123 456 7890

Cup käyntiin Kerhon osalta
Seinäjoen Jalkapallokerhon kauden virallinen osuus alkaa keskiviikkoiltana Mustasaaren Botniahallin kupeessa sijaitsevalla laadukkaalla tekonurmella Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelulla VPS-junioreita vastaan.

Ottelu on Kerholle toinen ulkona pelattava matsi ja samalla toinen peräkkäinen samalla kentällä. Harjoitusotteluita Tomi Kärkkäisen suojateilla on takana yhteensä kahdeksan. Niistä on tilille kirjattu neljä voittoa, tasapeli Ykkösen Rovaniemen Palloseuran kanssa ja kolme tappiota, joista kaksi on tullut Veikkausliigassa pelaaville VPS:lle ja HJK:lle.

Voitot “Kärden” suojatit ovat ottaneet JBK:sta Pietarsaaressa 2-0, FC Kiistosta Wallsportissa 1-0, Ilveksestä samassa talossa 4-1 ja viimeksi VIFK:sta Mustasaaressa 2-0.

Joukkueen maalintekopuuhista ovat vastanneet kolmen maalin isän Mikko Ylihärsilän lisäksi kahdesti osuneet Tiitus Lehtinen, Ville Ylinen, Mikael Muurimäki ja kertaalleen maalannut Ville Pajula. Lisäksi varsin vahvaa tulemista on tehnyt oma maali -niminen yksilö onnistuttuaan jo kahdesti. Markkina-arvo on näillä näytöillä nousemassa todella kovaksi ja Kerholla saattaakin olla vaikeuksia pitää moinen profiilitykki riveissään.

Kerholle ottelu on tällä kaudella Suomen Cupissa ensimmäinen. Pitkän pelaajauran Veikkausliigassa tehneen Marko Suosteen valmentama VPS-juniorit sai ensimmäisellä kierroksella luovutusvoiton KJV/Kanu -yhdistelmästä murskaten toisella kierroksella vaasalaisen Tervalaakson Teräksen peräti 8-0 Botniahallin tekonurmella. Vierasjoukkueena pelissä esiintyneen raitapaitajoukkueen maaleista vastasivat tuossa kamppailussa peräti neljä osumaa viimeistellyt Riku Hakala, kahdesti osunut Tony Soikkeli ja kertaalleen viimeistelleet Lauri Karri, sekä Ville Kauppinen.

Viime kaudella VPS-j pelasi hienosti Suomen Cupissa. Ensimmäisellä kierroksella joukkue sai luovutusvoiton Laihian Lujasta ja toisella kierroksella kaatui Lapuan Ponnistus vieraissa jatkoajan jälkeen 2-1 ja seuraava uhri oli Kolmosen FC Korsholm, joka taipui myös 2-1. Neljännen kierroksen ottelussa Veikkausliigassa pelannut Rovaniemen Palloseura otti Vaasassa selvän 4-0 -voiton pudottaen raitapaidat.

Kerhon ainoat kokemukset Suomen Cupin tiimoilta löytyvät kaudelta 2008, jolloin ensimmäisessä ottelussa nykyinen farmiseura, Kauhajoen Karhu, sai kyytiä kotikentällään numeroin 4-1 Petri Niemen, Miika Asunmaan, Jukka Aholan ja Toni Kujalan maalattua vierasjoukkueelle. Seuraavalla kierroksella Veikkausliigan RoPS oli aivan liian vahva ratkaisten ottelun Keskuskentällä nopeasti. Loppunumerot olivat vieraiden eduksi 5-0.

Keskiviikon kohtaaminen VPS-junioreiden ja Kerhon välillä on seurojen viides keskinäinen matsi. Ensimmäiset neljä ottelua pelattiin kaudella 2008, jolloin joukkueet kohtasivat kahdesti treenipelien tiimoilla ja kahdesti Kakkosessa.

