123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

HJK palaa Rooman Ikuisen Kaupungin valoista takaisin arkeen, kun se saa vieraakseen sunnuntaina 18.9. klo 18:30 alkavassa Veikkausliigan Mestaruussarjan ottelussa Etelä-Pohjanmaan suurseura SJK:n. Helsingin Bolt Arenalla pelattava HJK – SJK näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelusta ja Seinäjoella väki kokoontuu sitä katsomaan yhdessä OmaSp Stadionin kisakatsomoon Carlsberg Sports Bariin. Helsinkiin matkaavat, tai siellä suunnalla asuvat SJK-kannattajat löytävät toisensa Bolt Arenan Itäkatsomon etelänpuoleisesta laidasta, läheltä tulostaulua. Kulku sinne on Itäkatsomon takana olevista porteista ja liput ostetaan HJK:n lippukaupasta lohkoon 122.

Sunnuntaina, ennen HJK – SJK ottelua, OmaSp Stadionilla pelaa klo 17:00 alkavassa Ykkösen alemman loppusarjan ottelussa SJK Akatemia ja Gnistan, joten OmaSp Stadionille voi tulla kannustamaan SJK-voittoon kahdessa ottelussa. SJK Akatemian ottelusta ja lipuista voit lukea lisää SJK Akatemian omasta otteluennakosta. Kaikille avoimesta kisakatsomosta löytyy lisäinfoa SJK:n nettisivujen aiemmasta uutisesta. Myös SJK:n naisten joukkue pelaa sunnuntaina OmaSp Stadionilla, ja kohtaa klo 12:30 alkavassa ottelussa FC Unitedin.

Myöhään torstai-iltana Roomassa Eurooppa-Liigan lohkovaihetta pelannut HJK saa sunnuntai-iltana vastaansa Paulo Dybalan ja Andrea Belottin sijasta Pyry Hannolan ja Tuomas Kaukuan, lisäksi Jose Mourinhon sijasta keinoja HJK:n kaatamiseen juonii Joaquín Gómez. HJK – SJK on Veikkausliigan Mestaruussarjan avausmatsi, ja SJK lähtee hakemaan Helsingistä täyttä pistepottia sekä Mestaruussarjasta europaikkaa kaudeksi 2023.

Ensimmäinen ottelu viidestä jännittävästä kamppailusta, jotka meillä on edessämme tässä Mestaruussarjassa. Tästä tulee haastavaa, ja on todella motivoivaa pelata näitä otteluita, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez heti alkuun.

Meille tämä on samalla hyvä testi siitä, kuinka olemme kehittyneet. Olemme kohdanneet heidät jo kahdesti tällä kaudella, ja molemmat ovat olleet erittäin tiukkoja kamppailuja. Nyt haluamme saada ehdottomasti mukaamme tästä ottelusta jotain. Meidän kahdessa aiemmassa kohtaamisessamme meille jäi tunne, että olisimme voineet saada jo niistäkin paremmat tulokset mitä saimme. Aiomme olla nyt parempia tässä ottelussa.

Kaikkiaan näissä viidessä pelissä, me pyrimme olemaan paras versio itsestämme. Aiomme ottaa mahdollisimman paljon pisteitä ja tehdä siten meille mahdollisimman helpoksi kamppailun europaikoista kauden jälkeen. Eli nyt menemme sinne, ja näytämme parhaat puolet itsestämme, paaluttaa Gómez vielä lopuksi.

SJK kohtasi HJK:n Helsingissä vain pari viikkoa sitten, elokuun lopussa, ja tuolloin HJK otti 1-0 voiton pelin alkupuolella tulleella Anthony Olusanyan soolomaalilla. SJK:lla oli paikat tasoittaa ottelu, varsinkin sen toisella puoliskolla, mutta ei onnistunut ohittamaan HJK:n maalivahti Conor Hazardia. Lähimpänä maalintekoa oli Jake Jervis, mutta kahdesti Hazard ehti pelastamaan, ja kertaalleen tilanne kilpistyi HJK-puolustajien blokkaamana.

