123 456 7890

Walesilainen puolustaja Richie Dorman ja Seinäjoen Jalkapallokerho, ovat tehneet vuoden mittaisen jatkosopimuksen kaudesta 2015.

SJK:n mukaan jo kaudelle 2012 liittynyt Dorman, oli mukana nostamassa joukkuetta Ykkösestä Veikkausliigaan, sekä voittamassa sen ensimmäistä hopeamitalia Veikkausliigassa. Pelejä on kolmelta kaudelta kasassa yhteensä lähes 70, joissa on syntynyt myös kolme maalia.

Oikean laitapakin paikalla parhaiten viihtyvä Dorman pystyy pelaamaan myös keskikentällä useita eri rooleja, sekä keskuspuolustajana. Dorman pelaa kovaa mutta reilusti ja aina sydän mukana pelissä.

Richie löysi oman paikkansa oikeana puolustajana ja oli iso osa koko meidän hyvää puolustuspelaamista viime kaudella. Tästä on nyt hyvä jatkaa hommia jälleen ensi kaudelle, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari Dormanin jatkosopimusta.

Richard Richie Dorman

Englannin Chesterissä 14. kesäkuuta 1988 syntynyt, mutta Walesin kansalaisuuden omaava Richard Dorman, pitää kotipaikkanaan aivan Englannin ja Walesin rajalla olevaa Hawardenin kylää. Hän aloitti jalkapallon Blackburn Roversin akatemiassa Englannin puolella ja aikuisuralla hänen ensimmäinen seuransa oli Walesin pääsarjassa kaudella 2005 – 2006, Broughtonista tuleva Airbus UK.

Opiskelut veivät hänet kuitenkin heti debyyttivuoden jälkeen kolmeksi vuodeksi Walesista Yhdysvaltoihin ja Bostoniin, missä hän pelasi Bostonin yliopiston Terriers -joukkueessa, keräten vyölleen lähes 80 ottelua.

Paluu Walesin pääsarjaan Airbus UK:n riveihin tapahtui kaudelle 2010-2011 ja sieltä kauden päätteeksi hän siirtyi lainasopimuksella Suomeen, Kakkosessa pelaavan Närpiön Kraftin riveihin. Kraftissa Dorman oli melkoinen maalitykki, sillä hän pelasi keskikentällä hyökkäävässä roolissa, tehden peräti 11 maalia kaudella 2011.

Dorman siirtyi SJK:n mukaan talvella 2011-2012 ja kolmen kauden jälkeen pelejä on kasassa yhteensä 68. Pelipaikka SJK:ssa on ollut puolustuksessa sekä keskikentän pohjalla.

Dorman on edustanut maataan Walesin eri ikäkausimaajoukkueissa, sekä viimeksi alle 23-vuotiaiden ns. olympiamaajoukkueessa. Maajoukkueissa hän on pelannut aina oikealla laitapuolustajana.

Richard Dormanin isoveli Andy Dorman pelaa MLS:ää New England Revolutionissa.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2015 loppuun.