123 456 7890

Kerho 07 Akatemia oli ottelussa TPV:tä vastaan lähempänä voittoakin, mutta joutui tyytymään tasapeliin. Ottelun hahmoina oli SJK-junioreihin syksyllä liittynyt, vuonna -99 syntynyt virolaismaaliavahti Marten Ritson sekä SJK:lle näyttöjä antanut Antti Mäkijärvi, joka järjesteli parhaat tilanteet hyökkäyspäässä. Ritson puolestaan nollasi kahdesti TPV:n läpiajotilanteen omassa päässä.

Kerho 07 Akatemia – TPV 1-1 (0-0)
1-0 49 min Niko Hietaharju
1-1 63 min Mohamad Koroma

Ottelun ensimmäinen vartti oli melko tasaista keskialueen vääntämistä, joskin TPV piti kenties palloa hieman enemmän. Hyviä maalintekotilanteita saatiin odottaa kuitenkin vielä muutama minuutti. Sellainen syntyi kun TPV:n nopea Mohomad Koroma pääsi karkuun puolustukselta ja nosti pallon yli vastaan tulleen Marten Ritsonin. Pallo meni kuitenkin yli yläriman.
Sama mies oli asialla viitisen minuuttia myöhemmin mutta tällä kertaa vasemmalta syntynyt tilanne päättyi jälleen ylivetoon. Koroma haki tilanteessa etuyläkulmaa, mutta pallo meni noin metrin väärään suuntaan.

Kerhokin pääsi muutamaan tilanteeseen, mutta hyvät paikat valuivat hukkaan hyökkääjien ehtiessä paitsioihin. Pallohallinta siirtyi tässä vaiheessa kuitenkin Kerhon eduksi.

Viisi minuuttia ennen puoliaikaa, Elias Ahde ja Antti Palomäki tekivät hyvän esityön ja Teemu Penninkangas pamautti siitä pallon tolppaan. Jatkotilanteessa TPV:n Risto Vihinen ajoi Ahteelta jalat alta taklauksella, mutta selviää tilanteessa keltaisella. Näin puoliaika päättyi maalittomana.

Kauaa ei ehtinyt toinen puoliaika vanheta, kun Antti Mäkijärvi nosti hienosti pallon oikeaan laitaan vaihdosta tulleelle Niko Hietaharjulle, joka laittoi pallon varmasti taka-alakulmaan. Sama mies oli asialla viitisen minuuttia myöhemmin, mutta nyt nosto kaukaa meni yli takakulman.

Noin tunnin pelin jälkeen TPV sai kulman, mistä pallo ensin purettiin keskialueelle, mutta nosto tulee takaisin maalivahti Ritsonille, joka nyrkkeili sen epäonnekkaasti oman miehen selkään. Koroma oli ehtinyt vapaaksi ja hän siirsi pallon pienellä kosketuksella maaliin.
Lisää osumia ei pelissä enää nähty, mutta Kerho pystyi vielä luomaan paineen TPV:n maalille. Antti Mäkijärvellä oli paikka laittaa bravuuripaikaltaan vaparista pallo sisään, mutta muuten mallikas veto suuntautui suoraan kohti TPV:n maalivahtia.

Akatemian valmentaja ei pelin jälkeen ollut esitykseen täysin tyytyväinen.

Tänään en ollut peliin niin tyytyväinen. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla seistiin liikaa ja katseltiin kun kaveri pyöritti palloa. Ei oltu niin hyviä mihin me pystytään. Toisen jakson alussa tuli sitten pieni piristyminen, mutta kaiken kaikkiaan se ei voi olla niin että syötetään kaveri läpi kolme neljä kertaa. Me pystytään paljon parempaan ja meidän pitää parantaa. Kaveri pelasi hyvin ensimmäisellä jaksolla toki ja teki sen pelaamisen vaikeaksi liikkumisellaan, mutta silloin pitää itse liikkua paremmin, analysoi vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Pelissä oli mukana pari uutta miestä – testipelaaja Antti Mäkijärvi ja Seinäjoelle muuttanut -99 syntynyt virolainen maalivahti Marten Ritson – molemmat saavat valmentajalta kehut suorituksistaan.

Niinkuin sanoin, niin me syötimme vastustajan pariin otteeseen läpi, mutta Marten nappasi tilanteet hienosti kiinni. Ehdottomasti tulevaisuuden pelaaja. Mäkijärvi oli myös pirteä ja varsinkin erikoistilanteissa vahva, päättää Peltonen.

Kerho 07 Akatemia kohtaa seuraavassa harjoitusottelussa JJK:n ja tuo ottelu pelataan Wallsport Areenalla lauantaina 7.2. klo 14.15

Kerho 07 Akatemia: Marten Ritson MV, Joona Ala-Hukkala, Joona Lautamaja, Tuomas Rintamäki, Teemu Penninkangas, Janne Tuohisaari, Arttu Aromaa (61› Nikko Ruokangas), Aleksi Leppänen (45› Niko Hietaharju), Antti Mäkijärvi, Antti Palomäki (73› Jordi Lahnalakso) ja Elias Ahde (73› Sami Viljanen).

Videokooste + Max Peltosen haastattelu: