123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa Nurmijärven Jalkapalloseuran Regions’ Cupin puolivälierässä huomenna perjantaina 28.7. OmaSp Stadionilla klo 17:30. Pääsylippu otteluun maksaa viisi euroa, SJK:n kausikortilla pääsee ilmaiseksi sisään. Ottelu näkyy selostettuna suorana lähetyksenä Huuhkaja-TV:ssä.

SJK Akatemia on hurjassa 18 ottelun tappiottomassa putkessa. Putki sisältää kaksi tasapeliä ja seitsemän päästettyä maalia. SJK Akatemian kausi kilpailullisten pelien osalta alkoi jo tammikuussa, sillä joukkue eteni Suomen cupin lohkovaiheeseen asti. Lohkovaiheessa pelit SJK:ta, VPS:aa ja FF Jaroa vastaan olivat turhan vaikeita, mutta Kakkosen FC Jazzia ja Musan Salamaa vastaan Akatemia pelasi tasaisesti. Kakkosen kärkijoukkueisiin kuuluva MuSa kaatuikin Porissa upeasti 1-3. Tuo maaliskuun alussa pelattu ottelu aloitti Akatemian nykyisen tappiottoman putken.

Regions’ Cupin ensimmäisessä ottelussa SJK Akatemia pudotti samassa lohkossa noususta taistelevan Korsnäs FF:n. Sen jälkeen joukkue kaatoi Apollon ja Keuruun Pallon. Viime ottelu Hämeenlinnan Härmää vastaan päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen Akatemian voittoon rangaistuspotkukilpailussa. Nyt edessä kesän kovin haaste.

Tiedämme, että se on todella hyvä joukkue ja siten pelistä tulee taatusti kova haaste meille. Mutta näissä peleissä me juuri haluamme olla mukana. Meillä on kova joukkue itsellämmekin ja menemme otteluun hyvällä itseluottamuksella. Vaikka NJS hävisikin edellisen Suomen Cupin ottelunsa, on heillä ollut hyvä kausi tähän asti. Mutta niin on ollut hyvä kausi myös meillä, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

SJK Akatemia on pelannut tällä kaudella Kolmosessa, Suomen cupissa, Regions’ Cupissa ja sen lisäksi osa pelaajista on pelannut myös A-nuorten SM-karsinnoissa ja SM-sarjassa.

Regions’ Cup on meille tärkeä kilpailu, vaikka isossa kuvassa meille on sarja se kaikkein tärkein. Se on ollut meille kaikille selvää alusta alkaen. Mutta silti me haluamme menestyä myös cupissa ja antaa myös siihen kaikkemme. Ja oli tulos sitten mikä tahansa, niin joka tapauksessa me keskitymme cup-pelien jälkeen aina sarjaan, Page sanoo.

Dominic McGiveron on ollut yksi tärkeistä hahmoista Akatemian kaikissa kilpailuissa ja A-nuorten SM-sarjassa. 21-vuotias englantilainen on pelannut tällä kaudella yhteensä 31 ottelua ja tehnyt niissä 13 maalia, mikä on varsin hyvä maalimäärä keskikenttäpelaajalle. McGiveron tuli SJK:hon näytille kaudella 2016 ja sopimus Akatemian kanssa tehtiin tammikuussa 2017. Liverpoolin Akatemiasta lähtöisin oleva McGiveron harjoittelee tällä hetkellä Akatemian lisäksi myös edustusjoukkueessa.

Dom on ollut meille erinomainen pelaaja tällä kaudella. Hän on tehnyt tärkeitä maaleja ja me kaikki täällä pidämme hänestä kovasti. Hän on myös noussut SJK:n edustusjoukkueen harjoituksien vakiomiehistöön. Olemme olleet siten hyvin tyytyväisiä hänen kehitykseensä. Haluamme, että tämä kehitys jatkuu ja hän jatkaa nousuaan kohti edustusjoukkuetta. Tällä hetkellä hän on kuitenkin iso osa Akatemian joukkuetta ja menestystä siellä. Hän tekee todella kovaa töitä joka päivä ja vielä ekstraa päälle. Olemme erittäin tyytyväisiä häneen tällä hetkellä, kertoo Brian Page.

Myös McGiveron itse on tyytyväinen oloonsa Seinäjoella. Hän on pelannut paljon pelejä Akatemiassa ja A-nuorissa, ja aloittanutkin niistä suurimman osan. Aluksi hän pelasi pääosin kymppipaikalla, mutta sittemmin hän on siirtynyt hieman enemmän laitahyökkääjäksi, ja maaleja on tullut enemmän.

Kausi on mennyt hyvin. Olen ihastunut tähän seuraan ja kaupunkiin. Olen saanut valmennukselta luottoa. Kun Siku (Sixten Boström) tuli valmentajaksi, hän nosti minut mukaan edustukseen harjoittelemaan ensimmäistä kertaa. Ja nyt (Manuel) Rocan tulon myötä olen ollut joka päivä edustuksen mukana. Olen myös jutellut hänen kanssaan paljon, ja hän selvästi haluaa nostaa mukaan enemmän nuoria pelaajia Akatemiasta. Haluan jatkaa täällä vielä pitkään tulevaisuudessa ja nousta mukaan edustusjoukkueeseen. Joka tapauksessa viihdyn täällä niin hyvin, etten halua muuttaa minnekään juuri nyt, sanoo McGiveron.

