123 456 7890

SJK Akatemia pelaa perjantaina Ykkösen Cupia, SJK U17 lauantaina B-nuorten SM-karsintaa ja SJK U20 sunnuntaina A-nuorten SM-karsintaa. Kaksi ensimmäistä ottelua pelataan Wallsport Areenalla ja sunnuntain ottelu Turussa.

Perjantain Ykkösen Cupin ottelu SJK Akatemia – KPV alkaa klo 19:30 ja liput ovelta 5€. SJK:n ja SJK Akatemian kauden 2020 kausikortit käyvät otteluun. SJK Akatemian kausikortit ovat myynnissä lippu.fi-kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa. Voit lukea lisää Ykkösen kausikorteista ja ohjelmastaa tästä linkistä. Ykkösen Cup näkyy myös suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta.

B-nuorten SM-karsintaottelu SJK U17 – Tervarit U17 alkaa lauantaina 15.2. Wallsport Areenalla klo 14:00 ja A-nuorten SM-karsintaottelu FC Inter U20 – SJK U20 sunnuntaina 16.2. klo 14:15 Turussa. B-nuorten peliin on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, jonka tuotot käytetään Project Liv ry:n toiminnan tukemiseen.

Kun Ykkösen Cupia on nyt pelattu kolme kierrosta, on SJK Akatemia neljässä pisteessä, yhdessä perjantain vastustaja KPV:n sekä VPS:n kanssa. Takana lohkossa on neljäs pohjalaisjoukkue FF Jaro yhdellä pisteellä. AC Oulu on toisena viidellä pisteellä ja AC Kajaani kärjessä kuudella pisteellä. Lohkon kaksi parasta etenee varsinaiseen Suomen Cupiin, joka alkaa maaliskuussa. SJK Akatemia kärsi viime viikonloppuna ensimmäisen tappionsa juuri kärkeen nousseelle AC Kajaanille vierasottelussa.

Sanoisin, että olemme varmasti yllättäneet monet meidän esityksillä tässä kilpailussa. Emme kuitenkaan lähteneet kovin suurin odotuksin talven cupiin, mutta nyt kolmen kierroksen jälkeen, on edelleen mahdollista, että jatkamme vielä Suomen Cupiin asti, naurahtaa SJK Akatemian vastuuvalmentaja Thomas Dunne.

Nyt meille tulee kuitenkin perjantaina kenties etukäteen ajatellen sarjan kovin joukkue vastaan. Ei mitään pois näiltä muilta joukkueilta, mutta KPV on varmasti lohkomme kovin testi. Saamme heidät kuitenkin vastaan kotihallissamme ja cup-pelit on sellaisia, että mitä vaan voi sattua. Varsinkin tässä vaiheessa talvea. Seurallamme on paljon pelejä monessa eri sarjassa, mikä aiheuttaa omat päänvaivansa, mutta en voi korostaa sitä tarpeeksi, miten hieno mahdollisuus tämä on pelaajille. He kaikki pääsevät näyttämään taitojaan eri joukkueiden mukana, jatkaa Dunne.

Viime viikonloppuna Kajaanissa, emme saaneet hyvää tulosta ja vaikka tiedän, että kenties olisimme voineet pärjätä paremmin, jos meillä olisi kaikki pelaajat käytettävissä, niin en hetkeäkään kyseenalaista näiden meidän nuorten pelaajien työmoraalia. He antavat kaikkensa joka ottelussa, jokaisessa harjoituksessa ja heistä todella näkee miten he haluavat kehittyä ja pärjätä, Dunne kertoo.

Kajaanissakin me olimme mukana pelissä aivan loppuun saakka. Meillä oli vielä lopussa paikka iskeä, mutta Severi Ikäheimo heidän maalissa teki loistavan torjunnan. Olisimme voineet saada mukaamme edes pisteen. Se kertoo mielestäni kaiken joukkueesta ja pelaajista. Me olimme alakynnessä pitkään, mutta emme koskaan luovuttaneet. Nyt meillä on kova kotipeli edessämme ja uskon, että menemme siihen samalla sitoutumisella mitä on nähty näissä muissakin peleissä, sanoo Dunne vielä lopuksi.

KPV on tuttu joukkue, tippuja Veikkausliigasta, jonka päävalmentajana on vielä viime kaudella SJK Akatemiaa luotsannut Jani Uotinen. Lisäksi joukkueen riveistä löytyy SJK:ta vielä viime kaudella edustanut laitapuolustaja Jarkko Hurme. KPV:ta pidetään selkeänä ennakosuosikkina ensi kesän Ykköseen, mutta vielä Ykkösen Cupissa ei ole kone lähtenyt käyntiin ennakko-odotusten mukaisesti. Kolmen pelin jälkeen KPV on voittanut viime ottelussaan FF Jaron 2-0, hävinnyt VPS:lle 1-2 ja tasannut pisteet AC Oulun kanssa 1-1 tuloksella.

Ykkösen Cupin ottelu SJK – KPV perjantaina klo 19:30 Wallsport Areenalla. Liput ovelta 5€ ja kauden 2020 kausikortit käyvät otteluun. Peli suorana myös Ruutu-palvelusta.

Nuorten SM-karsintasarjoissa molempien joukkueiden pelit ovat alkaneet hyvin. Erityisesti A-nuorten sarjassa SJK U20 on ollut murskaava kahdessa ensimmäisessä ottelussaan, jotka se on voittanut yhteismaalein 10-1. Nyt edessä on kuitenkin ensimmäinen vierasottelu, kun SJK U20 matkustaa sunnuntaina Turkuun FC Interin vieraaksi. SJK U17-joukkue aloitti SM-karsinnat hienolla voitolla KPV U17-joukkueesta 3-1 luvuin ja Joensuussa JIPPO:n vieraana se nousi kahdesti takaa 2-2 tasapeliin. Nyt SJK U17 saa lauantaina vastaansa Oulun Tervarit, joka on SJK:n kanssa tasapisteissä, mutta pari pykälää alempana maalieron vuoksi. SJK U17 on lohkossaan kolmantena.

Nuorten sarjoissa lähdetään monesti kehittämään pelaajia, tuloksista välittämättä. Talven SM-karsintasarjoissa pelaa kuitenkin jokaiselta seuralta parhaat pelaajat ja kaikki seurat haluavat saada joukkueelleen kovia pelejä myös kesäksi. SJK:lle on erittäin tärkeää saada molemmat joukkueet SM-sarjaan kesäksi ja se on ehdottomasti myös tavoitteena.

Meillä on ollut loistava alku ja nämä ovat niitä pelejä, joissa ihan jokainen seura haluaa pärjätä. Nämä ovat kovia ja tasaisia sarjoja. Mutta meillä on nyt hyvät lähtöasetelmat. Molemmilla joukkueilla on seitsemän peliä jäljellä ja edelleenkin voittaminen on se tämän hetken teema meillä. Sitä lähdetään hakemaan, sanoo A- ja B-nuorten valmennusvastuun kantava Toni Lehtinen.

Olenkin ollut erityisen ylpeä pelaajista, kun he eivät tyydy liian helposti. SJK U20 esimerkiksi pelasi toisen puoliajan viime sunnuntaina paremmin kuin ensimmäisen, vaikka peli oli tauolla jo 2-0. Silloin asenne ja kunnioitus sitä peliä kohtaan on säilynyt. Samoin SJK U17 nousi kahdesti tappiolta vielä tasapeliin. Kaikki nämä ovat tärkeitä kokemuksia. Sitten kun nuori pelaaja tulee edustusjoukkueeseen, niin siellä vain tuloksella on merkitystä. Se on meidän teema näissä karsinnoissa. Merkityksellisten pelien voittaminen, päättää Lehtinen.

Viikonlopun SM-karsintaottelut:
Lauantaina 15.2. klo 14:00 SJK U17 – Tervarit U17 Wallport Areenalla.
Sunnuntaina 16.2. klo 14:15 FC Inter U20 – SJK U20 Turussa.