123 456 7890

Ennätysjahti lauantaina
Seinäjoen Jalkapallokerholla on mahdollisuus lauantaina rikkoa nykymuotoisen Kakkosen piste-ennätys joukkueen ottaessa kotikentällään mittaa Kakkosen Lohko C:n uudesta tuttavuudesta, Warkaus JK:sta.

Keskiviikon kotivoitto erittäin vetisissä olosuhteissa Tornion Pallo-47:sta nosti Kerhon pistesaldon 64 pinnaan. Nykyinen ennätys on OPS-jp:n hallussa kaudelta 2009. Sen rikkomiseen on siis mahdollisuudet jo huomenna tai viimeistään 1.10., jolloin matkataan Vaasaan FC Kiiston vieraaksi.

Lauantain ottelu on Kerholle kuluvalla kaudella 40. peli kaikki matsit yhteenlaskettuna. Näissä peleissä on saatu aikaiseksi 99 maalia, eli seuraava maali, tuli se sitten koska hyvänsä, on kauden 100. osuma!

Tähän mennessä pelatut 39 ottelua ovat tuottaneet Kerholle 29 voittoa. Kakkosessa joukkue on pelannut tähän mennessä 32 ottelua peräkkäin ilman tappiota ja moisen putken toivotaan tosissaan jatkuvan edelleen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Tuo ottelu Varkaudessa oli samalla joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen. Siihen mennessä vain yhden kotitappion kärsinyt Warkaus JK pisti Kerhon tiukille, mutta kuten usein aiemminkin tällä kaudella rutiini ratkaisi.

Kerho iski kolmeen pisteeseen oikeuttaneen osumansa vartti ennen pelin loppua keskiviikkona kehiin palanneen Petter Meyerin toimesta voittaen ottelun lukemin 1-0 (0-0).

Viime kaudella Kakkosen Lohko A:ssa sarjapaikkansa 33 pisteellä säilyttänyt Warkaus JK sijoittui juuri putoamisviivan yläpuolelle ollen taulukossa 11. Sarjapaikka säilyi nipin napin myös kolmen 11. sijoittuneen kesken, sillä EWkenäs IF oli saalistanut kaksi pistettä vähemmän ja lähti Kakkosesta yhdessä FC OPA:n kanssa.

Viimeiset kymmenen ottelua ovat olleet melko pitkälle aikamoisen ohdakkeista taaperrusta vierailijoille. Kolmen voiton ja yhden tasapelin lisäksi kuokkaan on tullut peräti kuudesti ja siinä sivussa turvallinen paikka keskikastissa on vaihtunut kamppailuksi säilymisestä.

Tällä hetkellä Warkaus JK on toki putoamisviivan yläpuolella, mutta vain yhden pisteen turvin pietarsaarelaisen JBK:hon verrattuna. Tuntia myöhemmin kuin Kerhon ja Warkaus JK:n matsi alkaa, starttaa JBK oman ottelunsa vieraskentällä HauPaa vastaan, eli varkautelaiset ovat taatusti kuulolla, miten Oulun kupeessa pelataan.

Vaaravyöhykkeessä ovat toki edelleen myös 32 pisteessä olevat FC Kiisto ja HauPa, sekä 31 pinnaa keränneet FC Santa Claus ja ViPa Warkaus JK:n ja JBK:n lisäksi.

Vierasjoukkueen teho on hyvin pitkälle levännyt Dimitri Klimovin ja Tommi Lankisen harteilla. Kaksikosta ensin mainittu on viimeistellyt aina yhtä luotettavan Palloverkon mukaan 11 osumaa ja jälkimmäinen kymmenen.

Edellisessä ottelussaan Warkaus JK kärsi vieraissa 3-1 -tappion FC YPA:n kotikentällä. Sarjan voiton varmistanut Kerho puolestaan palasi keskiviikkona kotikentällään takaisin voittojen pariin ottaen kauden 20. täyden pistepottinsa kaatamalla TP-47:n 3-1.

Maalinteosta tuossa ottelussa vastasivat kahdesti vesikelin renkailla osunut Teemu Penninkangas ja kertaalleen viimeistellyt kippari Chris Cleaver topparin tontiltaan.

Kerhon maalissa nähdään lauantaina uusi mies. Palloliiton säännöt mahdollistivat maalivahdin hankinnan, sillä Luis Fernandon lisäksi hajalla ovat myös reservijoukkueesta nostettu Tomi Peltokangas ja toinen ressujen veskari, Atte Tervasmäki. Mika Johansson tulee Veikkausliigan MyPasta Kerhoon loppukaudeksi ja pelaa lauantaina.

Sivussa on kuitenkin edelleen koko joukko pelimiehiä, joita katselisi mieluummin kentällä kuin makkaraa syömässä katsomossa. Tiitus Lehtinen, Matti Lähitie, Mikael Muurimäki, Toni Kujala, Jesse Jääskeläinen, Luis Fernando, sekä mahdollisesti myös Lee Brennan ovat joukkosidontapaikalla yhä ja edelleen.

Sen sijaan Kalle Taimi ja Daniel Caumo lienevät jo kalustossa, eli ei niin pelkkää pahaa, ettei jotakin hyvääkin. Loukkaantuneina olevista pelaajista ainakin Lehtinen, Muurimäki, Lähitie, Brennan ja “Luffe” toipuvat mitä luultavimmin karsintapeleihin mennessä.

Näillä näkymin vettä ei pitäisi ainakaan matsin aikaan tulla, eli olosuhteetkin ovat varmasti huomattavasti mieluisemmat kuin keskiviikkona. Matsi alkaa Keskuskentällä lauantaina klo 15.00 ja ennen edustuksen peliä ehtii siis hyvin käydä Prunttimäessä katsomassa, miten homma sujuu A-junnuilta HJK:ta vastaan.