123 456 7890

ASM:lle ensimmäinen tappio
SJK – FC Jazz 1-2 (1-0)
42 min 1-0 Miika Korpela
61 min 1-1 Atte Larinen
81 min 1-2 Petteri Eskoniemi

Seinäjoen Jalkapallokerhon ASM-joukkue kärsi talvikauden ensimmäisen tappionsa sunnuntaina FC Jazzille Wallsport Areenassa, vaikka hallitsikin ottelua etenkin ensimmäisen tunnin ajan miltei täydellisesti.

Ensimmäisellä puoliajalla ei vierasjoukkue kyennyt oikein minkäänlaiseen systemaattiseen hyökkäyspeliin saaden yhden puolittaisen maalintekopaikan keskityksen mentyä läpi rangaistusalueen.

Ei ollut toki kotijoukkueenkaan osaaminen ihan kaikkein terävintä maalipaikoissa, joita kuitenkin oli hiukan enemmän kuin FC Jazzilla.

Ensimmäinen varsinainen paikka syntyi 22. minuutilla. Miika Korpela tulitti pallon vaparista voimalla muuriin ja siitä kimmoneen reboundin yhtä tulisesti ylärimaan.

Juuri ennen taukoa, ottelun 41. minuutilla, Eetu Takalalla oli mainio tilaisuus avata maalihant, mutta FC Jazzin veskari veti pidemmän korren pitäen maalinsa puhtaana. Aivan yhtä hyvin ei sujunut minuuttia myöhemmin Akseli Metsä-Ketelän pelattua alueen rajalta Miika Korpelan nokikkain veskarin kanssa. “Kumi” harhautti maalivahdin ja siirsi pallon verkkoon avausmaalin merkiksi.

Toisen puoliajan alussa Kerhon Miika Korpela, Akseli Metsä-Ketelä ja Erno Ruismäki pääsivät kaikki yrittämään maalintekoa hyvistä paikoista onnistumatta. Periaatteessa kotijoukkueella oli loistavat saumat ratkaista ottelu edukseen jo hyvissä ajoin, mutta niin kuin yleensä aina, ellei maalipaikkoja hyödynnetä, vastustaja kyllä sen tekee. Niin nytkin.

Tasoituksensa FC Jazz sai melko harmittomasta sivuvaparista, jonka Atte Larinen laukoi takakulmaan pompun kautta. Trafiikkia toki alueella oli, mutta vaikutti siltä, että pallo meni hiukan helpohkosti sisään. Larisella oli toinenkin erinomainen paikka maalata, mutta nuorukainen tulitti pallon selkeästi yli maalin.

Voittomaalinsa FC Jazz teki vajaat kymmenen minuuttia ennen kamppailun loppua. Maali oli Petteri Eskoniemen komea veto volleystä takanurkkaan, eikä maaliin tullut Tuomas Tuomaala voinut sille mitään.

Kerhon kokoonpano vilisi nuoria pelimiehiä, sillä Joona Lautamaja, Roope Takala, Pekka Jaskari ja Aleksi Ahde ovat kaikki vielä B-junnuikäisiä. Minuutit ovat tässä vaiheessa kautta kaikille arvokkaita.

– Näissä peleissä saadaan hyviä minuutteja nuorille pelaajille. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Pelillisesti tehtiin homma hiukan vaikeaksi itsellemme. Ihan liikaa tuli harhasyöttöjä ja hölmöjäkin virheitä. Toinen puoliaika oli kuitenkin meiltä talven paras toinen jakso. Ihan niin paljon emme päässeet laitojen kautta luomaan tilanteita kuin olisin toivonut, selvitti joukkueen vastuuvalmentaja, Max Peltonen, ajatuksiaan ottelusta.

– Sillä tavalla peli oli ihan hyvä, että saimme hallita ja kehittää siinä mielessä omaa peliämme, koska ei FC Jazz kauheasti yrittänyt rakentamaan peliään, lisäsi Peltonen.

A-junnujen ryhmästä huilasivat sunnuntaina lauantaina edustusjoukkueessa pelannut Jesse Jääskeläinen, nivusiaan paranteleva Veli-Pekka Pajula, maanantaina treeneihin palaava Tommi Kukila, nilkkavaivainen Pekka Rousu, Taavi Ahopelto, Eero Rantanen ja jalkavaivainen Teemu Penninkangas. Näyttäisi siltä, että seuraavan kerran porilaisia vastaan kehissä voi olla hiukan erinäköinen ryhmä Kerholta.

Pikkuisen dramatiikkaa otteluun toi FC Jazzin pelaajan ikävännäköinen loukkaantuminen. Pallo osui suoraan käteen ja ensivaikutelma oli kyynerluun katkeaminen, mutta ambulanssimiehistön tutkittua tilanteen kyseessä saattoikin olla vain luun meneminen sijoiltaan. Kivulias juttu takuuvarmasti. Toivottavasti nuorele pelimiehelle ei käynyt sen pahemmin.

SJK: Tuomas Karjanlahti (63. Tuomas Tuomaala), Tuomas Kallionpää (46. Joona Lautamaja), Henri Huilla, Kalle Taimi (63. Roope Takala), Niko Nauholz, Miika Korpela, Joonas Kuivalainen, Sami Viljanen, Aleksi Ahde, Eetu Takala (46. Erno Ruismäki), Akseli Metsä-Ketelä (63. Pekka Jaskari)