123 456 7890

Aamu alkaa aalla
Seinäjoen Jalkapallokerhon II KOMIA-turnauksen kolmas ja samalla kertaa viimeinen koitos alkaa todellakin ihan aalla, eli aamutuimaan. Tallinnalainen FC Flora lähtee otteluun kahden hyvän esityksensä perusteella selkeänä suosikkina. Sen lisäksi, että vihreä-valkoisissa pelaava Martin Reimin joukkue on pelannut mainiosti Djurgå;rdenia ja Örebro SK:ta vastaan, on se myös Viron viime kauden mestarijoukkue, jossa on peräti viisi Viron U21-pelaajaa.

Kerholla on siis erittäin haasteellinen tehtävä yrittää iskeä kapuloita virolaisten rattaisiin sellaisella voimalla, että säleet lentävät ja lento pysähtyy.

Ottelu on Kerholle jo kauden seitsemäs harjoituspeli. Saldo ennen sunnuntaiaamua on neljä voittoa ja kaksi tappiota, joista jälkimmäinen koettiin perjantaina Wallsport Areenassa tukholmalaisen Djurgå;rdens IF:n nuorekkaalle, mutta erittäin taitavalle ryhmälle lukemin 2-1 (0-1).

Ilahduttavaa oli, että Kerho pystyi ennakkoluulottomalla asenteellaan antamaan ihan miehekkään vastuksen DIF:lle mennen ottelussa vajaan puolen tunnin pelin jälkeen johtoon Aki Sipilän Kerho-uran ensimmäisellä maalilla. Näytöt ovat kokkolalaisella olleet sitä luokkaa, että tuo maali ei todellakaan tule jäämään viimeiseksi mustan- ja kullanhohtoisessa asussa.

Kauden toinen tappiohan Kerholle tuli Pietarsaaren Waterloossa, eli Tellushallin uumenissa, isäntäjoukkue FF Jarolle Tammiturnauksen finaalissa. Voittotili aukesi samassa paikassa päivää aiemmin Kraftia vastaan numeroin 5-1, Vihtavuoren Pamaus puolestaan nujerrettiin helposti kotihallissa 4-0 ja Kraft toistamiseen niin ikään Wallsportissa numeroin 5-0.

II KOMIA-turnauksen avausottelussa HJK:n reservinippu, maajoukkuepoikia vilisevä, Klubi 04 taipui jännittävän ja tasokkaan treenimatsin jälkeen reilun 500 katsojan edessä 1-0 Arttu Seppälän osumalla.

Talvikauden kuudessa pelissä on jo kymmenen pelaajaa kirjauttanut nimensä maalintekijätilastoon, eli homma ei suinkaan ole pelkästään hyökkääjien varassa. Arttu Seppälä ja Petter Meyer ovat kumpikin tehneet kolme maalia, Miika Asunmaa, Timo Rauhala ja Jesse Jääskeläinen puolestaan kaksi kukin. Kertaalleen ovat maalanneet Chris Cleaver, Miika Korpela, Aki Sipilä, Lee Brennan ja Mikko Ylihärsilä. Yksi on sirvahtanut pakista omiin.

Sunnuntaiaamuna vastaan asettuvan FC Floran selkeästi helpoimmin paikallistettava pelimies on 198 cm pitkä kärki Sander Post. Hän on myös viimeistellyt joukkueensa ainoan maalin II KOMIA-turnauksessa viimeisteltyään perjantai-iltana pilkulta Örebro SK:n verkkoon. Ensimmäisessä pelissään virolaiset pelasivat vahvasti ja venyivät maalittomaan tasapeliin Djurgå;rdens IF:ää vastaan.

Toki myös toinen kärki, Rauno Alliku ja aivan erityisesti suomalainen
Valeri Minkenen ovat kiinnostavia ja taitavia pelaajia. Keskikentän keskustassa FC Floran peliä pyörittävä Minkenen on takuulla pelimies, josta tullaan kuulemaan paljon jatkossa.

Näillä eväillä aamutuimaan siis Wallsport Areenaan. Matsi ja viimeinen turnauspäivä starttaavat klo 10.00.