123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa GBK:n Kakkosen C-lohkon ottelussa sunnuntaina klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Ottelun liput ovelta 5€ ja Carlsberg Sports Bar palvelee ottelun ajan.

Kakkosen C-lohkoa johtava SJK Akatemia saa GBK:ssa kovan vastuksen. Viime kaudella GBK oli lähellä nousua Ykköseen ja SJK Akatemian edellä sarjan päätyttyä. Seuroilla on myös historiaa keskinäisistä kohtaamisista jo usealta vuodelta. Tällä hetkellä GBK on lohkossa viidentenä, viisi pistettä pelin vähemmän pelannutta SJK Akatemiaa takana. GBK-leirissä taatusti SJK:n päänahka on haluttu ja voitolla GBK pääsisi taas mukaan kärkikahinoihin.

SJK Akatemian kausi on toistaiseksi sujunut mainiosti. Joukkue johtaa sarjaa, voitettuaan kaikki kuusi pelaamaansa ottelua, päästämällä niissä vain kaksi maalia. Ennen maajoukkuetaukoa, kaksi viikkoa sitten, SJK Akatemia kaatoi kärkikamppailussa toisena olevan JBK:n 3-0 luvuin. GBK puolestaan pelasi vain viikko sitten sunnuntaina, kun se kaatoi kotonaan KajHa:n 3-1.

Molempien joukkueiden paras maalintekijä on osunut jo kahdeksan kertaa. SJK Akatemialla se on 20-vuotias oma kasvatti Joonas Lepistö ja GBK:lla 36-vuotias David Carlsson. Carlsson on ruotsalaishyökkääjä, joka on urallaan pelannut jopa Ruotsin pääsarjaa ja Suomessa Veikkausliigaa IFK Mariehamnin, FF Jaron ja HJK:n riveissä. Suomeen hän on tullut ensimmäisen kerran jo kaudelle 2004. Ruotsin pääsarja Allsvenskanissa hän pelasi kaudella 2009 Brommapojkarnan riveissä.

GBK onkin pitkään pelannut samalla ryhmällä ja joukkueessa on paljon kokeneita pelaajia. Vaikka seuralla onkin yhteistyösopimus Kokkolan Veikkausliigaseura KPV:n kanssa, ei toistaiseksi joukkueiden välillä olla nähty kovin kovasti liikennettä. SJK:n ryhmä taas on varsin nuori, keski-iän ollessa 20:nen ikävuoden paikkeilla tai jopa sen alle. SJK:n edustuksestakin mukana olleet pelaajat, ovat pääosin nuoria lupauksia, kuten neljä maalia Kakkosessa tehnyt Jeremiah Streng, joka on vasta 17-vuotias.

Kakkosen C-lohkoa sunnuntaina 16.6. klo 18:30 OmaSp Stadionilla, SJK Akatemia – GBK.

SJK U17 tuoreessa joukkuekuvassa

Akatemian nuoremmilla ikäluokilla vierasottelut

SJK U20 ja SJK U17 pelaa viikonloppuna vierasottelut. SJK U20 matkustaa Helsinkiin ja kohtaa siellä HJK:n lauantaina 15.6. klo 15.00. SJK U17 pysyy vierasreissullaan Pohjanmaalla, kun se kohtaa sunnuntaina 16.6. klo 17:00 alkavassa ottelussa Norrvalla FF:n Oravaisten keskuskentällä.

Molemmilla joukkueilla on takana pettymykset tappioiden muodossa ja viikonlopulta haetaan paluuta voittokantaan.

SJK U20:lla on A-nuorten SM-sarjassa vielä tämä ottelu mukana laskettuna kaksi peliä, ennen kuukauden sarjataukoa. Vastaan tuleva HJK U20 on sarjassa viimeisenä ja SJK U20 juuri heidän yläpuolellaan. Molemmilla joukkueilla sarjamenestykseen vaikuttaa varmasti seurojen Kakkosessa pelaavat reservijoukkueet, joiden riveissä pelaa paljon tämän ikäluokan pelaajia.

SJK U17:lla on B-nuorten Ykkösessä kolme ottelua jäljellä kevätkierrosta ja sen jälkeen pisteet nollataan ja joukkueet jatkavat syyskierrokselle. Kevätkierroksen kolme parasta joukkuetta saa syksylle lähtöpisteitä sijoituksensa mukaan ja kolme heikoiten suoriutunutta tippuu Kakkoseen. Syyskierroksen kaksi parasta pääsee pelaaman talvella SM-karsintaa. SJK U17 on kevätkierroksen lohkossa viidentenä. Saumat on nousta vielä kolmen parhaan joukkoon tai jopa tippua Kakkoseen. Voitto sunnuntaina nostaisi SJK:n mukaan kärkikahinoihin.

Lauantaina 15.6. A-nuorten SM-sarjaa, HJK U20 – SJK U20.
Sunnuntaina 16.6. B-nuorten Ykköstä, Norrvalla FF U17 – SJK U17.