123 456 7890

A-juniori Elias Ahde iski uransa ensimmäisen miesten sarjojen hattutempun, kun Kerho 07 kaatoi isäntäjoukkue Pallo-Iirot maalijuhlissa Rauman Äijänsuolla.
Ottelun lopussa myös sarjan kovin maalitykki Juho Patola kaunisteli lukemia kahdella osumalla, mutta silti päivän suurin sankari oli juuri Ahde, joka iski kolme maalia peräkkäin ja varmisti näin Kerholle täyden pistesaaliin. Toinen sankari oli maalivahti Luis Fernando, joka torjui kotijoukkueen rangaistuspotkun 0-3 tilanteessa.

Päivän sankarit, hattutemppuilija Elias Ahde (vas.) ja maalivahti Luis Fernando.

2-5 79 min Juho Patola

Kerho 07 aloitti ottelun heti vahvasti ja sai pallon maaliinkin 13 minuutin jälkeen, mutta avustavan erotuomarin lippu oli ylhäällä. Vartin kohdilla Kerho sai kuitenkin kulman, josta Teemu Penninkangas puski 0-1 luvut taululle.

Lisää tuli vain kuuden minuutin jälkeen, kun Aki Sipilä tuikkasi nätisti kärkkärillä pallon ohi Mikko Laaksosen. Ja heti perään syntyi myös 0-3 osuma ja nyt tekijänä maajoukkuekomennukselta mukaan palannut Elias Ahde.

Puolen tunnin pelin jälkeen kotijoukkue oli vähällä tehdä oman maalin Kerhon kulmasta, mutta maalivahti Laaksonen onnistui torjumaan omien yritykset ja siten tauollekin mentiin 0-3 luvuissa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue aloitti vahvasti ja saikin 54 minuutin kohdalla rangaistuspotkun, kun Timo Rauhala joutui kaatamaan karkuun pääseen Ilari Mettälän. Kerhon maalilla kuitenkin kokenut Luis Fernando osoitti kovuutensa ja torjui sekä ensimmäisen vedon, että siitä tulleen irtopallon, jota P-Iirojen hyökkääjä ehti ensimäisenä potkaisemaan kohti Kerhon maalia.

Lisää maaleja kuitenkin nähtiin, kun tunti oli pelattuna. Ja jälleen asialla on nuori Elias Ahde. Tuomas Lähdesmäki antoi unelmasyötön maajoukkuekaverilleen. Eikä peli ehtinyt vanheta kuin pari minuuttia ja taas oli Ahde asialla. Nyt syöttäjänä toimi joukkueen kapteeni Jyri Hietaharju ja Kerho siirtyi 0-5 johtoon.

Ahde on vielä A-juniori, mutta silti hän on iskenyt Kakkosessa jo viisi täysosumaa. Hattutemppu on samalla miehen uran ensimmäinen miesten sarjoissa.

Kenties hiukan hyvänolon tunne hiipi jo tuon osuman jälkeen puseroon, sillä 64 minuutilla kotijoukkueen maalitykki Juho Patola kavensi pelin 1-5:een. Ja vielä reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen edellisestä, Patola iskee vielä loppuluvuiksi 2-5.

Tuli onnistumisia ylempänä, eli siellä viimeisellä kolmannekslla. Ja se on tärkeää. Ollaan ehkä aikaisemmissa peleissä tuhlailtu näitä, mutta nyt näytettiin mihin pystytään. Oltiin hyvällä jalalla liikkeellä ja on todellakin tärkeää että tulee onnistumisia tällä tavalla koko joukkueelle. Jossain määrin meitä on kuitenkin koeteltu tässä viime aikona. Hyvä peli koko joukkueelta ja vielä jätettiin vähän varaa ensi viikon VIFK -peliin, kertoo Kerho 07:n vastuuvalmentaja Max Peltonen iloisena.

Ottelun parhaana palkittiin myös loistopelin pelannut Kerhon Tuomas Lähdesmäki, kahdella tähdellä hattutempun iskenyt Elias Ahde ja yhdellä tähdellä kotijoukkueen kaksi maalia tehnyt Juho Patola.

Tämän jälkeen Kerho 07 pääseekin pelaamaan kolme seuraavaa ottelua kotona ja ensimmäinnen näistä on jo ensi torstaina 10.7. klo 18.30, kun Kerho isännöi Pohjanmaan derbyssä Vasa IFK:ta.

Kerho 07: Luis Fernando MV, Kalle Taimi, Antti Viita, Timo Rauhala, Jesse Jääskeläinen (65′ Samppa Bouroussi), Aki Sipilä (73′ Arttu Aromaa), Jyri Hietaharju, Jesse Sarajärvi, Teemu Penninkangas, Tuomas Lähdesmäki (81′ Antti Palomäki) ja Elias Ahde.

Kerho 07 alkulämmittelyssä Äijänsuon stadionilla.