua sisäänkäynnistä katsoen vastakkaiseen päätyyn. Tarpeen mukaan myös sinne voidaan avata oma rajattu anniskelualue. Wallsportin kioski ja kahvilapalvelut löytyy parven alta, sisäänkäynnin puoleisesta päädystä. Sieltä löytyy myös WC-tilat.

Tervetuloa viihtymään SJK – FC Haka otteluun!