123 456 7890

Artikkelin pääkuvassa ottelun maalintekijä Oskar Pihlaja elokuun lopussa pelatussa ottelussa SJK Akatemia – OTP.

Tiukka voitto Oulussa

SJK Akatemia kohtasi Kakkosen ottelussa Oulussa aurinkoisella Castrenin tekonurmella JS Herculeksen sunnuntaina 5.9. klo 17. Vastustaja Hercules aloitti ottelun rivakasti, mutta SJK Akatemia otti nopeasti ottelun hallinnan jossain määrin itselleen. Hercules sai jakson ensimmäisen todella vaarallisen tekopaikan kun ottelua oli pelattu 15 minuuttia. Niilo Hautala pääsi tälläämään kulmapotkun yhteydessä kovan laukauksen, mutta se suuntautui seinäjokisten onneksi melko lailla päin maalivahti Topi Säilynojaa, jonka maali säilyi koskemattomana. Myös SJK sai kulmatilanteessa paikan mennä johtoon, mutta vastustajien maalivahti Aki Peltokorpi venytti hienoon torjuntaan. 30 minuutin kohdalla Obed Malolo pääsi hyvään vetopaikkaan, mutta laukaus meni kuitenkin maalin ohi. Ajassa 44′ Hercules sai vaarallisen vastahyökkäyksen, ja Oskari Haanpää oli lähellä ottelun avausmaalia. Ottelun ensimmäinen jakso kokonaisuudessaan oli melko tasainen, ja kumpi tahansa joukkue olisi voinut siirtyä johdossa tauolle.

Toisella jaksolla 59 peliminuutin jälkeen Oskar Pihlaja teki huikean suorituksen, jossa hän kuljetti pallon omalta kenttäpuolikkaaltaan kohti vetopaikkaa, ja käytti myös paikkansa hyväkseen laukoen pallon pysäyttämättömästi oikeaan alanurkkaan. Komean maalin jälkeen Akatemia siirtyi vähän selkeämmin kuskin paikalle. Hetkeen kotijoukkueella ei ollut hyökkäyspäässä paljoakaan tehtävissä, joskaan myöskään SJK Akatemia ei päässyt järin vaarallisiin tekopaikkoihin. Ottelussa annettiin peräti kuusi minuuttia lisäaikaa, mutta lopulta Oskar Pihlajan kauden kuudes osuma jäi ottelun ainoaksi.

“On vaikeaa kuvailla miten ylpeä olen joukkueestamme. Voitimme toisen kerran peräkkäin sarjassa kakkosena olevan joukkueen [edellisessä ottelussa kakkosena oli OTP]. Tämä oli kauden paras esitys tähän mennessä. Rohkeaa ja kurinalaista pelaamista pallottomana, ja ennakkoluulotonta taistelua fyysistä ja vahvaa joukkuetta vastaan. Nyt nautitaan voitosta ja sitten keskitytään ensi viikon OLS-matsiin, jossa haluamme pelata samalla tavalla”, ylisti valmentaja Brian Page heti ottelun jälkeen.

Voiton myötä SJK Akatemia kasvatti johtoaan sarjan kärjessä 11 pisteeseen. Lohkon voittaja nousee Miesten Ykköseen. SJK Akatemian seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 12.9. niin ikään Oulussa, kun vastassa on OLS kello 18:00.

JS Hercules – SJK Akatemia
0-1 Oskar Pihlaja 59′

SJK Akatemia: Säilynoja Topi, Rintamäki Kaarlo, Akdogan Berat, Pihlaja Oskar (Säily Daniel-Kristian 85′), Pahkala Tuukka (Uusi-Autti Topias 81′), Malolo Robbie, Adawi Omar, Sipola Sami, Laitinen Joel, Gasc Valentin, Ofori Kingsley (Rrustemi Endrit 90′)

Eemeli Honkola teki ottelun toisen maalin.

SJK U17 jatkoi voittojen tiellä

SJK Akatemian U17 -joukkue kohtasi sunnuntain 5.9. ottelussa klo 14 Kajaanin Hakan U17-joukkueen. Ensimmäinen jakso alkoi kotijoukkueen hallinnassa, ja SJK pääsi jo ensiminuuteilla tekopaikoille useampaan kertaan. Viimeistelyt jäivät kuitenkin hieman vajavaisiksi. Kajaanilaiset pääsivät pariin otteeseen potentiaalisiin vastahyökkäyksiin, mutta hyökkäävät pelaajat jäivät hieman yksinäisiksi ja SJK:n puolustus poisti uhat alueeltaan tehokkaasti. Vastustajan maalivahti Niilo Kortelainen sekä kajaanilaisten puolustus pitivät joukkueensa maalin hienosti puhtaana, kunnes ajassa 23′ SJK:n Eemeli Löytökorpi tykitti reilusta kahdestakymmenestä metristä upean laukauksen suoraan vasempaan yläkulmaan.

KajHa oli lähellä tasoitusta 32 minuutin jälkeen, kun hienon ottelun pelannut Taavi Kiiski pääsi kokeilemaan laukaustaan ja vain SJK:n maalivahti Asseri Heinämäen loistava venytys esti pallon painumisen verkkoon.

SJK lisäsi johtoaan kun peliä oli pelattu 43 minuuttia. Akseli Haapoja tarjoili hyvän pallon Eemeli Honkolalle, joka sijoitti pallon varmasti viimeistellen vastustajan maaliin.

Toinen puoliaika jatkui näennäisesti samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. KajHa sai kuitenkin kavennuksen aikaan ajassa 79′, kun Aapo Karjalainen sai loistavan syötön maalin eteen ja pääsi tuikkaamaan pallon maaliin. Kajaanilaiset päästettiin jossain määrin peliin mukaan, ja SJK joutuikin muutamaan otteeseen hieman vaikeaan tilanteeseen. Tasoituskin oli lähellä, kun kajaanilaiset saivat vapaapotkun vaarallisesta paikasta, mutta Heinämäki torjui jälleen näyttävästi. SJK sai kuoletettua ottelun 79′ minuutilla, kun Eemeli Honkolan esityöstä Santeri Kotila viimeisteli loppulukemiksi 3-1.

“Loistava ensimmäinen jakso, ja toisella jaksolla teimme pelistä itsellemme vaikeaa. Jos ei itse tee maaleja ja päästetään kaveri mukaan peliin, niin pelistä tulee hankala. Ottelun toinen puoliaika toimi hyvänä herättelynä tekemiseemme”, summasi ottelua valmentaja Toni Lehtinen.

SJK U17 johtaa nyt P17 Ykkösen syksyn C-lohkoa kuuden ottelun jälkeen vakuuttavasti kahdeksan pisteen erolla seuraaviin joukkueisiin, ja maaliero on vakuuttavat 30-6. Joukkueen seuraava ottelu on sunnuntaina 19.9. kun vastaan asettuu klo 14:00 Seinäjoen Keskuskentällä VPS J/2.