Yksi suurista puheenaiheista ennen edellistä ottelu oli Hetemaj’n veljesten kohtaaminen ensimmäistä kertaa Suomen kentillä virallisessa ottelussa. Tällä kertaa tuota ei tulla näkemään, kun Mehmet Hetemaj on pelikiellossa, saatuaan punaisen kortin runkosarjan päätösottelussa Maarianhaminassa. Viime viikolla SJK:lta puuttui muutenkin puolustuspään pelaajia, mutta tähän otteluun se saa taas käyttöönsä Matej Hradeckyn ja Ville Tikkasen. Sivussa on varmuudella loukkaantumisten vuoksi Martti Haukioja ja Niko Markkula. Hetemaj’n lisäksi ei ole muita pelikieltoja.

Ville Tikkanen palaa todennäköisesti kokoonpanoon sunnuntaina.

Runkosarjassa kerätyt pisteet jäävät voimaan nyt alkavaan kuuden joukkueen Mestaruussarjaan, jossa SJK kohtaa HJK:n lisäksi KuPS:n, FC Hongan, FC Hakan ja FC Interin. Kaikki joukkueet kohtaavat kertaalleen, ja eniten pisteitä kerännyt on Suomen mestari 2022, sekä saa Mestareiden Liigan karsintapaikan kaudeksi 2023. Toiseksi sijoittunut saa hopeaa ja menee suoraan Euroopan Konferenssiliigan karsintoihin kaudeksi 2023. Kolmannelle tulee pronssia, mutta ei välttämättä vielä europaikkaa, sillä muut joukkueet jatkavat vielä Mestaruussarjan jälkeen pelattavassa Eurolopputurnauksessa. Eurolopputurnauksessa viisi joukkuetta pelaa kolmannesta ja viimeisestä paikasta Konferenssiliigan karsintoihin ensi kaudelle. Yksi Konferenssiliigan paikka menee suoraan Suomen Cupin voittajalle. Suomen Cupin finaali pelataan tänä lauantaina 17.9. Helsingin Olympiastadionilla, ja siinä kohtaavat Veikkausliigan Mestaruussarjassa mukana olevat KuPS ja FC Inter. Jos Suomen Cupin voittaja sijoittuu sarjassa myöhemmin kahden parhaan joukkoon, pääsee Mestaruussarjan jälkeen pronssia voittanut joukkuekin suoraan Konferenssiliigaan, ja silloin viimeisestä paikasta kisaa sijoille 4.-8. jääneet joukkueet. Siten myös alemman loppusarjan parhailla joukkueilla on mahdollisuus päästä eurokentille ensi kaudeksi.

SJK:lla on edelleen teoriassa mahdollisuus voittaa pronssimitalit, ja sitä myöden mahdollisuus saada suora paikka eurokentille, jos cup-mestari olisi kahden parhaan joukosta. Joka tapauksessa kolmanneksi sijoittunut pääsee suoraan Euroloppurnauksen kaksiosaiseen finaaliin, ilman lisäpelejä. Tuo on mahdollista myös neljänneltä sijalta, jos cup-mestari on taas kerran kahden parhaan joukossa.

Käytännössä SJK:n saumat kolmanteen sijaan vaatisi täydellistä loppukautta, sekä apuja muilta joukkueilta. Ero kolmantena olevaan Honkaan on 10 pistettä, ja pisteitä on Mestaruussarjassa jaossa 15. Neljäs sija on sen sijaan vain kuuden pisteen päässä. Hyvällä loppukaudella voi nousta nopeastikin ylemmäs, sillä kaikki kuusi joukkuetta kohtaavat nyt vain toisiaan. Mestaruussarjan muillakin sijoituksilla on paljon väliä, sillä ylemmäksi sijoittuneena saa yksinkertaisena pelattaviin jatkopeleihin, puolivälierään ja välierään varmuudella kotiottelun. Sillä on paljon merkitystä pelaisiko SJK niitä OmaSp Stadionilla tai syksyisellä luonnonnurmella Oulussa tai Tampereella. Siten loppukauden jokaisella ottelulla on iso merkitys.

SJK pelaa Mestaruusssarjassa vielä kaksi kotipeliä, ja jatkaa mahdollisesti Eurolopputurnauksessa europaikan metsästystä.

