123 456 7890

Vasta 17-vuotias Emi Lidman tuli vaihdosta kotidebyyttiinsä ja iski voittomaalin 88 minuutilla, räjäyttäen Keskuskentän valtaisaan huutomyrskyyn. Lidmanista tuli samalla SJK:n kaikkien aikojen toisiksi nuorin maalintekijä. Nuorin on Petteri Forsell, joka oli vain kaksi päivää Lidmania nuorempi, tehdessään SJK:lle maalin kaudella 2008. SJK aloitti ottelun väkevästi, mutta ei saanut maalia paikoistaan. Puolen tunnin pelin jälkeen hyvällä pelipäällä ollut Bahrudin Atajic murtautui yksin läpi, mutta KTP:n puolustaja Shane McFaul kaatoi hänet suoran punaisen arvoisesti. Toinen puoliaika pelattiinkin sitten lähes yhtä maalia, mutta maalia ei tahtonut syntyä, vaikka pallo pomppi välillä lähes maaliviivalla. Lopulta voitto sinetöityi Lidmanin osumalla ja voiton myötä SJK nousi jälleen kolmanneksi sarjassa. Eroa edellä pelin enemmän pelanneeseen RoPS:n on kuusi pistettä ja kolme peliä enemmän pelanneeseen sarjakärki HJK:n seitsemän pistettä.

SJK – KTP 1-0 (0-0)
1-0 88 min Emil Lidman

SJK aloitti ottelun erinomaisesti ja loi painetta KTP:n maalille. Timo Tahvanainen laukoi vaarallisesti ensimmäisellä minuutilla ja KTP-vahti Jere Pyhäranta oli vaikeuksissa, mutta selvitti lopulta tilanteen. Toni Lehtisellä ja Akseli Pelvaksella oli muutamia hyviä paikkoja, mutta pallo ei vain mennyt maaliin. KTP-puolustus oli vaikeuksissa erinomaisesti pelanneen Bahrudin Atajicin kanssa. Reilun tunnin kohdalla pallo pelattiin pitkällä syötöllä Atajicille, joka haastoi rohkeasti Shane McFaulia. McFaul ei pysynyt Atajicin kyydissä ja joutui kaatamaan läpiajoon karanneen hyökkääjän suoran punaisen arvoisesti.

KTP-kasvatti Johannes Laaksonen laukoi erinomaisesti 16-alueen ulkopuolelta 44. minuutilla, mutta Jere Pyhäranta teki näyttävän torjunnan. Hetkeä myöhemmin SJK oli jälleen lähellä maalintekoa, mutta KTP:n puolustaja torjui Jussi Vasaran laukauksen maaliviivalta.

Toisella puoliajalla KTP ei päässyt kovin montaa kertaa SJK:n kenttäpuoliskolle. SJK hallitsi ottelua suvereenisti ja loi maalipaikkoja, mutta kuin ihmeen kaupalla pallo ei tuntunut menevän millään ohi Pyhärannan vartioiman maalin.

Maanantaina FC Lahtea vastaan Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Emil Lidman tuli kentälle 73. minuutilla ja debytoi samalla liigassa myös kotipelien osalta. Ja millainen kotidebyytti siitä tulikaan. Lidmanin pelaamisesta huokui halu ratkaista ottelu. Nuorukainen hankki vapaapotkun ja sai muutaman hyvän maalipaikan. 88. minuutilla räjähti, kun Emil Lidman laukoi pallon maaliin. Tuo hetki tuskin jätti ketään kylmäksi Seinäjoen keskuskentällä.

– Tasainen peli ja sitten tuli punainen kortti, joka muutti kaiken. Aika puolustustaistelu siitä tuli. Joukkue oli ihan hyvässä iskussa, sanoi KTP:n Tamas Gruborovics ottelun jälkeen.

Ei voisi paremmin mennä kotidebyytti. Mielestäni olimme niskan päällä ja sitten Kotka sai vähän pelistä kiinni. Sitten tuli hieno Bahrun(Bahrudin Atajic) yksilösuoritus, hieno haasto, ohitus ja punainen kortti. Oli ihan selvää, että meidän pitää tehdä maali ja saada kolme pistettä. Onneksi se maali tuli sitten ihan lopussa, sanoi Emil Lidman.

Jotenkin vaisu peliin lähtö. Ei saatu yhtään peliä käyntiin. Ulosajo tuli aika nopeasti ja sen jälkeen alkoi selviytymistaistelu. Pettynyt, että se maali tuli loppuun. Pyhäranta teki torjuntoja, joita ei usein nähdä. Vastustajan huono viimeistely ja turhautuminen vei ratkaisun pitkälle. Olisi ollut kiva lähteä yhden pisteen kanssa kotiin. SJK:lle ansaitusti kolme pistettä, sanoi KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä.

Tänään jätkät näyttivät millaisia pelaajia he ovat. Viime viikot ovat olleet vaikeita tuloksellisesti, maalinteon kannalta. Ollaan pelattu isoja pelejä eikä olla saatu haluamaamme tulosta. Jätkät lähti huikeasti peliin. Jaksettiin uskoa, että maali tulee. Toki punainen kortti muuttaa peliä, mutta olimme jo ennen sitä hyvällä jalalla ja loimme paikkoja. Sen jälkeen oli meidän hyökkäys vastaan Kotkan puolustus, toki piti varoa vastahyökkäyksiä. Nuori Emil Lidman tuli sisään ja teki maalin. Hän on ollut vuoden meidän organisaatiossa. Ollaan pikku hiljaa tuotu pelaajaa eteenpäin. Annamme nuorien pelaajien kasvaa rauhassa Akatemiassa hyvässä valmennuksessa ja sitten tuomme heitä edustukseen, kun he ovat valmiita, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin maalintekijä Emil Lidman, kaksi tähteä meni Bahrudin Atajicille ja yksi tähti vierasjoukkueen maalivahti Jere Pyhärannalle.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (73› Wayne Brown), Toni Lehtinen (73› Emil Lidman), Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Bahrudin Atajic, Cedric Gogoua ja Mehmet Hetemaj.

SJK pelaa myös seuraavankin ottelun kotikentällään, kun Seinäjoen Keskuskentälle tulee ensi sunnuntaina vieraaksi Helsingin IFK. SJK – HIFK sunnuntaina 19.7. klo 18.30.

Lehdistötilaisuus videolla:

Ottelukooste: