123 456 7890

Kakkosen C-lohkoa puhtaalla pelillä johtava SJK Akatemia, isännöi maanantaina 20.5. klo 18:30 KuPS:n reservijoukkue KuFu-98:a OmaSp Stadionilla. Ottelun liput ovelta 5€. Carlsberg Sports Bar palvelee ottelutapahtuman ajan.

SJK Akatemia on kolmen pelatun ottelun jälkeen vakuuttavasti Kakkosen C-lohkon kärjessä, täydellä pistesaalilla ja maalierolla 9-1. Veikkausliigassa pelaavan KuPS:n reservijoukkue KuFu-98 on kolmantena, pelin vähemmän pelanneena, niin ikään täydellä pistesaaliilla ja maalierolla 8-0. Se kumpi voittaa maanantaina, pitää sarjan kärkipaikan nimissään. Tasapelillä SJK Akatemia jatkaa kärjessä.

Maanantain ottelussa molemmilla joukkueilla on taatusti mukana useita edustusjoukkueen pelaajia sekä monia nuoria maajoukkuetason pelaajia, joille kaikille ottelu toimii näyttöpaikkana edustusjoukkueen valmennukselle. Siten pelin taso nousee kenties normaalia Kakkosen ottelua korkeammalle.

Viime kaudella KuFu-98 voitti molemmat pelatut kohtaamiset. Seinäjoella peli päättyi 1-2 kuopiolaisille ja Kuopiossa 1-0. Viime kaudella SJK Akatemia sijoittui sarjassa kolmanneksi, ollen ensimmäinen joukkue, joka ei päässyt mukaan Ykkösen nousukarsintoihin. KuFu oli SJK:n takana viidentenä.

SJK:n edustus pelasi oman ottelunsa lauantaina ja sieltä pelaamatta jääneet pelaajat, tai vähemmille minuuteille jääneet pelaajat, ovat käyttökelpoisia maanantaina. Akatemian Joonas Lepistö johtaa Kakkosen maalipörssiä ja SJK-kasvatti on osunut jo viidesti maalipuiden väliin.

Kakkosen kärkiottelu, SJK Akatemia vs. KuFu-98 maanantaina klo 18:30 OmaSp Stadionilla.


Hyökkääjä Jyri Kiuru SJK Akatemian riveihin

Akatemia vahvistui kuluneella viikolla Suomen poikamaajoukkueen pelaajalla, kun laitahyökkääjä Jyri Kiuru teki pitkän sopimuksen. Viime kaudella 19-vuotias Kiuru pelasi Klubi 04:n paidassa Ykkösessä.

Aivan ensimmäisenä täällä on nämä olosuhteet, ja ne on mielestäni Suomen parhaat. Olen ollut HJK:ssa ja täällä on mielestäni paremmat. Seinäjoki on myös futiskaupunki ja se näkyy ihan kaikessa. Minut on otettu täällä hyvin vastaan ja ystävällisesti. Seura todella tuntuu perheeltä, kuten SJK:n arvoissakin on mainittu, kertoo SJK Akatemian uusi laitapelaaja Jyri Kiuru syitä liittyä SJK:hon.

Tavoitteeni on tehdä täällä Veikkausliigadebyytti. Sitä ei HJK:ssa tullut, vaikka vähän toivoinkin. Samalla haluan auttaa Kakkosen joukkuetta nousemaan Ykköseen. Itsekin olen Ykköstä pelannut, joten mielestäni tällä joukkueella se on täysin realistinen tavoite, jatkaa Kiuru.

Ensimmäinen tavoite on kuitenkin päästä harjoittelemaan edustusjoukkueen mukana ja vakiinnuttaa paikka sielä. Maajoukkueessa tavoitteeni on päästä U21-joukkueeseen ja siitä sitten A-maajoukkueeseen, päättää Kiuru.

Jyri Kiuru on syntynyt Nummelassa helmikuussa 2000 ja hän on NuPS:n kasvatti. Mutta viettänyt nelisen vuotta Käpylän Pallon organisaatiossa. Viime kaudella hän pelasi HJK:n U19-joukkueen mukana UEFA Youth Leagueta ja Klubi 04:n kanssa Ykkösessä, missä tilille tuli 21 peliä ja 3 maalia. Lisäksi Suomen Cupissa kolme peliä ja niissä syntyi kaksi maalia. Hän on pelannut myös KäPa:n kanssa Kakkosessa ja niin ikään UEFA Youth Leagueta. Kakkosessa pelejä on 18 ja niissä on syntynyt 4 maalia. Poikien maajoukkuepelejä on kymmeniä ja viimeisin viime syyskuulta Suomen U19-maajoukkueen mukana.

Kiuru on käytettävissä maanantaina kokoonpanoa valittaessa, kun SJK Akatemia kohtaa KuFu-98:n OmaSp Stadionilla.