123 456 7890

SJK Akatemia U20 jatkaa puhtaalla pelillä SM-karsinnan Pohjoislohkon kärjessä. Joukkue on voittanut molemmat pelaamansa otelut suurinumeroisesti. Tänään SJK:n kovuuden koki KuPS:n U20-joukkue. Koko joukkueen esitys oli tänään erinomainen ja välillä SJK piti palloa pitkiä aikoja, siirrellen sitä nopeasti mieheltä miehelle. Varsinkin toisen jakson alku oli kaunista katseltavaa. Pelin lopussa kurinalaisuus hieman herpaantui ja KuPS pääsi kaunistelemaan ottelun loppunumeroita

SJK Akatemia U20 – KuPS U20 4-1 (2-0)
1-0 7 min Elias Ahde
2-0 19 min Ville Viita
3-0 56 min Emil Lidman
4-0 64 min Emil Lidman
4-1 71 min Joonas Hiltunen

Ensimmäisen viiden minuutin aikana SJK sai kulmatilanteista parikin hyvää paikkaa ja kertaalleen KuPS:n maalivahti Miika Töyräs torjui pallon aivan maaliviivalta.

Kuparinen rikkoutui vapaapotkusta, jonka SJK sai noin 20 metristä. Elias Ahde sijoitti pallon varmasti yläkulmaan. Myös ottelun toinen maali syntyi erikoistilanteesta, kun KuPS:n Miska Mwegerano kaatoi varoituksen arvoisesti SJK pelaajan keskialueella. Siitä Antti Palomäki lennätti pallon aivan maalin eteen ja Ville Viita pääsi laittamaan karat sisään.

SJK:n puolustaja Samir Radwan loukkaantui ikävän näköisesti, taitettuaan polveaan pallon tavoittelutilanteessa. Peli oli hetken poikki ja hänet jouduttiin kantamaan paareilla pois.Radwanin loukkaantumisen jälkeen SJK:n peli sekosi hetkeksi ja KuPS sai ottelun ensimmäiset tilanteensa. Puolustus ja maalivahti Paavo Valakari hoiti kuitenkin tilanteet mallikkaasti, eikä tuloksena ollut kulmapotkuja kummempaa.

KuPS:n paras tilanne syntyi puoliajan loppupuolella, kun Jakko Korhosen kova veto muutti suuntaa omasta puolustajasta. Valakari oli maalissaan menossa jo toiseen suuntaan, mutta onnistui nostamaan pallon jalallaan yli riman.

Toisella puoliajalla SJK otti pelin lähes täysin haltuun, eikä KuPS päässyt palloon pahemmin koskemaan. SJK vyörytti hyökkäyksiä maltilla ja koko joukkueen voimalla, mutta kuitenkin ilman suurempia riskejä.

Lisämaaleja saatiin, kun ensin Joona Mäkelä katkaisi KuPS:n syötön keskialueella ja lähetti Elias Ahteen karkumatkalle. Mukaan tuli Aleksi Pöntinen ja Ahde jatkoi pallon hänelle. Pöntisen erinomaisen vedon ehti kuitenkin peittämään KuPS:n puolustaja aivan maaliviivalta. Reboundiin ei puolustus enää ehtinyt ja Emil Lidman jatkoi pallon sisään. 4-0 maalissa Antti Palomäki ampui kovaa kohti maalia ja pallo pomppasi maalivahdin kautta suoraan päin Emil Lidmania ja siitä maaliin hieman onnekkaasti.

Neljännen maalin jälkeen SJK Akatemian keskittyminen herpaantui ja vierailija pääsi peliin mukaan. KuPS rikkoikin lopulta kuparisen, kun SJK:n puolustukselle tuli harhasyöttö. Pallo pelattiin nopeasti keskellä vapaana olleelle Joonas Hiltuselle, jolla oli helppo työ laittaa pallo ohi Valakarin.

Peli oli kuitenkin jo käytännössä ohi, eikä lisämaaleja enää nähty. SJK Akatemia otti siten jo toisen voiton alle 20-vuotiaiden SM-karsinnassa ja se on ainoana puhtaan pelin joukkueena Pohjoislohkon kärjessä.

Pelit jatkuu ensi lauantaina 11.2. Jyväskylässä JJK:n U20-joukkueen vieraana.

SJK Akatemia U20: Paavo Valakari MV, Juuso Lindgren, Johan Lamberg, Ville Tikkanen, Emil Lidman, Elias Ahde (61’ Oskari Aunula), Ville Viita, Antti Palomäki, Aleksi Pöntinen, Joona Mäkelä ja Samir Radwan (24’ Esko Yli-Kesäniemi).