123 456 7890

BSM murjoi OLS:n
OLS – TP-Seinäjoki 0-4 (0-1)
18 min 0-1 Sami Viljanen
44 min 0-2 Henri Huilla
53 min 0-3 Henri Huilla
80 min 0-4 Jesse Jääskeläinen

TP-Seinäjoen B-juniorit takoivat Oulun Heinäpäässä isäntäjoukkue OLS:n totaalisesti kentän pintaan hakien arvokkaan neljän maalin voiton.

Voitto irtosi samoin numeroin kuin viime syksyn huipputärkeässä kotiottelussa, joten historia toisti tässä kohtaa itseään vierasjoukkueen kannalta ilahduttavalla tavalla.

Jo kauden kolmannen ottelunsa pelannut TP-Seinäjoki otti nyt ensimmäisen voittonsa hävittyään viime viikolla HJK:lle ja avattuaan kauden tasapelillä TPV:n kanssa.

OLS:lle tappio oli toinen peräkkäinen joukkueen hävittyä myös kauden ensimmäisen pelinsä vieraissa PK-35:lle 4-1.

Ensimmäistä kertaa joukkueiden kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta tällä kaudella löydettiin myös voittaja pelin varsinaisella peliajalla. Wallsport Areenassa joukkueet nimittäin pelasivat tasan 1-1 ja ISS Stadionilla, Vantaalla, numerot olivat 2-2 TP-Seinäjoen voitettua pilkkukisan.

Vierasjoukkueen valmentaja Ismo Koskela huokui tyytyväisyyttä ottelun jälkeen, eikä suotta.

– Nyt pelattiin lähes virheetön peli. Kuusi maalia tehtiin, mutta pari meni pikkuisen ihmeellisiin paitsioliputuksiin. Kai se neljäkin vieraissa riittää, virnuili “Igor”.

– Pojat pelasivat nyt todellakin hyvin. Jos tuli kahdessa ensimmäisessä pelissä paljon huonoja pallon haltuunottoja ja syöttöjä, nyt homma sujui paremmin. Kautta linjan koko joukkue onnistui, iloitsi Koskela.

Vierasjoukkue avasi maalihanat ottelun 18. minuutillaJoonas Kuivalaisen vaihdettua hienosti puolta Veli-Pekka Pajulalle, joka pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta epäitsekkäästi haki syötöllään vielä paremmassa paikassa olleen Sami Viljasen, jolla oli helppo homma tehdä avausmaali.

Toisen puoliajan neljännellä minuutilla “Vemmu” antoi kulmurin, joka ei oikein onnistunut, mutta pallo ajautui hänelle takaisin. Keskitys olikin luokkaa parempi ja näin Henri Huilla pääsi takatolpalta puskemaan vieraat kahden maalin johtoon.

Myös ottelun kolmas maali, joka syntyi 53. minuutilla oli Huillan käsialaa. Tommi Kukila antoi pystyvaparin ja “Hepe” pääsi liippaamaan pallon jo kolmannen kerran isäntien verkkoon.

Loppunumerot puolestaan syntyivät varsinaisen peliajan oltua jo finaalissa. Vaihdosta kehiin tullut Erno Ruismäki karvasi pallon itselleen hienosti päätyrajalla, sai houkuteltua maalivahdin ulos ja pisettyä namupassin Jesse Jääskeläiselle noin metriin, mistä “Tykki” sai tehdä kaikessa rauhassa loppunumerot valmiiksi.

– Pääasia oli, että saatiin pidettyä omissa nolla ja voittoputki auki. Jos nyt jotain on haettava, mitä pitäisi parantaa, niin tempoa on saatava lisää, pohti Koskela kehuen erityisesti toppariparina pelanneita Henri Huillaa ja Pekka Rousua. Myös oikana linkkinä pelannut Sami Viljanen ja vasemmalla viilettänyt Veli-Pekka Pajula saivat kiitosta keskikentän pohjalla pelanneiden Tommi Kukilan ja Aleksi Ahteen tavoin.

TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Raitt Peltoja (v), Pekka Rousu, Henri Huilla, Antti Viita (v), Tommi Kukila (67. Akseli Metsä-Ketelä), Aleksi Ahde, Veli-Pekka Pajula, Sami Viljanen (v), Jesse Jääskeläinen, Joonas Kuivalainen (67. Erno Ruismäki)