123 456 7890

Päivitys uutiseen 16.6. klo 09:30. Jaime Morenon edustama Nicaragua on valitettavasti suljettu Gold Cup -turnauksesta joukkueen katsottiin peluuttaneen soveltumatonta pelaajaa aiemmin turnauksessa. Nicaragua pelaa maaottelutauolla harjoitusotteluita. Koko SJK-väki on pahoillaan Jaime Morenon ja Nicaraguan suuren unelman kariutumisen puolesta, mutta samalla se tarkoittaa sitä, että Moreno on SJK:n käytettävissä normaalisti maajoukkuetauon jälkeen.

—–

Jaime Moreno, Terry Yegbe, Nooa Laine, Otto Kemppainen ja Oskari Väistö lähtevät maajoukkuetauolla edustamaan maataan. Moreno ja Yegbe jopa isoon kansainväliseen turnaukseen.

Olemme erittäin ylpeitä näistä pelaajista, jotka lähtevät maajoukkuetehtäviin. Mielestäni tämä myös kertoo siitä, miten hyvin joukkueemme on nyt esiintynyt, ja miten korkealla tasolla näiden pelaajien henkilökohtaiset näytöt ovat niissä olleet, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez. 

Otto Kemppainen pääsi mukaan U21-maajoukkueeseen, ja vaikka hän ei ole saanut niin paljoa peliaikaa meillä, koska hänen paikallaan pelaa toinen pelaaja, on hän kuitenkin viime otteluissa näyttänyt tasoaan. On mahtavat mahdollisuus hänelle päästä mukaan maajoukkueotteluihin. Nooa Laine taas lähtee Malesian mukaan, ja pääsee siellä pelaamaan massiivisilla ja täysillä stadioneilla.

Sitten meillä on kaksi pelaajaa, jotka lähtevät edustamaan maataan isoihin lopputurnauksiin. Erityisesti Jaime Morenon ja Nicaraguan esiintyminen maanosana lopputurnauksessa monen vuoden jälkeen, on massiivinen juttu. Se oli myös yksi syy hänen tuloonsa Eurooppaan, jotta hän saa pelejä kovalla tasolla ennen turnausta. Se on mahtava tilaisuus hänelle. Uskon myös, että jos hän esiintyy siellä hyvin, tulee hän takaisin meidän mukaamme entistä suuremmalla itseluottamuksella, ja vielä kovemmalla tasolla, pohtii Gómez.

Terryn kehitys on ollut taas uskomattoman kovaa, ja hän on esiintynyt kanssamme mahtavasti. Se taso millä hän pelaa ja kehittyy joka viikko, on ollut hienoa seurattavaa. Olemme siksi erittäin iloisia ja tyytyväisiä hänen puolestaan, että hän pääsee mukaan näin tärkeään turnaukseen. Siinä turnauksessa tulee pelaamaan monet Afrikan ja koko maailman tämän ikäluokan parhaat lupaukset. Joten se on hyvä testi hänelle, sekä hyvä paikka oppia lisää. 

Eli olemme todella ylpeitä ja iloisia kaikkien näiden pelaajien puolesta. Samalla olemme tietenkin hieman pettyneitä, että useampia meidän pelaajiamme ei ole mukana maajoukkueissa. Sillä mielestäni meillä on varsinkin muutamia suomalaispelaajia, joiden mielestäni pitäisi olla mukana. Erityisesti puolustajat Ville Tikkanen ja Matej Hradecky pelaavat sillä tasolla, että me täällä SJK:ssa koemme heidän olevan hieman epäonnekkaita, että heitä ei ole valittu maajoukkueiseen. Mielestäni heidän esityksensä ovat olleet sillä tasolla, että se olisi ollut ansaittua, harmittelee Gómez.

