123 456 7890

SJK ja ghanalainen yhteistyöseura Vision FC, ovat tehneet vuoden lainasopimuksen 19-vuotiaan Emmanuel Esselin kanssa. Laina sisältää osto-option, ja se on jatkumoa maaliskuussa tehdylle seurayhteistyölle, jonka kautta SJK:ssa pelaa jo ennestään ghanalaiset Terry Yegbe ja Salim Yussif. 

Erityisesti vasemmalla laidalla pelaava Emmanuel Essel saapuu Seinäjoelle viime viikolla, mutta lainasopimus on tehty jo aiemmin kesällä. Essel joutui kuitenkin odottelemaan pelilupaa tälle kaudelle. Sellainen saatiin viimein ja Essel teki jo debyytin SJK Akatemian Ykkösen pelissä MP:n vieraan viime lauantaina, tullen vaihdosta sisään 71.minuutilla. Vain kolme minuuttia myöhemmin, Essel teki heti vaikutuksen peliin, tuoden pallon ylös laidaltaan, ja kova, matala keskitys löysi takatolpalle juosseen Miro Turusen. Tuolla maalilla SJK Akatemia tasoitti ottelun loppuluvuiksi 2-2.

Tuntuu tosi hienolta olla täällä, ja oli myös hienoa tutustua uusiin joukkuekavereihin pelireissulla. Ei ollut helppoa tulla nopeasti joukkueeseen, kun ei tunne kaikkia, mutta oli mahtava tehdä debyytti heti ja onnistua siinä. Nyt tuntuu, että haluan tehdä kovasti töitä, näyttää lisää osaamistani sekä kehittyä lisää, sanoo tuore SJK-vahvistus Emmanuel Essel.

Minut otettiin kyllä heti joukkueeseen fantastisesti mukaan, ja tuntui heti, että joukkueessa on rakkautta. Oli hieno kokemus, Essel jatkaa vielä debyytistään. 

 

Vision FC:n kolmikon lisäksi, SJK Akatemiassa pelaa ghanalainen Bob Armah ja Suomessa syntynyt ja kasvanut Artur Atarah, jonka isä on alun perin ghanalainen.

En tiennyt Suomesta oikeastaan mitään, ennen tänne tuloani, ja tämä on muutenkin minulle ensimmäinen kerta Euroopassa. Seurassa on kuitenkin ennestään ainakin neljä ghanalaispelaajaa, ja tunnen hyvin Terry Yegben ja Salim Yussifin, joiden kanssa pelasimme Vision FC:ssa. Uskon, että nyt kun meitä on viisi ghanalaista, voimme näyttää mihin pystymme. 

Kuten sanoin, tämä on tosiaan ensimmäinen kerta, kun olen Euroopassa, ja tavoitteeni on edetä urallani mahdollisimman pitkälle ammattilaisjalkapalloilijana. SJK:ssa pystyn taatusti kehittymään paljon lisää, ja tämä on hyvä siirto minulle. Tulen tekemään kovasti töitä seuran ja oman kehitykseni eteen, että pystyn saavuttamaan kaikki omat tavoitteeni jalkapalloilijana, sanoo Essel vielä lopuksi.

SJK:ssa Essel jatkaa SJK Akatemian mukana Ykkösessä, mutta tie on auki paljon pidemmälle.

Emmanuel on voimakas pelaaja, jolla on kiinnostava pelityyli. Hän on vahva 1 vs. 1 tilanteissa, ja pystyy luomaan hyvin tilanteita suoraviivaisuudellaan, kuvailee SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve Esseliä.

Hän myös sopeutui todella nopeasti meidän pelaajaryhmäämme, vain kolmessa päivässä, ja on erittäin innostavaa päästä työskentelemään hänen kanssaan lisää sekä auttamaan häntä uralla seuraavalle tasolle, sanoo Grieve vielä lopuksi.

Ghanan Voltan alueella kasvanut, mutta pääkaupunki Accrassa 4. tammikuuta vuonna 2004 syntynyt Emmanuel Essel, on 173 senttinen laitahyökkääjä. Essel aloitti jalkapallon kotikaupunkinsa Home Star FC:ssa, mutta siirtyi sieltä nuorena SJK:n yhteistyöseura Vision FC:n juniorityötä Ghanan pääkaupunki Accran alueella tekevän Validus FC:n riveihin.

Vision FC:n edustusjoukkueeseen hän nousi kaudeksi 2021-2022, ollen tuolloin 17-vuotias. Debyyttikaudellaan Vision FC:n riveissä, hän pelasi 20 ottelua, 10 noista avauksessa, ja teki kaksi maalia sekä antoi 3 syöttöä kaikissa pelaamissaan kilpailuissa. Päättyneellä kaudella 2022-2023 hän pelasi Vision FC:n paidassa 25 ottelua, tehden 3 maalia ja antoi syötön 6 maaliin.

SJK:n kanssa lainasopimus kattaa kauden 2023 loppuun sekä ensi vuoden 2024 aina kesän siirtoikkunaan asti. Lainasopimuksessa on osto-optio, ja SJK toivoo Esselistä itselleen vastaavaa talenttia kuin aiemmin seurayhteistyöllä Seinäjoelle tulleet Terry Yegbe ja Salim Yussif. 

SJK Akatemian pelit Ykkösen ylemmässä loppusarjassa jatkuvat jo ensi perjantaina 22.9. klo 18:30, kun se saa vastaansa TPS:n OmaSp Stadionilla. Kolmosessa SJK Akatemia pelaa kauden viimeisen kotiottelun tiistaina 19.9. klo 19:00, kun se kohtaa Pohjanmaan alueen paikalliskamppailussa VPS Akatemian. Kolmosen joukkue on jo varmistanut lohkovoiton, ja sarjanousun Kakkoseen, ja otteluun on vapaa sisäänpääsy. Ykkösen ottelun liput ennakkoon Ticketmasterin kanavista.