123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

Perjantaina VPS:n Pohjanmaan derbyssä kaatanut SJK matkustaa tiistaiksi Valkeakoskelle ja kohtaa FC Hakan siellä klo 18:00. Ottelu näkyy kotikoneilta Ruutu-palvelusta. Omilla kyydein Valkeakoskelle matkaavat SJK-kannattajat voivat ostaa 11,50€ hintaiset liput vieraskatsomoon tästä linkistä (vieritä alas ja valitse vieraskatsomo.). Alle 17-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi. Tiistain ottelu on alkavan viikon kahdesta pelistä ensimmäinen, kun jo lauantaina 21.5. SJK pelaa kotiottelun IFK Mariehamnia vastaan.
EDIT: Aiemmin ilmoitetusta poiketen, Vekseli Plaza ei ole tämän pelin aikaan auki, joten peli ei näy siellä.

SJK katkaisi tappioputkensa viime perjantaina Vaasassa, kun se haki voiton Daniel Håkansin maalilla. Voitto haettiin taistelemalla ja uhrautumalla, ja siitä ammennetaan taas roppakaupalla itseluottamusta alkavan viikon peleihin. Tiistain vastustaja FC Haka on SJK:sta kolmen pisteen päässä, eli voitolla SJK voisi nousta tasapisteisiin. Samoissa pistemäärissä on useampi joukkue ja voitoilla voisi nousta taulukossa nopeasti ylöspäin.

Derby-ottelut on aina erilaisia, ja niissä joukkueet ovat kovalla intensiteetillä. Se oli myös ottelu, joka meidän piti ehdottomasti voittaa, ja sen me myös teimme. Mutta saadaksemme voiton, meidän piti kaivaa syvältä, puolustaa tiukasti ja taistella tulos. Sen me mielestäni teimme. Joissain peleissä olemme pelanneet hyvin, mutta emme saaneet silti sitä tulosta. Nyt näytimme taisteluasennetta, ja kun aiemmin olemme päästäneet paljon maaleja, niin nyt puolustimme boksiamme tiukasti ja saimme nollapelin, mikä on meille todella tärkeää. Eli tärkeintä siitä pelistä oli vain voitto ja nollapeli omissa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez perjantain voittoon päättynyttä Pohjanmaan derbyä.

Seuraava peli tulee nyt nopeasti, ja siksi meidän tulee maksimoida tämä aika, että olemme varmasti palautuneet ja valmiina siihen. Pelaamme myös taas vieraskentällä, jälleen hieman erilaisella alustalla, mikä tarkoittaa, että vastustajalla on muutaman tunnin etu omassa palautumisessaan. Siitä tulee varmasti jälleen vaikea ottelu, mutta olemme siihen taas valmiita ja valmiita tekemään kaiken uudelleen, jotta saamme heti toisen voiton perään, Gómez jatkaa.

Rankan jakson jälkeen mikä meillä oli, on nyt tärkeää saada muutama voitto putkeen, ja saada samalla lisää pisteitä, Gómez toteaa vielä lopuksi.

Tähän otteluun tekee paluun puolustaja Cristhian Valencia, jonka pelikielto päättyi. Kaikki pelaajat ovat muuten käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Derbyssä tuli kolhuja muutamalle pelaajalle, mutta tiedossa ei ole niiden vuoksi isompia loukkaantumisia.

Daniel Håkans on ollut liekeissa ja onnistui maalinteossa VPS:a vastaan viime perjantaina

Teemu Tainion valmentama FC Haka aloitti kauden todella hyvin, ottamalla voitot Ilveksestä, FC Interistä ja HIFK:sta. Myös niukka tappio Honkaa vastaan pelatussa vieraspelissä, olisi voinut kääntyä myös toiseen suuntaan. Haka näytti jo talvella olevansa tällä kaudella valmis jopa yllättäjäksi kärkikahinoihin. Kuun vaihteessa Hakan hyvä vire kuitenkin katosi ja nyt kolme viimeisintä Veikkausliigan ottelua on päättynyt tappioon. Haka eteni tappioiden välissä kuitenkin Suomen cupissa jatkoon rangaistuspotkukilpailussa Ykkösen TPS:n vieraana.

FC Hakan kärjessä pelaa 28-vuotias skotlantilainen Lee Erwin, joka on Veikkausliigan maalipörssissä toisena neljällä maalillaan. Hän on myös antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä, joten Erwin on ollut erittäin tehokas pelaamissaan seitsemässä ottelussa. Erwin on urallaan pelannut Englannissa Leedsissä ja Buryssa, sekä peräti 110 peliä Skotlannin pääsarjassa, kasvattajaseuransa Motherwellin, Kilmarnockin, Ross Couyntyn ja St. Mirrenin riveissä. Kreikkalainen Stavros Zarokostas on myös osoittanut hyväksi vahvistukseksi Hakan hyökkäyspäähän. USA:ssa ennen Suomeen tuloa pelannut Zarokostas on tehnyt kaksi maalia ja antanut yhden maalisyötön. Hän onnistui myös Liigacupissa kahdesti. Puolustuksen vahva mies on Dominikaanisen tasavallan 191-senttinen maajoukkuepelaaja Luiyi De Lucas, joka löi itsensä läpi Veikkausliigassa jo viime kaudella. Talvella hän oli useiden siirtohuhujen kohteena, mutta lopulta jatko Hakassa varmistui lopputalvesta.

Veikkausliigan ottelu FC Haka – SJK tiistaina 17.5. klo 18:00 Valkeakosken Tehtaan kentällä. Ottelu näkyy Seinäjoella Vekseli Plazassa ja kotikoneilta Ruutu-palvelusta.

SJK:n seuraava kotiottelu on ensi lauantaina 21.5. klo 17:00 pelattava SJK – IFK Mariehamn. Se on samalla 90’s Superlauantai, ja OmaSp Stadionin tapahtuma-areenalla lavalle nousee ottelun jälkeen Basic Element, Movetron ja DJ PartaMatti. Liput Superlauantai tapahtumaan ja SJK:n kotiotteluun Lippu.fi-kanavista sekä SJK Storesta.

Perjantaina 20.5. loppuu myös kausikorttimyynti, ja kausikortit saat vielä perjantaina Lippu.fi-kanavista tai Torikeskuksen SJK Storesta. SJK Store palvelee arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15. SJK:n kaikki tulevat ottelut löydät SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.