123 456 7890

Kerho 07 Akatemia pelasi maalirikkaan tasapelin Seinäjoen Keskuskentällä, kun lohkokolmosena oleva AC Kajaani tuli vieraaksi. Ensimmäinen puoliaika oli lähes täysin Kerhon hallintaa ja puoliajalla oltiin jo 2-0 johtotilanteessa. Toisella puoliajalla AC Kajaani tuli kuitenkin sisuuntuneena päälle ja puolestaan hallitsi kenttätapahtumia. Lopulta kajaanilaiset tulivat kahdella erikoistilannemaalilla tasoihin ja loputulokseksi näytti vääjäämättä jäävän 2-2 lukemat. Kuitenkin juuri kun 90 minuuttia tuli täyteen, nosti Elias Ahde päivän toisen maalinsa, yli AC Kajaanin maalivahdin. Voitto näytti jäävän sittenkin Seinäjoelle. Mutta kun pelattiin jo erotuomarin antamaa neljättä lisäminuuttia, pääsi Kajaani vielä kerran tasoittamaan ottelun. Ottelutapahtumiin nähden tulos oli varsin oikeutettu. Piste ei nostanut Akatemian sijoitusta sarjataulukossa, mutta auttoi jälleen ottamaan kaulaa takana tuleviin joukkueisiin.

Kerho 07 Akatemia – AC Kajaani 3-3 (2-0)
1-0 21 min Jordi Lahnalakso
2-0 39 min Elias Ahde
2-1 51 min Alison Ndukaku
2-2 84 min Ozeais Graciano
3-2 90 min Elias Ahde
3-3 90 + 4 min Titi Essomba

Kerho hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi. Ensimmäinen maali nähtiin 21. minuutilla, kun pallo pelattiin vasempaan laitaan Elias Ahteelle. Ahde syötti vielä Jordi Lahnalaksolle, joka teki kauden toisen maalinsa. 39. minuutilla Lahnalakso jatkoi pallon Elias Ahteelle, joka eteni boksiin. Ahde laukoi läheltä ylös ja vei Kerhon kahden maalin johtoon. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Aleksi Lappalainen laukoi kaukaa tolppaan.

AC Kajaani aloitti toisen puoliajan vahvasti ja kavensi 2-1:een 51. minuutilla. Aleksi Lappalainen antoi kulmapotkun ja Ndukaku Alison puski pallon maaliin. Myös Quincy Osei pääsi kertaalleen puskemaan hyvästä paikasta, mutta tulosta ei syntynyt. Pian tämän jälkeen Kerholla oli mahdollisuus mennä uudestaan kahden maalin johtoon, mutta Jaakko Vihanta ei aivan onnistunut liukumaan pallo takatolpalta maaliin. Reilun tunnin kohdalla Rasmus Karjalainen laukoi boksissa ja Volodymyr Nitsetskiyy torjui eteensä, mutta AC Kajaanin puolustus hoiti paluupallon väljemmille vesille.

84. minuutilla Ozeias Graciano tasoitti ottelun 2-2:een. Kerho meni kuitenkin 90. minuutilla johtoon, kun Elias Ahde nosti pallon yli Nitsetskiyyn. Johtomaalin jälkeen Kerholla oli useampi paikka tehdä neljäs maali. Aleksi Leppäsen laukaus meni hiukan ohi, eivätkä Antti Palomäki ja Elias Ahdekaan onnistuneet iskemään Kerhon neljättä maalia. Lopulta maali syntyi toisessa päässä, kun AC Kajaanin Titi Essomba tasoitti ottelun 3-3:een viimeisestä mahdollisesta tilanteesta.

Ottelun parhaana palkittiin kaksi maalia ja yhden syötön saalistanut Elias Ahde. Kaksi tähteä myös kotijoukkueelle, eli maalin ja syötön tänään tililleen napanneelle Jordi Lahnalaksolle. Yksi tähti vierailijoiden Alison Ndukakulle.

Ensimmäisellä puoliajalla onnistuimme pelisuunnitelmassamme erinomaisesti. Päästiin tekemään hienoja maaleja. Käytettiin nopeita vastahyökkäyksiä, kun riistimme pallon ja vastustajan puolustus oli epätasapainossa. Hitaissakin hyökkäyksissä löydettiin tiloja puolustuksen ja keskikentän välistä. Puolustuspeli oli ensimmäisellä puoliajalla erinomaista. Vastustajalla oli vain yksi kaukolaukaus, muuten ei ollut mitään hätää. Toisella puoliajalla jouduttiin puolustuskannalle ja vähän väsyttiin. Vastustaja ei päässyt pelitilanteissa maalipaikkoihin. Viimeinen maali harmittaa. Olisi pitänyt malttaa kontrolloida palloa. Nuoret kaverit lähtivät vähän liian innokkaasti hakemaan maalia. Vastustaja riisti pallon, nopea vastahyökkäys ja maali. Tosi iso pettymys, sanoi Kerho 07 Akatemian päävalmentaja Ossi Virta.

Kerho 07 Akatemia:Paavo Valakari MV, Teemu Penninkangas, Marco Matrone, Elias Ahde, Joonas Rantala, Rasmus Karjalainen (65› Arttu Aromaa), Jordi Lahnalakso (70› Antti Palomäki), Sami Viljanen, Joona Ala-Hukkala, Joona Lautamaja ja Jaakko Vihanta (80› Aleksi Leppänen).

Akatemian seuraava ottelu pelataan myös Seinäjoella, kun lohkon toiseksi viimeisenä oleva JBK vierailee Keskuskentällä maanantaina 31.8. klo 18.30 alkavassa ottelussa.

Lainapestiltä kotiin palannut Elias Ahde oli liekeissä Kerhon paidassa. Kaksi maalia ja yksi maaliin johtanut syöttö. Hattutemppukaan ei ollut kaukana.