Sunnuntaina vastaan tulevan HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sai alkuviikosta mairittelevat kehut, kun itse valmentajalegenda Mourinho kehui AS Roma – HJK Eurooppa Liigan ottelun ennakkolehdistötilaisuudessa HJK:n valmentaja Koskelan kiinnittäneen hänen huomionsa, sekä HJK:n menestyvän hänen selkeän pelitapansa avulla. Loppuunmyyty Rooman Stadio Olimpico näki myöhään torstai-iltana Koskelan joukkueen kuitenkin kaatuvan Mourinhon joukkuetta vastaan alivoimalla 3-0 luvuin. Ensimmäisellä puoliajalla HJK onnistui pitämään pelin maalittomana, vaikka kapteeni Miro Tenho lensikin aikaiseen suihkuun jo pelin alkupuolella. Toiselle puoliajalla Mourinho teki muutoksia, ja AS Roma meni menojaan.

HJK:n riveistä Tenho pelasi siis vain pelin alun, ja on siten tuoreilla jaloilla SJK:a vastassa. Myös hyvässä vireessä viime aikoina ollut Santeri Hostikka vaihdettiin puolustavampaan Matti Peltolaan Tenhon punakortin jälkeen. Tauolla Koskela joutui tekemään lisää kierrätystä, kun päähän iskun saanut Arttu Hoskonen tuli vaihtoon. Lisäksi keltaisen saanut Perparim Hetemaj vaihdettiin tauolla pois. Tilalle tuli Paulus Arajuuri ja Aapo Halme. Entinen SJK-puolustaja Murilo katseli ottelun vaihtopenkiltä, sillä hän on kärsinyt pikkuvammoista. Pelaaminen myös SJK:a vastaan on vielä epävarmaa. HJK on pelannut viime aikoina kahta peliä viikkoon eurokiireiden vuoksi. Eikä kiireet pääty edes ensi viikolla alkavaan maajoukkuetaukoon. Suomen joukkue julkistettiin viime tiistaina, ja paljon kertoo HJK:n pelaajistosta se, että siihen mahtui mukaan peräti neljä HJK-pelaajaa. Ensimmäistä kertaa kutsun sai puolustaja Hoskonen, ja muut kolme ovat Tenho, Lucas Lingman ja Pyry Soiri.

Veikkausliigassa HJK on noussut sarjakärkeen, kun pitkään sarjaa johtaneen KuPS:n kone on alkanut nikottelemaan loppukaudesta. HJK:n ero toisena olevaan KuPS:n on nyt kaksi pistettä ja kolmantena olevaan FC Honkaan jo kahdeksan pistettä. Peilaten HJK:n huimaan pistekeskiarvoon, ja siihen tosiasiaan, että he ovat hävinneet koko kaudella vain kolme kertaa ennen sunnuntaina, olisi erittäin epätodennäköistä, jos HJK ei olisi kahden parhaan joukossa Mestaruussarjan päättyessä. Euroopan kentillä heidän pelinsä jatkuvat varmuudella vielä ainakin lokakuun loppuun.

Veikkausliigan Mestaruussarjan ottelu HJK – SJK sunnuntaina 18.9. klo 18:30 Helsingin Bolt Arenalla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelusta ja Seinäjoella SJK-väki kokoontuu katsomaan sitä yhdessä OmaSp Stadionin kisakatsomoon.

SJK:n pelit jatkuvat Veikkausliigan Mestaruussarjassa maajoukkuetauon jälkeen kotiottelulla keskiviikkona 28.9. klo 18:00 ja silloin se saa vieraaksi mestaruustaistossa olevan, cup-finalisti KuPS:n. Tuon jälkeen matkustetaan FC Hakan vieraaksi sunnuntaina 2.10. ja maanantaina 10.10. klo 18:00 OmaSp Stadionille saapuu FC Honka. Veikkausliigan Mestaruussarjan päätöskierros on sunnuntaina 16.10. ja SJK matkustaa silloin Turkuun FC Interin vieraaksi. Suurella todennäköisyydellä SJK:n pelit jatkuvat tuon jälkeen Eurolopputurnauksessa, jonka otteluparit ja otteluohjelma määräytyy sarjasijoituksien mukaan. Siten tarkempi ohjelmakin ilmestyy vasta kauden loputtua. Joka tapauksessa kausi päättyy viimeistään 30.10. Liput SJK:n kotiotteluihin myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Kausikortit käyvät kaikkiin kotiotteluihin. Löydät kaikki tulevat ja pelatut ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.