123 456 7890

Suomen U19-maajoukkueen päävalmentaja Jarkko Wiss, nimesi EM-karsintaryhmänsä ja SJK:n Elias Ahde sekä Tuomas Lähdesmäki nimettiin mukaan. Nuorten maajoukkue pelaa lokakuussa EM-alkukarsintaturnauksen Liettuassa.

Mukaan lähtee myös SJK:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä, joka toimii samoissa tehtävissä myös Suomen U19-maajoukkueessa.

Pojat ovat olleet tämän vuoden tiiviisti tapahtumissa mukana. Ja hyvin ovat pystynyeet omilla vahvuuksillaan menemään eteenpäin. Mielestäni he ovat myös sopeutuneet hyvin joukkueen henkeen ja toimintatapaan, kertoo maajoukkueiden valmennustehtävissä jo useita vuosia mukana ollut Särkkä.

Tavoitteena on kahden parhaan joukkoon meno. Kova homma se on, mutta kaikki sijat ovat avoinna. Liettua voitettiin jo kertaalleen Baltic cupissa. Norja ja Skotlanti ovat tietysti perinteisesti kovia joukkueita, mutta voitettavissa hekin ovat, Särkkä päättää.

Lähdesmäki (kesk.) ja Ahde (oik.) ovat olleet tällä kaudella Kerho 07:n kantavia voimia Kakkosen Länsilohkossa. Kuva Pasi Palo.

Myös päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa ennakkoon jopa poikkeuksellisen tasaista karsintalohkoa.

Sellaisia kuin helpot karsinnat ei olekaan. Yleensä kuitenkin on kaksi selvää suosikkia, mutta tämä lohko on ennakkoon aika auki – voi käydä miten vain. Norja ja Skotlanti ovat ehkä ne suosikit, mutta isäntämaa on yllätysvalmis ja niin olemme mekin, Wiss vakuuttaa Palloliiton sivuilla.

EM-karsintaturnauksen kaksi parasta maata etenee jatkokarsintavaiheeseen, jonne pääsee lisäksi paras kolmonen 13 karsintalohkosta. Suoraan jatkokarsintavaiheeseen pääsee ikäluokan Euroopan ranking-ykkönen Espanja. Jatkokarsinta pelataan kahdeksassa neljän maan lohkossa, joiden voittajat pääsevät EM-lopputurnaukseen isäntämaa Kreikan lisäksi.

Suomen ottelut:
Ti 7.10. klo 15.00 Skotlanti – Suomi Darius and Girenas Stadium, Kaunas
To 9.10. klo 15.00 Norja – Suomi Darius and Girenas Stadium, Kaunas
Su 12.10. klo 15.00 Suomi – Liettua Alytus Stadium, Alytus

Suomen U19-maajoukkue:

Maalivahdit
Lauri Jylhä FC Honka
Miikka Mujunen FC Lahti

Puolustajat
Alex Antikainen HJK
Sebastian Dolivo HJK
Niklas Friberg Å;IFK
Alex Lehtinen HJK
Juho Pirttijoki FC Haka
Samuli Virtanen FC Jazz

Keskikenttäpelaajat
Richard Jensen FC Twente
Fredrik Lassas HJK
Tuomas Lähdesmäki SJK
Anselmi Nurmela AC Oulu
Waltteri Peltola TPS

Hyökkääjät
Elias Ahde SJK
Kevin Larsson FF Jaro
Saku Savolainen KuPS
Ilmari Ylönen KäPa

Joukkueenjohto
Jarkko Wiss päävalmentaja
Kai Nyyssönen valmentaja
Stephen Ward valmentaja
Jori Särkkä maalivahtivalmentaja
Mikko Virtala fysioterapeutti
Jaakko Tawast huoltaja
Jonne Väisänen lääkäri
Ville Sairanen joukkueenjohtaja

Joukkuetta täydennetään vielä yhdellä pelaajalla myöhemmin.