123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon valmentaja Arttu Aromaa, 29, jättäytyy pois Ykkösliigassa pelaavan SJK Akatemian vastuuvalmentajan roolista ja jää vanhempainvapaalle.

Aromaan poissaolon aikana SJK Akatemian Ykkösliigan joukkueen vetovastuun ottaa aluksi Toni Lehtinen, kunnes edustusjoukkue palaa lomaltaan ensi viikolla. Aiemmin tällä kaudella edustusjoukkuetta valmentanut Lehtinen, 40, on tuttu mies Akatemian puikoista jo aiemmilta vuosilta, sillä komean pelaajauransa jälkeen hän työskenteli kauan SJK:n Akatemiajoukkueiden valmentajana ennen siirtymistään JJK:n peräsimeen kausiksi 2022-2023.

–Toni Lehtinen on jälleen valmiina auttamaan seuraansa, ja arvostamme suuresti hänen apuaan. En usko että olisimme voineet löytää ensiavuksi Aromaan vapaan ajaksi ketään pätevämpää valmentajaa, kiittelee SJK:n tekninen johtaja Richie Dorman.

Seinäjoen Jalkapallokerhon tavoite pelaajien ohella on kasvattaa myös valmentajia. Työ jalkapallon parissa on kuitenkin erittäin kokonaisvaltaista, ja yhteinen aika läheisten kanssa on asia, jonka esteenä SJK ei halua olla.

–Arttu on työskennellyt väsymättömästi ja tehnyt isoja uhrauksia viedäkseen eteenpäin sekä seuraa että itseään. Olemme nyt yhdessä päättäneet, että on mahdollista pitää pieni tauko, hengähtää ja suunnata energiaa kohti perhettä ja muuta elämää. On ymmärrettävää, että perheenlisäyksen johdosta valmentamiseen toivotaan taukoa. Kunnioitamme tätä toivetta, vaikka urheilullisesta näkökulmasta muutokset aiheuttavatkin hieman pohdittavaa. Aromaan kohdalla valmentajapolku on edennyt suunnitelmien mukaisesti, ja jatkamme hänen kanssaan töitä kohti huippua hänen palattuaan takaisin, sanoo Dorman.

SJK Akatemia pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 13.7. OmaSp Stadionilla. Kello 16:00 alkavassa ottelussa vastustajana on PK-35, ja liput otteluun myy Ticketmaster.