123 456 7890

B:lle niukka tappio
SJK – LiePa 2-3 (1-0)
27 min 1-0 Tuomas Lähdesmäki
51 min 1-1 LiePan maali
66 min 2-1 Joonas Sundman
69 min 2-2 Oma maali
87 min 2-3 LiePan maali

SJK:n B-juniorit pelasi yhden yhteisen harjoituksen kokemuksella alkaneen kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa lauantaina Wallsport Areenassa, kun vierailulle oli saapunut kauden päätösreissulleen tällaista urheilullista ohjelmaa järjestänyt Liedon Pallon A- ja B- ikäisistä pojista koottu joukkue. Vieraat pelasivat päättyneellä kaudella A-junioreiden 1. divisioonassa, joten aika isokokoista ja vahvaa poikaa tuli vastaan Timo Taipaleen kokoamalle 22 pelaajan ryhmälle, joita kuormitettiin tasaisesti miehekkäästi 90 minuuttia kestäneessä ottelussa. Mustapaidoissa nähtiin kentällä jopa yksi 1998 syntynyt pelaaja, kun Joonas Sundman sai toisella jaksolla astella tositoimiin. Lisäksi ryhmässä oli mukana kuusi vuonna 1997 syntynyttä pelimiestä.

Kotijoukkue aloitti ottelun kokoonpanolla, jossa maalin vartiointi uskottiin Konsta Rintalan vastuulle. Toppareina aloitti vahva kaksikko Joona Lautamaja ja Joona Ala-Hukkala. Laitapakeiksi Taippi Taipale asetti Jaakko Vihannan ja Tuomas Rintamäen. Keskikenttä oli puolestaan Matias Kankaalle ja Tuomas Lähdesmäelle uskottua valtakuntaa, kun taas linkeiksi juoksutettiin vikkeläkoipiset Aleksi Leppänen ja Jesse Sarajärvi. Kärkeen laitettiin Ilmajoen tulivoimainen kaksikko Joona Niemelä & Elias Ahde.

Ensimmäinen vartti oli mustapaitojen täyttä hallintaa. Pallo liikkui mukavasti ja Varsinais-Suomen pojat joutuivat juoksentelemaan pääosin pallottomana. Maalissa Kona Rintala oli työttömyyden uhrina. LiePan ensimmäinen paikka tuli 18. minuutilla, kun SJK:n puolustus pääsi vastustajan iskemään alakerran syöttelyyn kiinni. Veto meni onneksi niukasti ohi.

Paras siihenastinen paikka tarjoiltiin runsaslukuiselle yleisölle 23. minuutilla, kun Jesse Sarajärvi keskitti erinomaisesti luukulle, jonne rynnännyt Elias Ahde pääsi pistämään pallon lähes sisään, mutta kuitenkin vain tolppaan.

Avausmaali nähtiin 27. minuutilla, kun Tuomas Lähdesmäki pukkasi pallon komeasti ohi lietolaismaalivahdin.

Ottelun ainoa isäntien pikku loukkaantuminen koettiin 36. minuutilla, kun Joona Ala-Hukkala sai ilmanottolaitteen ulkoyksikköön pienen tärskyn ja kävi pari minuuttia kentän laidalla vetämässä henkeä. Tuon ajan häntä tuurasi Ville Viita.

Vastustaja oli fyysisesti hyväjalkainen. Voimaa ja kuntoa riitti. Isännät hallitsivat kenttätapahtumia ja hiukan vähempi kiire olisi todennäköisesti tuottanut enemmän maaleja kuin vain tehdyn yhden kappaleen.

