123 456 7890

Ekaa kertaa kotihallissa
Seinäjoen Jalkapallokerho avaa harjoituskauden 2011 kotiotteluidensa sarjan kohtaamalla perjantai-iltana Wallsport Areenassa kakkoseen nousseen Vihtavuoren Pamauksen, joka tulee vastaan myös kesällä sarjapeleissä.

Vihtavuoren Pamaus on Kerholle täysin uusi tuttavuus. Koskaan aikaisemmin ei ole mittaa otettu pelikentällä toisistaan. Pamaus on Kerholle vastustaja numero 34, mitä eri seuroihin tulee. Tai oikeastaan 33, sillä aiemmin on kohdattu sekä KPV:n edustus, että Suomen Cupin tiimoilla seuran kakkosjoukkue.

Kerholle ottelu on talvikauden kolmas koitos. Viime viikonloppuna Christoffer Kloon suojatit osallistuivat Pietarsaaren Tellushallissa pelattuun Tammiturnaukseen ja saivat siellä tililleen kaksi ensimmäistä peliä tälle kaudelle.

Perjantaina Kerho pahoinpiteli Närpes Kraftia numeroin 5-1 saaden lauantaina tuntea luissa ja ytimissä Veikkausliigassa pelaavan FF Jaron viimeistelyn tarkkuuden siitä huolimatta, mitä pelillisesti tapahtui. Numerot olivat punanutuille murskaavat 7-2 ja suolaa haavoihin luonnollisestikin lisäsi se, että isäntien neljä ensimmäistä maalia viimeisteli ex-kerholainen, Tommi Haanpää.

Kraftia vastaan Kerhon peli oli ihan hienoa katseltavaa. Kipparinnauhaa hihassaan kantanut ja kerhon paidassa ensimmäistä kertaa pelannut Chris Cleaver iski alkutahdit tulittamalla komean maalin. Jatkoa seurasi Petter Meyerin viimeisteltyä kaksi seuraavaa osumaa debyyttiottelussaan. Vaihdosta kehiin tulleet Miikat Asunmaa ja Korpela laukoivat vielä kaksi hienoa osumaa sinetöiden loppunumerot.

Lauantaina Kerho pelasi hyvin, mutta teki järkyttäviä virheitä omassa puolustuspäässään tarjoillen Tommi Haanpäälle kvartetin verran maaleja. Kerhon osumista vastasivat testissä ollut pirteä Lee Brennan ja hurjan päivätyön rehkinyt Timo Rauhala.

Vihtavuoren Pamaus on myös aloittanut omat treenipelinsä. Joukkue kaatoi ensimmäisessä harjoitusottelussaan Kolmosessa pelaavan Jämsänkosken Ilveksen tyrmäävästi 8-0. Sopii siis odottaa, että perjantaina vastaan asettuu erittäin hyvä Kakkosen joukkue, vaikka kyseessä onkin sarjanousija.

Joukkueen maaleista JIlvestä vastaan vastasivat kahdesti osuneet Juha Veijonen ja Adil Hatni, sekä kertaalleen maalanneet Jarmo Häkkinen, Henri Lassila, Tommi Temonen ja Kimmo Liikanen.

Jo viime kaudella Kolmosessa pelatessaan Pamaus pisti Suomen Cupissa Ilveksen ahtaalle vieraspelissään joutuen kuitenkin lopulta taipumaan numeroin 2-1.

Viime kaudesta Pamaus on vain vahvistunut. Jyväskylän seudun pelaajat, jotka eivät mahtuneet JJK:n liigajoukkueeseen tai halusivat Kolmoseen pudonneen FC Blackbirdin sijaan jatkaa Kakkosessa, ovat ajautuneet Pamauksen riveihin melko luonnollisesti. Aikaisemmin Veikkausliigaa mm. FF Jarossa pelannut maalivahti Antti-Jussi Karnio on yksi näistä pelaajista, joka on siirtynyt Pamauksen väreihin.

Pamaus on Kakkosen sarjatasolle tuore tulokas. Pamaus on myös yleisseura, jonka jaostoihin kuuluvat futiksen lisäksi sunnistus, jääkiekko, painonnosto, soutu, kuntoliikunta ja lentopallo.

Kerhon riveistä ovat takuuvarmasti poissa “jalattomat” nuoret miehet, eli Teemu Penninkangas ja Jaakko Lampi. “Pennin” jalkapöydässä oleva luu murtui joulun tienoilla ja “Jaskan” nilkka sanoi viime viikolla pahemman kerran naps. Ville Ylisen reisi vihoittelee, eikä “Yllin” pelaamisesta ole takeita. Kuumetauti on tehnyt ikävän iskun Christian Sundin ja Mikko Ylihärsilän kimppuun kuluneella viikolla. Sekä “Kisun”, että “Myhin” pelaaminen on epävarmaa perjantaina.

Sen sijaan uutena kasvona debyyttinsä Kerhon mustassa asussa tekee joukkueen mukana treenannut Lapuan Virkiän kasvatti, Arttu Seppälä (kuvassa), joka on pelannut viimeiset puolitoista kautta Veikkausliigaa Vaasan Palloseurassa ja sitä ennen sekä turkulaisessa FC Interissä, että Ykköstä Kokkolan Pallo-Veikoissa.

Kotiyleisön edessä tekevät ensiesiintymisensä mitä todennäköisimmin myös viime viikonloppuna työesteiden takia sivussa ollut Aki Sipilä, Matti Lähtie, Luis Fernando, Petter Meyer, Chris Cleaver ja toivottavasti myös Christian Sund.

Matsiin myydään 5 � hintaisia pääsylippuja ovelta. Jos kuitenkin saavut peliin Kerhon huivi kaulassasi, pääset ilmaiseksi katselemaan joukkueen ensimmäistä kotimatsia. Mikäli tilanne on sellainen, ettei komea huivi kuulu vielä vaatetukseesi, voit lunastaa sellaisen Wallsport Areenan SJK Shopista.

Ottelu alkaa perjantai-iltana klo 18.20 ja silloin on mahdollisuus katsastaa kotijoukkueen uusien kasvojen otteita.