123 456 7890

SJK ja ghanalainen nuorisoakatemia Vision FC, ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Samalla 20-vuotias keskikenttäpelaaja Salim Yussif siirtyy lainasopimuksella SJK Akatemian riveihin loppukauden kestävällä sopimuksella. Sopimuksessa on osto-optio.

Ghanalainen Vision FC on nuorisoakatemia, jonka joukkueet pelaavat Ghanan sarjoissa. Vision FC toimii Ghanan pääkaupunki Accrassa, mutta talentteja se etsii riveihinsä koko Ghanan alueelta. Nyt solmitun yhteistyösopimuksen tavoitteena on löytää SJK Akatemian mukaan parhaita talentteja, auttaa heitä uralla eteenpäin, ensin SJK:n Veikkausliigajoukkueeseen sekä siitä maailmalle. Sopimus on myös monivuotinen, ja ensimmäisinä talentteina Ghanasta mukaan on liittynyt puolustaja Terry Yegbe ja nyt uutena 20-vuotias keskikenttäpelaaja Salim Yussif.

Tämä on selkeä merkki siitä, että seurana haluamme kehittyä nuorten pelaajien kasvattajana sekä muodostaa heistä tulevaisuudessa menestyvän edustusjoukkueen. Ja jotta pystyisimme kilpailemaan tulevaisuudessa seurana Skandinaavisella tasolla, tulee meidän strategisesti etsiä keinoja, joilla saamme entistä vahvempia pelaajalupauksia pelaajapolullemme. Heitä halutaan mukaan Seinäjoelta, koko Suomen alueelta mutta myös ulkomailta, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman. 

Nyt Vision FC:n kautta meille muodostuu mahdollisuus tuoda nuoria lupaavia pelaajia Afrikasta meidän pelaajakehitysjärjestelmäämme. Antaa heille aikaa meidän huippuvalmentajiemme valmennuksessa, yhdessä meidän kolmesta miesten joukkueessamme. Siten varmistamme heidän tulevaisuuden potentiaalinsa käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla edustusjoukkueessamme, Dorman jatkaa.

Jaamme SJK:n kanssa samat näkemykset ja tavoitteet, ja tämä yhteistyö heidän kanssaan on tärkeä osa meidän toimintaamme, yhdessä Ghanan parhaiden talenttien kehittämisen kanssa. Me luomme tällä tavoin ainutlaatuisen mahdollisuuden näille nuorille, tavoittaa heidän unelmansa ja tulla jalkapalloammattilaisiksi. Seuramme on erittäin innoissaan tästä projektista, pelaajapolun ja kehittymistavoitteiden ollessa siinä vahvasti mukana. Toivomme, että tulevaisuudessa pystymme syventämään entisestään tätä nyt alkavaa yhteistyötämme, sanoo Vision FC:n puheenjohtaja Michael Osekre.

Terry Yegbe oli testi tälle projektille jo viime vuonna, ja nyt yhden SJK Akatemiassa vietetyn kauden jälkeen, hän on noussut säännöllisesti harjoittelemaan edustusjoukkueessamme, sekä aloituskokoonpanoon Liigacupin peleissämme. Kingsley Ofori, vaikkakin hän tuli eri organisaatiosta, omaa samanlaisen pelaajapolun, sanoo Richard Dorman.  

Nyt solmimamme yhteistyösopimus kattaa kaksi seuraavaa vuotta, ja sinä aikana meidän ja Vision FC:n yhteisenä tavoitteena on myös kehittää heidän omaa pelaajapolkuansa Ghanassa. Autamme heitä valmennuksellisen linjan luomisessa, pelaamisen perusperiaatteissa, yhdessä fyysisen harjoittelun kanssa. Siten valmistamme heidän pelaajiansa seuraaville askeleille Euroopassa. 
 
