123 456 7890

SJK:n akatemiajoukkueet avasivat sarjakautensa lauantaina voitoilla Ykkösliigassa ja Kakkosessa. SJK Akatemia kaatoi Ykkösliigassa JäPSin maalein 2–1, kun taas SJK Akatemia 2 löi Kakkosessa JPS:n 1–0. Tällä viikolla SJK kohtaa Ykkösliigassa kotonaan Jaron, kun taas Akatemia 2 isännöi TP:47:aa.

SJK Akatemia nappasi 2–1 (0–1) -voiton Järvenpään Palloseurasta Eemeli Honkolan maaleilla, vaikka kotijoukkue joutui pelaamaan osan ottelusta alivoimaisena.

JäPS vastasi ottelun avausmaalista kun Justus Holopainen laukoi joukkueen johtoon vapaapotkusta 25. minuutilla, mutta se jäi vieraiden illan viimeiseksi maaliksi. SJK:n maalitili aukesi toisen jakson alkupuolella, kun hyökkääjälupaus Honkola pääsi ampumaan pallon sisään Bob Armahin erinomaisen läpisyötön jälkeen 53. minuutilla. Vain parisen minuuttia myöhemmin Honkola osui jälleen. Tällä kertaa Salim Yussif teki loistavan alustuksen.

Akatemia pelasi viimeiset parikymmentä minuuttia vajaalla Armahin otettua illan toisen keltaisen korttinsa. Tämä avasi JäPSille erinomaisen mahdollisuuden ottaa peli haltuunsa ja hakea tasoitusta. Vieraat tulivatkin vahvasti, mutta SJK taisteli voiton kotiin.

Tällä viikolla Akatemia joutuu kovimpaan mahdolliseen testiin Ykkösliigassa, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla FF Jaroa lauantaina. Ottelu alkaa kello 16. Jaro avasi kautensa odotetun vakuuttavasti, sillä pietarsaarelaiset kaatoivat TPS:n vieraissa 2–0.

Jaro tehtaili voittomaalin jo ottelun 3. minuutilla, kun Jim Myrevik heilutti maaliverkkoa. Albin Björkskog lisäsi johtoa ensimmäisen jakson lisäajalla, ja tuo osuma jäi ottelun viimeiseksi.

Talvikauden perusteella Jaro on Ykkösliigan tämän kauden suurin suosikki, sillä joukkue vei Ykkösliigacupin näytöstyyliin. Jaro vei ensiksi A-lohkon voiton kaatamalla kaikki neljä vastustajaansa maalierolla 12–1. Semifinaaleissa JäPS kaatui maalein 4–0.

Finaalissa Jaro kohtasi Akatemian, joka voitti lohkovaiheessa yhden ottelun ja eteni cupissa neljän parhaan joukkoon viidellä pisteellään. Lohkovaiheessa Jaro oli SJK:ta parempi maalein 2–1. Semifinaalissa seinäjokelaiset löivät PK-35:n maalein 2–1 ja etenivät Jaron seuraksi finaaliin, jossa pietarsaarelaiset olivat jälleen vahvempia, tällä kertaa maalein 1–0. Voittomaalista vastasi Adam Widjeskog.

SJK Akatemian ja FF Jaron välisen ottelun liput saa hankittua Ticketmasterilta. Ennen Jaro-ottelua Akatemia pelaa tiistaina Suomen Cupin ottelun, jossa vastaan asettuu Kolmosessa pelaava Sundom IF. Ottelu pelataan Vaasassa Botniahallissa.

SJK Akatemia on myös saanut uuden pelaajan, sillä Kerho on tehnyt sopimuksen irakilaissyntyisen 16-vuotiaan Hasan Al-Karkhin kanssa. 9-vuotiaana Suomeen tullut Al-Karkhi on pelipaikaltaan laitapuolustaja, ja hän on aiemmin pelannut HJK:n juniorijoukkueissa. Tervetuloa kerhoon, Hasan!

Akatemia 2 isännöi TP:47:aa

Myös SJK Akatemia 2 sai kauteen haluamansa alun ja juhli 1–0-voittoa JPS:stä lauantaina OmaSp Stadionilla.

Ottelun ainokaisesta vastasi Axel Ainasoja, joka tehtaili osumansa 36. minuutilla. SJK:n iltapuhteesta tuli kuitenkin haastava, sillä myös Akatemian kakkosjoukkue joutui pelaamaan osan ottelusta vajaalla. Nathaniel Tahmbi ajettiin ulos jo avausjakson lopussa, joten JPS sai pyörittää peliä ylivoimaisena yli puolet väännöstä, mutta sekään ei auttanut, kun kotijoukkue taisteli urhoollisesti ja puolusti itselleen voiton kauden avauksesta.

Tällä viikolla Akatemia 2 isännöi OmaSp Stadionilla TP-47:ää. Ottelu pelataan lauantaina kello 19, ja siihen on yleisöllä vapaa pääsy.

Torniolaiset jäivät kauden avauksessaan tasapeliin OPS:n kanssa. Ottelu päättyi 1–1.