123 456 7890

B:lle nihkeä voitto OLS:sta
TP-Seinäjoki – OLS 4-2 (2-0)
36 min 1-0 Antti Viita
38 min 2-0 Teemu Nimell
46 min 3-0 Joona Niemelä
55 min 3-1 OLS:n maali
76 min 4-1 Tuomas Lähdesmäki
77 min 4-2 OLS:n maali

TP-Seinäjoen B-juniorit jatkoivat menestyksellistä taivaltaan B-junioreiden 1. divisioonan C-lohkossa voittamalla sunnuntaina Prunttimäen kentällä Oulun Luistinseuran 4-2. TP hallitsi ensimmäistä jaksoa, mutta jätti maalinteon psykologisesti onnistuneesti aivan lähelle taukovihellystä. Toisella jaksolla oranssipaidat antoivat vastustajalle siimaa ja ahdingon hetkiähän siitä seurasi. Joukkueen sisäisen äijäpalkinnon ilman vastamutinoita vienyt maalivahti Jarkko Orava kuitenkin pelasti täydet pinnat isännille.

Ottelun alku oli kotijoukkueen voimannäyte. Prässipeli toimi, eikä OLS päässyt kunnolla hyökkäämään. Jarkko Orava joutui venymään ensimmäiseen torjuntaansa vasta 15. minuutilla, jolloin vastustaja pysähtyi ensin hyvällä vastaantulolla ja jälkitilanteessa Kurre vielä joutui nyrkkeilemään pallon yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin hänellä oli jälleen töitä pahan vastahyökkäyksen myötä. Näin vähitellen vieraat saivat otetta pelistä. TP:n pojat antoivat runsaanpuoleisesti harhasyöttöjä ja onnistuessaankin turhan vaikeita.

Kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä myötätuuleen pelannut TP sai uudelleen enemmän otetta tapahtumista. Janne Tuohisaari oli 29. minuutilla jo onnistua maalinteossa, mutta hyvä kuti sujahti niukasti maalin ohi. Muitakin hyviä paikkoja tuli, kun laidoilta onnistuttiin keskittämään maalinsuulle. Aleksi Leppänen keskitti hyvin maalille 35. min kohdalla, mutta Joona Niemelä ei aivan onnistunut venyttämään jalkaansa palloon.

Maalihanat aukaisi kuitenkin vasta joukkueen kapteeni Antti Viita puskemalla 36. minuutilla Aleksi Leppäsen mainion laidasta antaman vapaapotkun OLS:n maaliverkkoihin. Avausmaalin jälkeen saatiin makeaa nopeasti lisää, kun pari minuuttia myöhemmin Teemu Nimell näki maalivahdin sijoittuneen hiukan liian ulos veräjänsuulta ja heitti laidasta n. 40 metristä korkean pallon, joka painui sisään ohi hölmistyneen oululaisvahdin.

TP:n poikien jalat menivät ilmeisesti tauolla tönkiksi, kun liike katosi äkillisesti. OLS pääsi peliin mukaan ja jo toisella peliminuutilla pallo pomppi pahaa enteillen isäntien maaliviivalla, josta Joona Lautamaja kuitenkin toimitti sen tulisella potkulla tarpeellisen kauas. Kesken oululaispainostuksen TP pääsi vastahyökkäykseen, josta Joona Niemelä pääsi kahdesti koittamaan onneaan onnistuen jälkimmäisellä kerralla. Ensimmäisen vedon maalivahti torjui, mutta Joona laittoi paluupallon varmasti alanurkkaan.

Vieraiden hyvä yritys palkittiin, kun toista jaksoa oli pelattu vartin verran. Kurren avaus meni suoraan vastustajalle, joka puski kaverin karkumatkalle. TP:n alakerta seurasi tilannetta kylmän passiivisesti. Katsomon puolella sen sijaan nousi otsalle kevyt kylmä hiki, sillä kaikesta näki, että OLS oli saanut pukukopissa hengen päälle, jota nostatti vielä TP:n pelin kääntyminen perin vaisuksi ja jopa paniikin iskiessä kintereisiin. Lähimpänä onnistumista keltapaidat olivat toisen jakson 22. minuutilla, kun pallo oli jälleen TP:n maaliviivalla, josta pakki Teemu Nimell putsasi sen pois.

OLS:lle on annettava tunnustus siitä, että se oli Prunttimäessä todella pelaava joukkue. Se sai toisella jaksolla paikkoja kuin liukuhihnalta. TP:llä oli aivan liian kiire, josta seurasi vaikeita syöttöjä ja harmillisen paljon paitsioita. Pelastus piinaan tuli vasta 36. minuutilla, kun Tuomas Lähdesmäki puski Jaakko Vihannan kulmapotkun maan kautta maaliin. Lukemat 4-1 jäivät lyhytaikaiseksi huvitukseksi, kun vieraat maalasivat jo seuraavalla minuutilla. Keltapaidat ryntäsivät oikealta laidalta helposti kohti TP:n maalia ja pallo pistettiin Kurren taakse aivan takatolpalta kovaa ylös ampumalla. Kurre ei voinut tilanteelle mitään, vaan alakerran löysä pelaaminen oli OLS:n osuman taustalla.

OLS:n kolmaskin maali oli lähellä, sillä pallo toimitettiin vielä kaksi lisäkertaa aivan TP:n maaliviivalle tai sen tuntumaan. Ensin pelastavana enkelinä toimi Aapo Metsä-Ketelä (39. min) ja sitten vielä maalivahti Jarkko Orava (40. + 2. min).

Kotijoukkueen valmennuskaksikko Timo Taipale ja Jukka Metsä-Ketelä pyöritteli ottelun jälkeen ihmetyksen vallassa päitään. Hyvän avausjakson jälkeen vastustajalle annettiin mahdollisuus nousta vielä rinnalle ja ohi. Jukan tarkan kirjanpidon mukaan OLS:lla oli toisella jaksolla 11 maalintekopaikkaa ja TP:llä vain kolme. Vastuuvalmentaja Taippi Taipale totesi ykskantaan, että maalivahti Jarkko Orava pelasti pinnat, kun huomioidaan vastustajan maalipaikkojen määrä.

Taippi kehui OLS:n olleen paremman kuin keväällä Oulussa, jolloin TP otti hampaattoman esityksen jälkeen pataan 3-2. OLS käytti hyväkseen sen tilan, mitä vähänkin annettiin. Avausjaksolla hankittu etumatka onneksi riitti ja asema sarjan kärkiporukassa vain vankistui. TP:n B-junioreiden seuraava ottelu on ensi lauantaina Pietarsaaressa, kun paikallisen FF Jaron kakkosporukka koittaa lyödä kapuloita seinäjokelaisrattaisiin.

TP-Seinäjoki: Jarkko Orava; Teemu Nimell, Joona Lautamaja, Aapo Metsä-Ketelä, Panu Leppä (64. Raitt Ojala); Aleksi Leppänen (49. Pekka Jaskari), Antti Viita, Tuomas Lähdesmäki, Jaakko Vihanta; Janne Tuohisaari (54. Elias Ahde); Joona Niemelä (69. Matti Rajala).