123 456 7890

Kerho 07 Akatemia aloittaa sarjakautensa vierasottelulla Kokkolassa tiistaina 28.4. klo 18.30. Vastaansa se saa koko Kakkosen ehdottomiin ennakkosuosikkeihin kuuluvan KPV:n.

Kakkonen alkoi maanlaajuisesti jo viime viikonloppuna, mutta osa joukkueista aloittaa urakkansa vasta nyt tiistaina. Sarja pelataan neljässä 10 joukkueen lohkossa, joiden voittajat pelaavat kauden päätteeksi kaksiosaiset nousukarsintafinaalit Ykköseen. Jokaisen lohkon sijalle 8. tai huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kolmoseen kaudeksi 2016. Nuorista lupaavista pelaajista koostuva Kerho 07 Akatemia pelaa Kakkosen Pohjoislohkossa.

Pohjoislohkosta onkin tulossa todella kovatasoinen, sillä mukana on useampia joukkueita joilla on halua taistella lohkovoitosta ja karsintapaikasta Ykköseen.

KPV on selkeä ennakosuosikki sarjaan. Siellä on kokeneita pelaajia, liigatasollakin kokemusta keränneitä ja halu ylöspäin on kova. Myös AC Kajaani on mielenkiintoinen joukkue. Jos se pystyy pitämään ulkomaalaisvahvistuksensa, niin kovia tuloksia on luvassa. Tällä hetkellä heidän pelaajansa eivät ehkä ole niin kovassa kunnossa vielä, mutta Jari Pyykölä ulkomaillakin kokemusta keränneenä valmentajana osaa kyllä hommansa. GBK oli sarja-avauksessaan vielä hieman kohmeessa, mutta heidän avauskokoonpanonsa on kova. Leveyttä ei ehkä ole kuitenkaan samaan malliin kuin KPV:lla ja AC Kajaanilla, arvioi Akatemian vastuuvalmentaja Max Peltonen lohkon ennakkosuosikkeja.

KPV on Kakkoseen todellinen superryhmä ja siellä pelaa SJK-väellekin erittäin hyvin tuttuja pelaajia. Kulttipelaajaksi Seinäjoellakin noussut Aki Sipilä toimii joukkueen kapteenina, Kim Palosaari hyökkääjänä ja Seinäjoen oma kasvatti Timo Rauhala luunkovana laitapuolustajana. Koko kolmikko edusti SJK:ta vielä lähivuosina. Heidän lisäksi, Antti Ylimäen ja Niko Kalliokosken valmentamaan ryhmään, on saatu mukaan paluumuuttajana Veikkausliigasta oma kasvatti Patrick Byskata ja uransa Suomessa KPV-paidassa jo kymmenen vuotta sitten aloittanut Dawda Bah.

Tottakai se on kova joukkue ja saadaan heti hyvä mittari tiistaina vastaan. Monet meidän ja heidän pelaajansa ovat hyviä kavereita keskenään ja siellä on muutenkin tuttuja kavereita vastassa. Tulee kova ja mielenkiintoinen ottelu, päättää Peltonen.

Akatemia saa tähän otteluun mukaansa vahvistuksia SJK:n edustuksesta. Lisäksi ryhmään liittyi FC Jazzin A-nuorissa pelanneet Suomen poikamaajoukkueiden Joonas Rantala ja Juho Kemppinen, jotka ovat mukana toistaiseksi voimassa olevilla lainasopimuksilla. Mustasaarelainen Samuell Chacon liittyi Akatemian ryhmään Vasa IFK:n A-nuorista.

Arttu Aromaa on armeijassa ja Antti Palomäki edelleen sivussa. Muuten kaikki pelaajat ovat käytettävissä ja terveenä.

Kakkosen sarja-avaus: KPV – Kerho 07 Akatemia Kokkolan Santahaan tekonurmella, tiistaina 28.4. klo 18.30.

SJK:sssa kannattajien kauden pelaajaksikin valittu Aki Sipilä palasi kasvattajaseuransa kapteeniksi.

