123 456 7890

SJK U17 pelaa B-nuorten SM-sarjassa, jonne se pääsi voittamalla ylivoimaisesti oman SM-karsintalohkonsa. SM-sarjan otteluohjelma ja joukkueet ovat nyt selvillä. Sarjapaikka ja lohkovoitto varmistui jo useampi kierros ennen loppua. Piste-ero toiseksi tulleeseen VPS:n oli lopulta 7 pistettä. SJK kärsi kauden ensimmäisen tappionkin vasta kun lohkovoitto oli varmistunut. VPS kohdataan uudelleen SM-sarjassa, joten SM-mitalien lisäksi pelattavaa löytyy myös Pohjanmaan herruudesta kaksikon välillä.

SM-karsintasarja on tavallaan kuin SM-sarjan runkosarja, ja varsinainen SM-sarja kuin ylempi loppusarja, sillä karsintasarjassa pelattiin 10 joukkueen kaksinkertainen sarja kahdessa lohkossa, ja varsinaisessa SM-sarjassa pelataan vain yksinkertainen sarja. SM-sarjan ensimmäinen kierros pelataan 16. heinäkuuta ja sarja päättyy 16. lokakuuta. Voittaja on ikäluokan Suomen mestari ja samalla selviää tietenkin myös hopea- ja pronssimitalien kohtalot. Kaikki sarjaan osallistuneet pelaa jälleen ensi talvena ja keväällä SM-karsintasarjaa.

12 joukkueen SM-sarjaan selvisi kahden lohkon viisi parasta, sekä jatkokarsinnan kautta vielä kaksi joukkuetta. SJK:n lohkosta SM-sarjaan pääsi naapuriseura VPS. Tampereen Ilves, Oulun Hercules, KuPS ja jatkokarsinnassa KPV:n voittanut AC Oulu. Toisesta lohkosta jatkoon pääsi lohkovoittaja FC Honka, toiseksi sijoittunut KäPa ja kolmanneksi sijoittunut HJK, FC Lahti, PPJ ja jatkokarsinnassa JäPS:n voittanut TPS. Lohkovoittajat saivat SM-sarjaan kolme lähtöpistettä, toiseksi sijoittuneet kaksi ja kolmanneksi sijoittuneet yhden pisteen. Joukkueista helsinkiläinen PPJ on SJK:lle täysin uusi tuttavuus, jota ei ole koskaan kohdattu millään sarjatasolla aiemmin.

SM-sarjan otteluohjelmat alkavat valmistua, ja jo nyt pari lukuunottamatta koko ohjelma on tiedossa. SJK U17 aloittaa SM-sarjan kotiottelulla OmaSp Stadionilla lauantaina 16.7. klo 14:00, ja vastaan tulee silloin Oulun Hercules. Kausi päättyy Espoossa FC Hongan vieraana lokakuussa. Löydät ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Joukkueen esittely taustoineen löytyy puolestaan SJK:n nettisivujen joukkueet-osiosta.