VPS-juniorit oli Kerhon ensimmäinen vastustaja seuran kotiotteluissa. Ottelu pelattiin Seinäjoki Areenassa helmikuun 10. päivänä 2008. Ottelussa päädyttiin tasapeliin numeroin 1-1 (0-1) Males Lombon vietyä vieraat johtoon 24. minuutilla. Kotijoukkueen ensimmäisestä kotimaalista vastasi puolestaan jälleen joukkueessa oleva Anssi Syrjämäki kamppailun 58. minuutilla.

Toisen kerran joukkueet kohtasivat juuri Botniahallin kupeessa, Mustasaaressa, sijaitsevalla tekonurmella. Kaiken piti olla kohdillaan ja kelin mainio, mutta säiden haltijat olivat rahtusen eri mieltä ja iltavaloissa pelatussa ottelussa arktiset olosuhteet veivät joukkueista voiton. Peliä ehdittiin pelata tunnin verran ennen kuin se keskeytettiin tilanteessa 1-1 (0-1). Isännät menivät ottelussa johtoon 23. minuutilla Juha Metsäniemen maalilla, mutta Johannes Saranpää tasoitti pelin 54. minuutilla.

Kesäkuun 8. päivänä samalla kaudella VPS-j saapui vierailulle Kakkosen matsiin Keskuskentälle. Vaikka vieraat olivat pelillisesti jyrän alla, se ei estänyt heitä nappaamasta mukaansa arvokkaita sarjapisteitä 3-2 (1-0) -voiton turvin. Juho Mäkiniemi avasi maalihanat 35. minuutilla Ilkka Puikkosen lisättyä johtoa 70. minuutilla. Vaikka Petri Huttu tulittikin kauden komeimpiin kuuluneen maalin kolme minuuttia myöhemmin, oli Markus Alopaeuksen osuma 84. minuutilla kuin saavi jäähileistä vettä niskaan. Miika Asunmaan osuma pari minuuttia ennen loppua oli vain kosmetiikkaa.

Toinen sarjaottelu joukkueiden välillä kuvasti aivan erinomaisella tavalla koko Kerhon kautta 2008. Se oli nimittäin moista vuoristorataa. Jos tuli kevätkierroksella nokkaan kotikentällä, Hietalahdessa pistettiin sitten karuselli kiitämään ja lopputuloksena oli uskomaton 7-0 (3-0) -vierasvoitto. Illan hahmo oli Juha Etelä-Aho kolmella maalillaan, joista ensimmäinen syntyi jo pelin toisella minuutilla. Tommi Haanpää maalasi kahdesti ja sekä Henri Saranpää, että Mikko Kärki kertaalleen.

Kerho ei perjantain jälkeen ole suuremmin liikuntapainotteista toimintaa harrastanut. Siis yhdessä. Jokainen sitten erikseen on, jos on. Kukaan pelaajista ei ole ainakaan ilmoittanut saaneensa suurempia vammoja virpoessaan tai palovammoja pääsiäiskokkoja sytytellessään. Joka tapauksessa vaikuttaa vahvasti siltä, että Jussi Kankaanpään, Petri Hutun ja Mikko Väänäsen lisäksi sivussa ovat Timo Rauhala, Mikko Ylihärsilä ja kenties Miikka Tuovilakin. Tämähän luonnollisestikin tarjoaa mahdollisuuden muille ottaa isompaa roolia, eli ei tässä nyt ihan kriisin aineksia ole kytemässä.

Sehän on kuitenkin ihan selvä asia, että soitellen sotaan ei ole mitään mahdollisuutta matkustaa. VPS-j oli jo viime kaudella todella lähellä nousua Kakkoseen, eikä olisi mikään suuri yllätys, jos se tällä kaudella ottaisi taas paikkansa Kakkosessa. Hereillä on siis oltava ja muistettava, että joukkue on toista luokkaa kuin esimerkiksi Kerhon A-junnujen kaatamat Virkiä tai IK.

Matsi alkaa Botniahallin vieressä klo 19.00, joten sinne vain paikan päälle Kloppien käärin tapaan.