Akatemiaan satsataan

Akatemia koostuu omista nuorista, alle 22-vuotiaista pelaajista ja yhteistyötä tehdään SJK:n edustusjoukkueen lisäksi SJK-junioreiden ja Ykkösessä pelaavan SJK:n kumppanuusseura FC Jazzin kanssa. Pelaajilla on mahdollisuus huipputason valmennukseen ja harjoitteluun lähes ammattimaisesti. Pelaajapolku junioreista Kakkoseen, Ykköseen ja Veikkausliigaan asti, tarjoaa mahdollisuuden näyttää osaamistaan kykyjään vastaavalla tasolla. Akatemiaan on satsattu ja siihen tullaan satsaamaan entisestään myös tulevaisuudessa. Tästä yhtenä esimerkkinä kesäkuun alussa johtajana aloittava Ossi Virta, joka aiemmin toiminut Suomen parhaisiin junioriseuroihin kuuluvan Käpylän Pallon valmennuspäällikkönä.

Pelaajia on tullut mukaan myös muualta Suomesta. Heitä on testattu talven aikana ja joukkue on muotoutunut taitavaksi ja kunnianhimoiseksi yhteinäiseksi ryhmäksi, viimeistään Norrvallan urheiluopistolla vietetyn leirin aikana. Oulusta tuli mukaan puolustaja Nikko Ruokangas ja hyökkääjä Rasmus Karjalainen, jotka molemmat ovat ottaneet paikkansa joukkueen ydinpelaajista. Vasa IFK:n A-nuorista ryhmään liittyi lupaava mustasaarelainen Samuell Chacon, joka on esiintynyt mm. Suomen piirijoukkueissa. Heidän lisäkseen vahvistuksia saadaan joukkueeseen SJK:n edustusjoukkueesta, sekä FC Jazzista. FC Jazzin A-nuorista Akatemiaan siirtyi pitkäaikaisella, mutta toistaiseksi voimassa olevilla lainasopimuksilla, Suomen poikamaajoukkueiden pelaajat Joonas Rantala ja Juho Kemppinen.

Talvella on tehty entistä enemmän töitä. Joukkueessa on hyvä virinä. Pojat vaativat toisiltaan enemmän, mikä on hyvä merkki. Tavoite on, ettei otteluissa tule pitkiä notkahduksia. Jatkuva tekeminen ja läsnäolo pitää säilyä. Meidän pitää pystyä puolustamaan tarkasti. Joukkueessa on hyviä poikia. Haluan, että he antavat kentällä oman leimansa, vastuuvalmentaja Max Peltonen sanoi Ilkka-lehden haastattelussa.

Max Peltosen ja kesäkuussa aloittavan Ossi Virran lisäksi joukkueen valmennuksessa toimii Heikki Tuomilehto, Jorma Tuohisaari ja edustuksen maalivahtivalmentaja Jori Särkkä. Fyysisen valmennuksen suunnittelee ja valvoo yhteistyössä edustuksen Juha-Jaakko Ulvila ja Jaakko Nevanlinna.

Tämänhetkiset pelaajat Akatemiassa: Paavo Valakari, Joona Ala-Hukkala, Arttu Aromaa, Joona Lautamaja, Nikko Ruokangas, Matti Lähde, Niko Hietaharju, Janne Tuohisaari, Samuell Chacon, Jordi Lahnalakso, Juho Kemppinen, Joonas Rantala, Aatu Kujanpää, Tuomas Rintamäki, Nicolas Kotamäki, Aleksi Leppänen, Jesse Sundman, Jaakko Vihanta, Sami Viljanen, Antti Palomäki, Rasmus Karjalainen ja Emil Lidman.

Joukkueen ryhmä kuitenkin elää jatkuvasti ja pelaajia saattaa tulla mukaan niin SJK-junioreista, SJK edustuksesta kuin FC Jazzistakin. Tällä hetkellä myös moni pelaaja harjoittelee SJK edustuksen ryhmässä ja FC Jazzissa pelaa lainasopimuksella ainakin hyökkääjä Elias Ahde.

Kerho 07 Akatemian otteluohjelma löytyy tästä linkistä. Joukkue pelaa kotipelinsä Keskuskentällä.

19-vuotias kapteeni Joona Lautamaja kuuluu Akatemian kokeneimpiin pelaajiin.