Toiselle jaksolle SJK vaihtoi koko kentällisensä ennakkoon sovitulla tavalla. Maalipuitteiden väliin marssi alkaneella kaudella C15 –ikäinen Jaakko Uusitalo. Toppareina toisen jakson aloittivat maalivahti Jaakon ikätoveri Ville Viita ja heitä vielä yhden vuoden nuorempi Joonas Sundman. Laitapakeiksi iskettiin Martti Uusitalo ja Nicolas Kotamäki (-97). Keskikentän tahtipuikko ojennettiin C15 –ikäisille Valtteri Leppäselle ja Iiro Kiviluomalle. Laitalinkkeinä työhön tarttuivat Jesse Sundman ja Justus Lahti. Viimeksi mainittu on tuore tuttavuus seinäjokelaispojille, sillä Justus pelasi päättyneellä kaudella Lapuan Virkiän B-pojissa ja siinä rinnalla vielä kasvattajaseuransa Lapuan Ponnistuksen C15 –ikäisissä ja jopa miesten porukassa. Kärjessä maalintekoa kärkkymään ryhtyivät Antti Palomäki (-97) ja Niko Hietaharju.

Kovasti nuorentunut kenttämiehitys tiesi kotijoukkueelle alussa ongelmia, kun vastustajaa kunnioitettiin enemmän kuin oli tarpeen. Tasoitusmaali syntyi tauon jälkeisellä kuudennella peliminuutilla, kun laidalta tultiin vahvasti läpi. Jaakko Uusitalo tuli maaliltaan hyvin vastaan, mutta pallo pääsi silti pomppimaan kohti maalia. Vastustajan nopea kaveri pääsi juoksemaan vielä pallon perään ja pisti sen nätisti sisään.

SJK oli lähellä johtomaalia kuusi minuuttia myöhemmin, kun Justus Lahden hyvä syöttö tavoitti maalintekosektorilta Antti Palomäen, jonka veto sujahti vain niukasti ohi Liedon poikien maalin.

Johtomaali 2-1 syntyi toisen jakson 21. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta, jossa terävimpänä liikehti topparin tontilta noussut Joonas Sundman, joka pisti pelivälineen viileästi verkon perukoille.

Johtoa ei päästy pitkään juhlimaan, sillä jo kolmisen minuuttia myöhemmin pallo oli isäntien maalissa ja vieläpä omin voimin tehtynä. Laidalta tuli kova keskitys luukulle ja vahinkohan siinä vain sattui.

Peliryhmitystä vaihdettiin sen verran, että Jesse Sundman ja Niko Hietaharju< vaihtoivat paikkoja keskenään ja hetkeä myöhemmin saman tempun saivat tehdä alakerrassa Martti Uusitalo ja Joonas Sundman.

Peli oli yllättävän tasaista, vaikka ikä- ja kokoero oli toisella jaksolla melkoisen suuri. Pikku hiljaa kaksinkamppailuihin saatiin lisää paukkuja, kun rohkeus vaivihkaa kasvoi. Myös kunto kesti nuorilla pojilla yllättävän hyvin. Yksikään ei sammunut ennen aikojaan, mikä on tietysti hyvä lähtökohta alkaneelle harjoituskaudelle, joka keskeytyy sarjapeleillä Palloliiton junailemien muutosten myötä huomattavasti aikaisemmin kuin mihin on totuttu.

Vieraat pääsivät harmillisesti tekemään voittomaalinsa helponlaisesti vain kolme minuuttia ennen päätösvihellystä. SJK:n puolustus tuli yllätetyksi ja maalinsuulle annettu korkea pallo toimitettiin pakin selän taakse livahtaneen kaverin toimesta ohi voimattoman maalivahdin.

Kaiken kaikkiaan SJK:n B-juniorien esitys oli lupauksia herättävä. Joka vuosihan joukkue muuttuu ja nyt oltiin vasta hakemassa ensi tuntumaa tällä kokoonpanolla. Joukkueen monessa liemessä keitetty valmennus osaa varmasti talvikuukausien aikana kehittää näistä pojista sellaisen yhdistelmän, jonka voimin kelpaa lähteä SM-karsintasarjaan. Joukkueessahan on mm. kolme tänä vuonna maajoukkueessa esiintynyttä pelaajaa.