123 456 7890

Kakkosessa pelaava SJK U23 kohtaa sunnuntaina 12.8. klo 18:30 vierasottelussa OLS:n. Ottelu pelataan Oulussa ja joukkue matkaa sinne sunnuntaina. SJK U17 pelaa puolestaan Oulussa päivää aiemmin ja kohtaa lauantaina 11.8. klo 18:00 samaisen OLS:n B-nuorten Ykkösessä. SJK U20 jatkaa A-nuorten SM-sarjaa ja matkustaa sunnuntaina 12.8. Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ottelu siellä alkaa klo 14:00.

SJK U23 on Kakkosen C-lohkossa kolmantena, viisi pistettä lohkoa johtavasta GBK:sta. Sunnuntain vastustaja OLS on seitsemäntenä. SJK U23 hakee luonnollisesti voittoa ja se haluaa olla mukana kauden lopussa nousukarsinnoissa Ykköseen.

Joukkue harjoittelee vielä Seinäjoella tänään ja huomenna lauantaina ja katsoo keitä se saa mukaansa sunnuntain peliin. Kapteeni Ville Pajula tekee paluun kokoonpanoon. Sivussa loukkaantumisten vuoksi ovat Aleksi Pöntinen ja Janne Tuohisaari. Mahdollisesti mukaan saadaan vahvistuksia edustusjoukkueesta. SJK uutisoi aiemmin tänään, että maalivahti Paavo Valakari siirtyy loppukaudeksi Ykkösessä pelaavan JJK:n riveihin. Siten hän ei ole enää käytettävissä SJK Akatemian joukkueiden peleissä.

SJK U23 myös vahvisti rivejään juuri siirtoikkunan umpeutumisen alla torstaina, kun SJK teki loppukauden mittaiset sopimukset kahden brasilialaispelaajan kanssa. Lyon Dantas Firmino, taitelijanimeltään Layon, on 25-vuotias laitapakki tai laitalinkki. Marcus Vinicius Duarte on puolestaan vasta 19-vuotias ja syntynyt 1999. Pelipaikaltaan hän on keskikentän keskustan pelaaja, joko puolustavassa tai hyökkäävässä roolissa. Molemmat ovat olleet SJK:n ja SJK U23:n mukana jo parin kuukauden ajan ja heidän paperit saatiin kuntoon torstaina. Pääosin kaksikko tulee pelaamaan SJK:n akatemiassa, mutta tarpeen vaatiessa heistä voi olla iloa myös edustukselle. SJK:n akatemiassa heidän kotiutumista on auttanut keskikenttäpelaaja Diego Martins ja maalivahtivalmentaja Luis Fernando.

Vasemmalta oikealle: Layon ja Marcus.

Samaan tapaan SJK Akatemiaan kiinnitettiin kauden alla englantilainen hyökkääjä Daniel O’Brien ja ranskalainen puolustaja Valentin Trouiller. O’Brien on noussut mukaan edustuksen harjoitusrinkiin ja on jo pelannutkin muutaman pelin Veikkauslliigassa. Samalla hän jatkaa kuitenkin myös akatemiassa. Trouiller loukkaantui vakavasti alkukaudesta ja hänen SJK-uransa päättyi siihen. SJK:n akatemiasta on noussut edustukseen myös puolustaja Joona Lautamaja.

Akatemialle vahvistukset ovat tervetulleita, sillä peräti kahdeksan akatemian pelaajaa lähti armeijaan tänä kesänä.

SJK U23:n riveissä hyökkääjä Joonas Lepistö on päässyt kovaan vireeseen ja hän on noussut joukkueen sisäisen maalipörssin kärkeen ja samalla koko sarjan maalitilaston kärkikastiin. Kaikiaan hän on tehnyt nyt 8 maalia. Kuudessa maalissa hänen takanaan on Sami Viljanen, Aleksi Pöntinen ja Daniel O’Brien.

OLS:sta siirtyy useampi nuori pelaaja täksi syksyksi SJK:n riveihin ja Jalkapallolukioon. Nämä pelaajat eivät enää voi edustaa tässä ottelussa OLS:aa, eivätkä he ehdi vielä mukaan SJK U23:n riveihin.

Kakkosen C-lohkoa: OLS – SJK sunnuntaina 12.8. klo 18:30.

SJK U20 kohtaa SM-sarjassa Ilveksen

A-nuorten SM-sarja jatkuu sunnuntaina 12.8., kun SJK U20 matkustaa Tampereen Ilveksen vieraaksi. Ilves on SM-sarjan kärjessä, vain yhden pelin hävinneenä. SJK U20 Ilvestä 11 pistettä perässä.

SJK U20 on kuitenkin viime aikoina pelannut erittäin vahvasti ja kolme edellistä ottelua on mennyt tappioitta. Aiempi kohtaaminen Ilveksen kanssa, päättyi 2-2-lukuihin huhtikuussa. Ilveksen takana SM-sarja on varsin tasainen ja toiseen sijaan SJK:lla on vain viiden pisteen ero. Parilla voitolla ero voisi kaventua merkittävästi.

Joukkueesta on useita pelaajia lähtenyt armeijaan juuri tänä kesänä, mikä omalta osaltaan vaikeuttaa tilannetta. Osa pelaajista myös pelaa jo SJK U23:n mukana Kakkosessa. Mukaan saadaan kuitenkin uusia pelaajia tänä syksynä, kun jalkapallolukio starttaa ja kaikki akatemian joukkueet saavat uusia miehiä mukaansa. Tänä viikonloppuna he eivät kuitenkaan ole vielä käytettävissä.

A-nuorten SM-sarjaa: Ilves – SJK U20 sunnuntaina 12.8. klo 14.00.

SJK U17 matkustaa Ouluun

SJK U17 matkustaa lauantaina Ouluun ja kohtaa siellä B-nuorten Ykkösessä isäntäjoukkue OLS:n. Ottelu alkaa klo 18:00.

SJK U17 johtaa B-nuorten Ykköstä kolmen pisteen erolla toisena olevaan JJK:hon. Tavoite on voittaa paikka ensi talven SM-karsintaan ja sen suhteen homma näyttää hyvältä, vaikka pelejä vielä onkin. Ennen lauantain ottelua, SJK U17 on pelannut 13 ottelua putkeen ilman tappiota.

Joukkue tulee vahvistumaan syksyksi, sillä jalkapallolukio alkoi ja uudet pelaajat tulivat mukaan rinkiin. Vielä tässä ottelussa heitä ei kuitenkaan nähdä kummankaan joukkueen riveissä.

B-nuorten Ykkösen ottelu: OLS – SJK U17 lauantaina 11.8. klo 18:00.