NJS on kova joukkue, joka ei kuitenkaan ole suurimmalle osalle Akatemian joukkueesta millään tavoin tuttu.

En tiedä heistä oikeastaan mitään. Mutta olemme edenneet jo viimeisille kierroksille kilpailussa, joten voi olettaa heidän olevan todella hyvä joukkue. Meidän edellinen ottelu ratkesi Regions’ Cupissa vasta rangaistuspotkukilpailussa, joten en haluaisi pelin olevan ainakaan niin tiukka. Toivoisin ratkaisun syntyvän meidän eduksi jo aiemmin. Olemme kuitenkin valmiina aivan kaikkeen ja odotan kovaa vastustajaa, arvioi McGiveron lopuksi tulevaa ottelua.

SJK Akatemian maalit ovat jakautuneet laajasti, sillä peräti 16 pelaajaa on onnistunut maalinteossa. Kolmonen ja cupit mukaan laskien SJK Akatemian sisäistä maalipörssiä johtaa Sami Viljanen, joka on tehnyt 13 maalia. Dominic McGiveron ja Aatu Kujanpää ovat tehneet yhdeksän maalia. Kujanpää ja Joonas Kuivalainen ovat erinomaisia erikoistilanteissa. Kuivalainen on tehnyt ”vain” neljä maalia, mutta alustanut useamman. Akatemian hyvistä erikoistilanteista kertoo myös topparien maalimäärät. Ville Kukkanen ja Roope Takala ovat kummatkin tehneet kolme maalia, ja myös Joel Mero, joka on hakenut täyttä pelikuntoa Akatemian riveissä, avasi maalitilinsä viime ottelussa. Kesäkuussa Akatemian vahvuuteen palannut Jesse Sundman on ollut hyvä ”supersub”.

NJS perustettiin vuonna 2004, kun Nurmijärven Nateva ja FC Nurmijärvi yhdistyivät. NJS on pelannut Kakkosessa yhden vuoden. Joukkue jäi kuitenkin lohkon jumboksi kaudella 2015, ja palasi Kolmoseen. Nyt joukkue on SJK Akatemian tavoin matkalla takaisin Kakkoseen. NJS on pelannut tällä kaudella Kolmosessa 11 ottelua, voittanut yhdeksän ja pelannut kaksi tasapeliä. NJS:n maaliero on 48-7. Kauden ensimmäinen tappio tuli tiistaina Suomen cupissa Kakkosessa pelaavaa FC Viikinkejä vastaan jatkoajalla.

NJS menestyi hyvin viime kaudella Regions’ Cupissa, ja eteni aina finaaliin saakka, mutta hävisi lopulta FC Legirus Interille 2-0. NJS pelasi myös viime kaudella puolivälieräottelunsa Seinäjoella, kun se kaatoi Sisu-Pallon Seinäjoen keskuskentällä 2-1-lukemin.

NJS:n nimekkäin pelaaja on 24-vuotias Patrick O’Shaughnessy. Suomen nuorisomaajoukkueet läpi kolunnut O’Shaughnessy. Hän pelasi MYPAssa kausina 2012-2013 42 liigaottelua ja muutaman europelin päälle.

Puolivälierät:

Atlantis FC – FC Honka Akatemia 4-1
SJK Akatemia – NJS
JIPPO – KaaPo
ToVe – TuPS

Regions’ Cupin säännöt:

Osallistumisoikeus: Cupiin saavat osallistua Kolmosessa, ja sitä alempana pelaavat joukkueet.

Pelioikeus: Pelaaja saa pelata vain yhdessä seurassa ja joukkueessa. Mikäli pelaaja pelaa yhdessäkin ottelussa kauden 2017 aikana liigassa tai liiton aikuisten sarjoissa pelaavan joukkueen pelissä tai näiden joukkueiden Suomen Cupin pelissä, hän menettää välittömästi pelioikeutensa Suomen Regions’ Cupissa.
SJK Akatemian tapauksessa se tarkoittaa sitä, että edustusjoukkueessa pelanneet Arttu Aromaa, Ville Tikkanen ja Paavo Valakari eivät saa enää pelata Regions’ Cupissa.

Peliaika: 2 x 45 minuuttia. Mikäli varsinainen peliaika päättyy tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu, ei siis jatkoaikaa.

Vaihto-oikeus: Pöytäkirjaan saa merkitä seitsemän vaihtopelaajaa. Joukkue saa tehdä viisi vaihtoa.

Palkinnot: Voittajaa saa paikan UEFA Regions’ Cupiin kesällä 2018 ja 5000 euroa palkintorahaa. Finaalin hävinnyt joukkue saa 1000 euroa.

Tiet puolivälieriin:

SJK Akatemia – Korsnäs FF 1-0
Apollo – SJK Akatemia 1-4
SJK Akatemia – KeuPa 6-1
SJK Akatemia – Härmä 2-2 (8-7 rp.)

NJS – RiRa 2-0
NJS – LPS 4-0
HerTo – NJS 0-3
NJS – Töölön Taisto 5-0