123 456 7890

Sekä SJK U17 että SJK U20 pelaavat omia SM-karsintojaan lauantaina. SJK U17 matkustaa Jyväskylään, missä se kohtaa B-nuorten SM-karsinnoissa isäntäjoukkue JJK:n. Ottelu alkaa klo 13:15. Samana päivänä SJK U20 pelaa A-nuorten SM-karsinnoissa kotipelin ja isännöi Wallsport Areenalla FC Kuusysiä klo 15:30 alkavassa ottelusssa.

Joukkueila on hieman erilaiset tilanteet karsintalohkoissaan tällä hetkellä. SJK U20 on kärkikamppailussa ja voittamalla lauantaina, se tekisi paluun lohkon piikkipaikalle. SJK U17 puolestaan tarvitsee kipeästi pisteitä, pitääkseen tavoitteen ensi kesän SM-sarjapaikasta elossa. Molemmilla on kuitenkin hienot voitot viime viikonlopulta alla ja usko omassa leirissä on juuri nyt kova.

Pelattiin Rovaniemellä itsemme mukaan leikkiin. Ensimmäinen puolisko näistä karsinnoista ei ollut tuloksellisesti meiltä hyvä, mutta nyt saatiin hyvä startti toiselle puoliskolle. Se tarkoittaa sitä, että nyt pitää pystyä jatkamaan sillä samalla radalla. Pisteitä me tarvitaan joka tapauksessa, sanoo SJK U17 joukkueen vastuuvalmentaja Toni Lehtinen.

SJK U17 kaatoi lohkoa johtaneen RoPS:n Rovaniemellä peräti 4-1 luvuin. Voitto nosti SJK:n mukaan taisteluun SM-sarjapaikasta ja nyt toinen voitto perään lauantaina, nostaisi sen entistä vahvemmin sinne.

Rovaniemellä saimme loistavan tuloksen loistavalla pelillä. Kokonaisuutena, ei me missään vaiheessa olla pelattu huonosti. Hyvin olemme pelaneet, mutta nyt saimme viimein sillä tuloksen. Kuten sanoin kopissa pelin jälkeen pelaajille, niin tämä päivä on vain odottanut itseään. Mikä tahansa aiemmista olisi voinut olla tämä peli. Onneksi se ei tullut liian myöhään, joten meillä on edelleen omissa käsissä asiat, muistuttaa Lehtinen.

Tämän kaiken kun tiivistää yhdeksi lauseeksi, niin ilman muuta voitto mielessä lähdetään Jyväskylään. Pelillisesti meidän pitää pystyä siihen samaan tasoon millä olemme olleet ja tottakai vielä kehittymään siitä. Se antaa meille mahdollisuuden voittaa pelejä. Ja pitää ottaa Rovaniemeltä mukaan se, että saamme sen pelin muutettua vielä hyväksi tulokseksikin, Lehtinen päättää.

SJK U20 joukkue puolestaan kohtaa A-nuorten SM-karsinnassa FC Kuusysin- SJK U20 nousisi voitolla takaisin lohkon kärkeen.

Monissa asioissa olemme menneet eteenpäin, tai alamme olemaan sillä tasolla että tekeminen on jo kohtuu hyvää. Pallollisessa pelaamisessa, tämmöisessä rauhallisuudessa, ettei ihan jokaista pystyjuoksua palkita pystysyötöllä, siinä meillä on vielä tekemistä. Varmaan täällä on pitkät perinteet pystyjuoksuilla ja se on älyttömän hyvä asia, ja joskus se on hyväkin syöttää sinne, mutta yleensä se ei ole. Vastustaja kun ne juoksut tietää, niin pitää etsiä muita vaihtoehtoja. Semmoinen rauha rakentamiseen pitää löytää, kertoo SJK U20 joukkueen vastuuvalmentaja Rauno Ojanen joukkueensa kehityskohteista.

Nuorilla miehillä tuppaa olemaan tässä elämässä muutenkin aina vähän kiire joka paikkaan, mutta pitää pystyä löytämään semmoinen tasapaino ja tarjota niitä muitakin vaihtoehtoja. Ja sitten kun niitä löytyy, kuten tänäänkin harjoituksissa, niin se oppi tulee sitä kautta kun saadaan niitä suorituksia. Ja niitä yhdessä sitten analysoidaan vielä jälkeenpäin, se on aina hyvä juttu. Pelaamisemme on mennyt eteenpäin, se on monipuolistunut ja koko ajan se menee siihen suuntaan mihin me halutaan, Ojanen jatkaa.

Joukkueen terveystilanne on myös parempaan päin ja pitkään vaivannut flunssakierre alkaa olla takanapäin.

Tänään oli 19 kenttäpelaajaa terveenä treeneissä, niin se on aivan mahtava tilanne. Toki avaukseen joudutaan varmaan nytkin tekemään pari muutosta sairauksien takia, mutta toivottavasti ei sen enempää. Ainakin meillä nyt alkaa olemaan vaihtomiehiä kun miehiä on terveenä ja heitä voi laittaa lauantaina myös kentälle. Toivottavasti nyt pahimmat sairastelut on takanapäin. Nyt meillä tulee kahdeksaan tai yhdeksään päivään kolme peliä ja taidetaan vielä pelata tämän jälkeen kolme seuraavaa peliä ulkona. Joten tarvitaan kyllä kaikki jätkät, toteaa Ojanen lopuksi.

Lauantain SM-karsintaottelut:
Klo 13:15 JJK U17 – SJK U17, Jyväskylässä.
Klo 15:30 SJK U20 – FC Kuusysi, Wallsport Areenassa

Wallsport Areenaan on vapaa pääsy. Tervetuloa.