Vision FC on täysin keskittynyt pelaajakehitykseen. Heidän edustusjoukkueensa pelaa Ghanan toisella sarjatasolla, pelaajilla, joiden keski-ikä on 19-20 ikävuoden paikkeilla. He ovat etsineet Euroopasta yhteistyökumppania, joka pystyy auttamaan heidän oman systeeminsä kehittämisessä ja saada heidän parhaille talenteille tie Eurooppaan. 

Olen erittäin innoissani, nähdessäni miten tämä projekti etenee, samalla meidän tähtäimenämme on vahvistaa omaa pelaajakehitystämme, tuoden menestystä sekä tuloksia Veikkausliigassa, sanoo Dorman vielä lopuksi.

Salim Giabo Yussif on syntynyt Ghanassa 6 kesäkuuta vuonna 2002. Hän on pelipaikaltaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja, joka pystyy pelaamaan useissa eri rooleissa. Yussif pelasi jo SJK Akatemian Ykköscupin ottelussa testipelaajana JJK:a vastaan, tullen kentälle ottelun loppupuolella. Hän käänsi koko ottelun, antaen ensin syötön kavennusosumaan, ja Yussif itse teki ottelun tasoitusmaalin, uskomattomalla nostolla yläkulmaan, kaukaa rangaistusalueen ulkopuolelta, aivan ottelun loppusekunneilla. Ghanan lisäksi Yussif on opiskellut Yhdysvalloissa Vision FC:n järjestämällä stipendillä, ja pelannut NCAA yliopistosarjaa Springfieldin American International Collegen miesten joukkueen riveissä.

Olen erittäin tyytyväinen, että voimme jatkaa Salimin kanssa tällä kaudella. Hän on jo näyttänyt harjoituksissa, että hän on erittäin terävä pelaaja. Hänen tekniset ominaisuutensa ovat loistavat, hän ottaa pallon hyvin vastaan ja osaa pelata ahtaissakin tilanteissa pallon kanssa. Joten olemme erittäin tyytyväisiä häneen. Uskon täysin, että tämä on hänelle juuri oikea paikka kehittyä pelaajana kohti tavoitteitaan. Ja meille hän on erittäin hyvä kiinnitys, sanoo SJK Akatemian johtaja ja valmentaja Brian Page.

Koko tämä uusi yhteistyö Vision FC:n kanssa, on meille innostusta herättävä asia. Meillä on jo nyt kaksi pelaajaa heiltä, joista näkee, että he kehittyvät kovaa tahtia, ja heistä tulee olemaan meille apua. Mielestäni juuri tämän kaltaiset yhteistyökuviot, auttavat jokaista osapuolta täydellisesti. Olen tästä erittäin innoissani, ja toivon, että tästä tulee yhteistyö pitkälle tulevaisuuteen, Page jatkaa.

Ghanan pääkaupunki Accrasta tuleva Vision FC on nuorisoakatemia, jonka kolme eri kehitysjoukkuetta pelaa Ghanan miesten sarjoissa. Pääosin nuorista lupaavista pelaajista koostuva pelaajaryhmä tulee koko Ghanan alueelta. Vision FC on perustettu vuonna 1999 ja se tekee yhteistyötä useiden eurooppalaisten seurojen kanssa. SJK Akatemiassa lainasopimuksella päättyneellä kaudella pelannut Terry Yegbe on Vision FC:n löytöjä, ja Ruotsin pääsarjassa pelaavan Elfsborgin keskikenttäpelaaja Michael Baidoo on Vision FC:sta.

Jalkapallo on yli 31 miljoonan asukkaan Ghanan päälaji, ja ghanalaisia pelaajia on isoissa rooleissa useissa Euroopan sarjoissa ja joukkueissa. Ghana onkin yhdessä Kamerunin ja Senegalin kanssa pisimmälle MM-kisoissa yltänyt Afrikan maa. Lisäksi se on naapurimaansa Nigerian kanssa ainoa Afrikan maa, joka on ainakin kahdesti yltänyt pudotuspeleihin. Se on voittanut Afrikan mestaruuden neljä kertaa, ja kertaalleen Olympiapronssia. Nuorten sarjoissa maa on voittanut kahdesti alle 17-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja kerran alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.