123 456 7890

ASM mitalijahdissa

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit pelaavat tänään Kuopiossa paikallista Kuopion Palloseuraa vastaan. Parhaassa tapauksessa joukkue saa ottelun päätteeksi kaulaansa SM-pronssia, pahimmassa tapauksessa käteen jää viides sija.

Oli lopputulema nyt sitten mikä tahansa, kausi on mennyt edustusjoukkueen mukana tänään olevan Max Peltosen ja Jorma Tuohisaaren valmennuksessa aivan loistavasti.

Keväällä joukkue joutui taistelemaan sarjapaikastaan kalkkiviivoille saakka, mutta syksyn myötä joukkue on osoittanut venymiskykyä, taistelua ja tahtoa. Pelaajat ovat menneet harppauksin eteenpäin ja pystyneet taistelemaan sarjan parhaimmiston kanssa tasapäisesti.

Asioita on siis onnistuttu tekemään oikein. Kaiken kukkuraksi joukkueessa on päässyt debytoimaan koko joukko vasta B-junnuikäisiä pelaajia, aivan kuten isommissakin seuroissa.

Trendi on aivan oikea. Näin pelaajat kehiyttyvät päästessään pelaamaan vaativia ja haastavia otteluita.

Päivän kierroksella nähdään todella kiinnostavia otteluita. Jyväskylässä JJK haastaa sarjaa johtavan FC Interin, jonka mitali on jo varma. Se onkin ainoa varma asia kärkipäässä. Jos FC Inter kuitenkin häviää Jyväskylässä, voi Helsingissä HJK:n kohtaava lahtelainen FC Reipas napata kultamitalit voitolla nimiinsä.

Jos HJK puolestaan voittaa, nousee se Kerhon ohitse. Jos sekä HJK, että JJK voittavat, putoaa Kerhon sijoitus viidenneksi. Tällöin mestarin nimi on myös FC Inter.

Kärkipäässä siis kaikki on mahdollista ja lopulliset vastaukset tiedetään vasta noin klo 17.00 kierroksen startatessa kaikkialla samalla kellonlyömällä kuin Seinäjoella pelataan edustusjoukkueen nousukarsinnan toinen osaottelu Ilvestä vastaan.

A-junioreiden SM-sarjan häntäpäässä VIFK ja VJS ovat jo varmoja putoajia. Sen sijaan kolmas putoaja ratkeaa Espoossa pelattavassa ottelussa FC Hongan ja FC Hakan välillä. Tasapelillä Haka säilyy, mutta tappiolla se lähtee Ykköseen.

Seitsemäntenä sarjassa oleva Kuopion Palloseura pelaa tänään vain kunniastaan. Keväällä se pelasi sarjapaikastaan vieraillessaan Prunttimäessä. Tuolloin vieraat veivät pisteet mukanaan numeroin 3-1, eli nuoret kerholaiset haluaisivat kovasti ottaa revanssin ja pysyä kärkiryhmässä.