123 456 7890

Ykkösen sarjakärkeen viime viikonlopun kierroksella noussut Seinäjoen Jalkapallokerho, isännöi kotikentällään AC Oulua, perjantaina 30.8. klo 18.30 alkavassa ottelussa.

SJK kaipaa ottelusta lisäpisteitä, jotta kärkipaikka varmasti pysyy hallussa kauden loppuun saakka ja tuttuna vastustajana AC Oulu koittaa laittaa kapuloita Kerhon rattaisiin parhaansa mukaan.

SJK:n ja AC Oulun kohtaamisista on nopeassa ajassa tullut melkoisia klassikoita, sillä peleissä sattuu ja tapahtuu ja joukkueet tuntevat toisensa hyvin.

Tutuiksi ollaan tultu jo siitäkin syystä, että joukkueet kohtaavat pelkästään sarjassa aina kolme kertaa kaudessa, mutta myös talvikaudella ollaan kohdattu useita kertoja harjoitusotteluiden muodossa.

Niin myös tänä vuonna ja tämä perjantain kamppailu on jo kuudes kohtaaminen kuluvan vuoden aikana. Sarjaotteluissa se on kolmas sekä viimeinen tältä erää.

Vaikka joukkueiden kuntokäyrät osoittavatkin täysin vastakkaisiin suuntiin tällä hetkellä – SJK:lla viisi voittoa putkeen, Oululla neljä tappiota putkeen – nähdään Keskuskentällä varmasti hyvätasoinen Ykkösen ottelu ja kova taistelu pisteistä.

SJK nousi Ykkösen sarjakärkeen viime lauantaina, voittamalla Ilveksen Tammelassa 3-1 luvuin.

AC Oulu ilman panosta

AC Oulu pääsee Keskukentälle kylään täysin paineettomassa tilassa, sillä heillä ei ole tippumispeikkoa väijymässä selkänsä takana, eikä liioin asiaa kärkikahinoihin.

Joukkueen keskikentän moottorina yhdessä kokeneen Mika Nurmelan kanssa häärinyt Matias Ojala pelasi jäähyväisottelun AC Oulun paidassa jo reilu viikko aiemmin ja hän suuntasi pelikenkineen Saksan Bundesliigajoukkue HSV:n riveihin.

Huhut myös kertovat että useampi muukin pelaaja lähtisi loppukaudeksi lainalle muualle ja ainakin maalivahti David Monsalven palveluksista olisi kiinnostunut Veikkausliigan FC Lahti, jonka valmentajana toimii entinen AC Oulu luotsi Juha Malinen.

AC Oulu luottaa loppukaudesta nuoriin pelaajiin ja antaa peliaikaa sitä vähemmän saaneille.

SJK:ta vastaan AC Oulu tuskin lähtee kevyemmällä kokoonpanolla, sillä joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa on aina ollut hurjasti sähköä ja oululaiset varmasti mielellään laittaisivat kapuloita rattaisiin SJK:n nousuhaaveillle.

AC Oulu on myös osoittanut olevansa vaarallinen joukkue aina SJK:ta vastaan ja tällä kaudella sarjaotteluissa juuri he ovat niskanpäällä.

Ensimmäinen kohtaaminen Oulussa päättyi AC Oulun 2-1 voittoon, kun Kerholta lensi ensimmäisellä puoliajalla Matti Lähitie ulos ja vielä ottelun lopussa punakorttia katseli hyökkääjä Toni Lehtinen. Toinen ottelu Seinäjoella päättyi 1-1 tasatulokseen, aivan ottelun loppuhetkillä tulleella oululaisten tasoitusmaalilla.

Helpolla ei pisteitä saada perjantainakaan ja sähköä kentältä tuskin puuttuu nytkään.

Kuvassa Keskuskentälle marssivat SJK ja AC Oulu kohtaavat jo kuudennen kerran tämän vuoden aikana.

Sarjakärki SJK täydessä iskussa

SJK:lla ei ole pelikieltoja, eikä koko loppukauden sivussa olevien pelaajien lisäksi muita loukkaantumisia tai edes pikkukolhuja.
Timo Tahvanainenkin pelasi jo 90 minuuttia reservien mukana viikonloppuna, Justin Moose on täydessä iskussa ja espanjalainen Josu palaa riveihin pelikieltonsa jälkeen.

