123 456 7890

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue kahdesti Azerbaidzhanin Eerikkilässä ja pelasi molemmilla kerroilla tasapelin. SJK:n Elias Ahde iski molemmissa otteluissa pelien 1-0 avausosumat. Perjantaina hän pelasi avauksessa ja tuli vaihtoon 76.minuutilla. Sunnuntaina hän aloitti vaihdosta ja tuli sisään 52.minuutilla, tehden maalin lähes samantien 54. minuutilla. SJK:n puolustaja Joona Ala-Hukkala pelasi täydet minuutit molemmissa otteluissa. Alunperin mukaan valittu Emil Lidman sairastui flunssaan harmillisesti ennen leiriä ja ei osallistunut peleihin.

Joukkueet kohtasivat kaksoismaaottelun ensimmäisessä osassa perjantaina ja tuolloin tulokseksi kirjattiin 2-2-tulos. Sunnuntaina ottelu päättyi 1-1 lukemiin. Päävalmentaja Jarkko Wiss ei ollut täysin tyytyväinen suojattiensa sunnuntain esitykseen.

Peli oli rikkonainen, eikä sen taso noussut huikeaksi missään vaiheessa. Olimme kuitenkin se osapuoli, joka peliä vei. Heillä oli teräviä vastahyökkäyksiä, Wiss totesi Palloliiton nettisivuilla.

Lähtökohtiin nähden tämä oli ihan ok. Meillä oli paljon pelaajia, jotka eivät olleet pelanneet toistensa kanssa ja ympäristö oli täysin uusi. Pelirohkeutemme oli hyvää luokkaa ja uskallusta oli.

Suomen joukkue leireili Eerikkilässä torstaista ja pelasi siis kaksi tasapeliä.

Näimme muutamia vuonna 1997 syntyneitä pelaajia, jotka ovat missanneet paljon pelejä. Osa pelaajista pääsi antamaan myös näyttöjä Tommi Kautoselle alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Osa haki oman vauhdin mittaamista, kun olivat olleet vähemmän mukana tai pari vuotta kokonaan poissa. Heistäkin löytyi hyviä esityksiä, Wiss kertasi päivien antia.

Kaksi tasapeliä Azereita vastaan, jotka valmistautuvat kovalla satsauksella EM-jatkokarsintaan, ei ole huono. Olisin kuitenkin halunnut tästä toisesta pelistä enemmän vauhtia, kovempaa prässiä ja voiton. Harmittaa kun johdimme, muttemme pystyneet voittamaan, luotsi kiteytti.

Koosteet kaksoismaaottelun molemmista osista ovat nyt nähtävissä Huuhkaja-tv:ssä.
Otteluraportti: Suomi – Azerbaidzhan 2-2 (1-1)
Otteluraportti: Suomi-Azerbaidzhan 1-1 (0-0)