Mutta, jatkamme täällä töiden tekoa sen eteen, että Suomen A-maajoukkueeseenkin valitaan tulevaisuudessa pelaajia Seinäjoelta. Siitä on jo liian pitkä aika, että SJK-pelaajia pelaa maajoukkueessa. Olemme tietenkin onnellisia maajoukkuekutsusta Daniel Håkansin kohdalla, vaikka hän ei enää pelaakaan täällä, mutta meillä on hänen kanssaan edelleen erittäin läheiset välit, ja seuraamme hänen tekemistään todella läheisesti. Siksi on niin mahtava nähdä hänet nyt A-maajoukkueessa. Mutta kuten sanoin, toivottavasti seuraavalla kerralla mukana on myös pelaajia SJK:n joukkueesta, Gómez painottaa vielä lopuksi.

Kuusi maalia SJK:lle iskenyt Jaime Moreno lähtee CONCACAF-alueen Gold Cupiin.

Hyökkääjä Jaime Moreno lähtee edustamaan kotimaataan Nicaraguaa Väli- ja Pohjois-Amerikan mestaruusturnaukseen, eli Gold Cupiin. Lopputurnaus vertautuu UEFA-alueen Euroopan Mestaruuskisoihin. Lopputurnaus pelataan USA:ssa ja Kanadassa. Nicaraguan kanssa samassa lohkossa pelaa isäntämaa USA, Jamaika sekä neljäs maa, joka selviää jatkokarsinnoissa seuraavan viikon aikana. Nicaragua kohtaa vielä ennen turnauksen alkua Uruguayn ja Paraguayn harjoitusotteluissa. Gold Cup pelataan kesä-heinäkuun vaihteessa, lohkovaihe päättyy 4. heinäkuuta ja finaali pelataan 16. heinäkuuta.

Puolustaja Terry Yegbe puolestaan on valittu Ghanan U23-maajoukkueeseen, joka osallistuu Afrikan U23-ikäluokan mestaruusturnaukseen Marokkoon. Ghana pelaa samassa lohkossa Kongon, Guinean ja turnauksen isäntämaa Marokon kanssa. Ghana ja Marokko ovat alkulohkon ennakkosuosikkeja. Valinta ikäluokan maajoukkueeseen on Yegbelle ensimmäinen. Kesä-heinäkuun vaihteessa pelattavan turnauksen kolme parasta joukkuetta saa paikan 2024 Pariisin kesäolympialaisiin. Turnauksen lohkovaihe päättyy kesäkuun lopussa ja finaali pelataan 8. heinäkuuta.

Terry Yegbe lähtee Ghanan U23-maajoukkueen kanssa tavoittelemaan Olympiapaikkaa

Keskikenttäpelaaja Nooa Laine lähtee Malesian A-maajoukkueen mukaan, joka kohtaa harjoitusotteluissa Salomonsaaret ja Papua-Uusi-Guinean. Laine on syntynyt ja kasvanut Suomessa, sekä edustanut Suomea poikamaajoukkueissa, mutta omaa mahdollisuuden edustaa isänsä kotimaata Malesiaa harjoitusotteluissa. Pelit pelataan 14. ja 20. kesäkuuta.

Laitapuolustaja Otto Kemppainen lähtee Suomen U21-maajoukkueen mukana kohtaamaan Puolan ja Slovenian harjoitusotteluissa ja SJK Akatemian puolustaja Oskari Väistö, lähtee Suomen U18-maajoukkueen mukaan, ja kohtaa Baltian maat Viron, Liettuan ja Latvian. Pikkuhuuhkajien ottelut pelataan 15. ja 20. kesäkuuta. Suomen U18 joukkue pelaa turnausmuotoiset ottelut 14., 16. ja 18. kesäkuuta.

SJK pelaa seuraavan kerran Veikkausliigaa juhannuksen jälkeen tiistaina 27.6. ja kohtaa silloin OmaSp Stadionilla AC Oulun klo 18:00 alkavassa ottelussa.

 

Otto Kemppainen kohtaa Pikkuhuuhkajien kanssa Puolan ja Slovenian.