Ja kuten SJK fysiikkavalmentaja Jaakko Nevanlinna ja koko joukkueenjohto alkukaudesta julisti – on SJK parhaassa fyysisessä kunnossaan juuri syksyllä.

Siltä myös meno kentällä on näyttänyt. Viisi voittoa putkeen, kuusi tappiotonta ottelua, niissä 12 tehtyä maalia ja vain yksi päästetty.
Hyvien otteidensa ansiosta SJK nousi viime kierroksella takaisin Ykkösen sarjakärjeksi, minkä paikan se menetti FC Hakalle heinäkuun helteillä.

Koko joukkue on pelannut nyt erinomaisesti. Puolustus on ollut kuin muuri ja heidän takanaan maalivahti Mihkel Aksalu jakaa jo SJK:n kaikkien aikojen nollapeliennätyksenkin. Keskikenttä on vahva ja kärjessä kolmikko Akseli Pelvas, Toni Lehtinen sekä Daniel Caumo, on osoittanut olevansa myrkkyä muiden joukkueiden puolustuksille.

Hyökkäyskolmikko onnistui kokonaisuudessaan myös edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan ja jokainen teki maalin mieheen. Toni Lehtinen johtaa joukkueen sisäistä maalintekopörssiä kymmenellä maalillaan. Josu tulee toisena viidellä maalilla, mutta heidän jälkeen jopa neljä pelaajaa on neljässä maalissa. Näiden mukana myös molemmat Lehtisen hyökkääjäkaverit, vaikka kumpikaan ei tällä kaudella ole pelannut vasta kuin osan Ykkösen otteluista.

Akseli Pelvas tuli lainasopimuksella HJK:sta elokuun alussa ja Daniel Caumo nostettiin mukaan reservijoukkue Kerho 07:n riveistä, jossa Caumo ehti paukuttaa jo seitsemän maalia tällä kaudella.

SJK päävalmentaja Simo Valakari on luotsannut joukkueen läpi vaikeiden aikojen ja nyt ollaan matkalla kohti sitä suurinta palkintoa.

Töitä se kuitenkin vielä vaatii paljon ja pelejä on jäljellä tämä kamppailu mukaan laskettuna viisi. EIkä tässä sarjassa ole koskaan ainuttakaan helppoa ottelua.

Tervetuloa auttamaan SJK:ta meidän kaikkien yhdeisessä tavoitteessa ja kannustamaan Keskukentällä niin lujaa kuin keuhkoista lähtee.

SJK – AC Oulu perjantaina 30.8. klo 18.30, Seinäjoen Keskuskentällä.

Mihkel Aksalun hyvät otteet SJK maalilla, toivat hänelle jälleen kutsun myös Viron A-Maajoukkueeseen.

Sisäänkäynti ja ennakkoliput

Sisäänkäynti Keskuskentälle, sekä lipunmyynnit, löytyvät pääkatsomon takaa, sekä aurinkokatsomon puolelta eteläpäädyn kulmasta, pesäpallostadionin puolelta.

Portit ja palvelut Keskuskentällä aukeavat perjantaina klo 17.00. Kentältä löytyy anniskelualueet, pomppulinna, kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut sekä fanituotemyyntivaunu, joka sijaitsee pääkatsomon takana.

Parhaat parkkipaikat löytyy pesäpallostadionin puolelta, sillä pääkatsomon takana tilaa on rajallisesti.
Kaikki paikalle mahdollisesti tulevat vieraskannattajat sijoitetaan omalle rajatulle alueelle, Keskuskentän aurikokatsomoon ja sen pohjoispäätyyn.

Kaikkien peliin tulevien on syytä kuitenkin varautua laukkujen yms. tarkistukseen tarvittaessa.

Liput:
12 � normaalihinta
8 � alle 16 vuotiaat, eläkeläiset, varusmiehet ja opiskelijat.
Alle 12 vuotiaat ja sotaveteraanit, ilmainen sisäänpääsy.

SJK Kannattajat-kortilla saa Wallsportin kahviosta ostetuista ennakkolipuista -20 %.?Hospodasta, Wilsonista ja Coffee Housesta S-etukortilla ennakkolipuista -20 %

??Ennakkolipunmyynti:
?- Wallsport
?- Hospoda Korbel
?- Sport Bar Wilson
?- Coffee House
?- Etelä-Pohjanmaan Matkailu

HUOM! alennukset vain ennakkolipuista!