123 456 7890

PS Kemissä maaleja tiuhaan takonut hyökkääjä Billy Ions siirtyy SJK-paitaan. Englannissa syntynyt, mutta lapsuutensa ja nuoruutensa Espanjassa viettänyt 22-vuotias Ions siirtyy Seinäjoelle loppukauden mittaisella lainasopimuksella, joka astuu voimaan 21.8. alkaen. Samalla SJK on tehnyt pelaajan kanssa kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen, joka kattaa kaudet 2017 ja 2018.

Olemme seuranneet Billyn otteita jo pitkään ja tiedämme, että hän tuo hyökkäyspeliin uusia vaihtoehtoja ja variaatioita. Hän on vielä nuori pelaaja, mutta otteet PS Kemin paidassa ja siellä kapteenina toimiminen puhuu puolestaan. On myös hyvä juttu että hän voi liittyä mukaamme jo nyt ja hän pääsee loppukauden aikana sisään seuran sekä joukkueen rutiineihin. Siten pääsemme heti ensi talvena aloittamaan täysillä hänen kanssaan, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Billy Ions pelaa PS Kemin kanssa vielä kahdessa ottelussa ja kohtaa Kemissä Interin ja sen jälkeen Lapin derbyssä RoPS:n. Ions on pelikelpoinen 27.8. kun SJK kohtaa Helsingin Sonera Stadiumilla HIFK:n.

Billy Ion Kemin Sauvosaaressa tällä kaudella. Kuva Juha Tamminen.

Billy Ions

William Greenwell �Billy� Ions, on syntynyt 11. maaliskuuta, Englannin Ashingtonissa, vuonna 1994. Hän on hyökkääjä, joka on pelannut sekä vasemmalla laidalla että keskellä. Pituutta hänellä on 182 senttiä.

Vaikka Ions on syntynyt Englannissa, on hän muuttanut perheensä kanssa jo lapsena Espanjan Teneriffalle ja siten hän pitääkin Espanjaa toisena kotimaanaan. Seuratasolla hän edusti ensin Espanjassa CD Tenerifen juniorijoukkueita aina vuoteen 2010 asti, kunnes hän palasi Englantiin ja siellä Newcastle Unitedin organisaatioon. Ions oli tuolloin 16-vuotias. Kausi 2012 – 2013 meni Leedsissä ja sieltä hän päätyi Suomeen ja Kemiin.

Kaudella 2013 hän pelasi 19-vuotiaana PS Kemin kanssa Kakkosessa 22 ottelua ja teki niissä 9 maalia. Hän kävi kauden jälkeen talvella jälleen Englannissa, mutta palasi Kakkosessa edelleen pelanneeseen PS Kemiin kaudelle 2014.

PS Kemi nousi Ionsin johdolla Ykköseen ja saman tien myös Veikkausliigaan. Hänet valittiin kaudella 2015 Ykkösen parhaaksi pelaajaksi. Ions teki 17 maalia ja sijoittui Ykkösen maalipörssissä toiseksi. Veikkausliigassa hän aloitti nousijajoukkue PS Kemin kapteenina kauden 2016 ja tähän mennessä tehoja on tullut 18 pelissä yhteensä 7 maalia ja 3 maalisyöttöä. Kaikkiaan Kemissä vietetyissä neljässä kaudessa hän on pelannut 95 sarjaottelua ja tehnyt niissä 46 maalia.

Sopimus SJK:n kanssa on ensin loppukauden mittainen laina, sen jälkeen pelaajasopimus, joka kattaa kaudet 2017 ja 2018.