123 456 7890

SJK matkustaa 6.2. lauantaiksi Ouluun ja kohtaa siellä klo 16:00 Heinäpään hallissa isäntäjoukkue AC Oulun Suomen cupin karsintojen avausottelussa. Ottelu pelataan ilman yleisöä vallitsevista koronarjoituksista johtuen. Ruutu-palvelu lähettää kaikki Suomen cupin ja Veikkausliigan ottelut suorina lähetyksinä. Pääset tilaamaan Ruutu-palvelun tästä linkistä. Myös SJK Akatemia pelaa lauantaina, kun se kohtaa Kakkosen cupin toisen kierroksen ottelussa FC Vaajakosken Wallsport Areenalla. Ottelu alkaa la 6.2. klo 14:15. Myös tuo ottelu pelataan ilman yleisöä ja myös se näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Siten voit katsella molemmat ottelut putkeen kotikoneelta.

Ottelu on samalla ensimmäinen kerta sitten vuoden 2013, kun SJK on kohdannut sarjanousija AC Oulun. Viimeisin kohtaaminen päättyi SJK:n 1-0 voittoon Seinäjoen Keskuskentällä, 30. elokuuta 2013. Molemmat joukkueet kohtasivat viime viikonlopun kenraaliharjoituksissa Ykkösen joukkueen harjoitusottelussa, kun AC Oulu voitti kotonaan KPV:n 5-1 ja SJK kaatoi naapuriseura VPS:n 3-1 luvuin.

Nousijajoukkue vieraskentällä, varsinkin näin kauden alussa, on aina kohtuu yllätysvalmis. Pitää luottaa kuitenkin omaan tekemiseen ja omaan joukkueeseen, siihen mitä me ollaan. Meidän on turha lähteä liikaa miettimään vastustajaa, lyhyitä valmistautumisaikoja tai muuta. Tämä on pelin henki, ja kaikki nämä cupin ottelut ovat tärkeitä. Yritetään saada näkymään tehty työ mahdollisimman hyvin, pohtii SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Joukkueen kunto vaikuttaa siihen, keitä pelaajia peliin lähtee. Harva pelaaja on kuitenkaan vielä tässä vaiheessa täydessä yhdeksänkymmenen minuutin kunnossa. Harjoittelua on sen verran takana, että se tekee aina joukkueen valinnasta haasteellista. Sekin on tässä Suomen cupin karsinnassa aina vähän pelin henki.

Mutta mitä paremmin pelaat, sitä vähemmän itseäsi kentällä väsytät. Siihen meidän pitää pyrkiä. Jos me ollaan hyviä ja yhtenäisiä, niin en usko, että se väsymyskään sitten niin paljoa painaa, toteaa Honkavaara.

Nämä ensimmäiset pelit on myös aina vähän semmoisia yli-innokkaita ja ehkä vähän vielä hakemista. Senkin takia pitää pyrkiä olemaan sitten semmoisissa hetkissä parempi kuin vastustaja. Maltilla meidän pitää lähteä kehittämään omaa peliä, mutta samalla väkisinkin hakea se tulos sieltä, sanoo Honkavaara.

Kausi on myös niin pitkä, että vaikka nyt on hyvä tilanne ja vähän haasteellinen tilanne valita, että ketkä pelaa, niin varmasti jokainen pelaaja on ollut sellaisessa tilanteessa, että valinta ei alkukaudella ole kohdistunut heihin. Ja sitten myöhemmin kaudella on toisinpäin.

Kilpailullinen kausi kestää tästä sen yhdeksän kuukautta eteenpäin, joten turha tässä vaiheessa kenenkään on näistä peluutuksista tehdä vielä isoja johtopäätöksiä. Monesti moni joukkue pelaa cupissa vielä hyvin eri kokoonpanolla kuin liigakaudella, tai sitten jopa ihan eri pelitavalla. Heinäpään hallissakin on vähän nopeampi pelialusta, mikä sekin vaikuttaa asiaan, Honkavaara päättää.

Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Ruutu lähettää myös kaudella 2021 kaikki Suomen cupin ja Veikkausliigan ottelut suorina lähetyksinä. Pääset tilaamaan Ruutun katseluoikeudet tästä linkistä. 

Veikkausliiga alkaa lauantaina 10.4., kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla Tampereen Ilvestä. Kauden 2021 kausikortit myynnissä Lippu.fi -palvelussa ja SJK Shopissa. SJK Shop auki helmikuun loppuun asti torstaisin klo 12-17, perjantaisin klo 9-12 ja lauantaisin klo 10-14. Löydät otteluohjelmat SJK:n verkkosivujen Ottelut-kohdasta.


Veikkausliigaan noussut AC Oulu vastassa

Viime kaudella Ykkösessä vain kaksi ottelua hävinnyt, ja kauden päätteeksi Veikkausliigaan Ykkösen voittajana noussut AC Oulu on mielenkiintoinen avausvastustaja Suomen cupin karsinnassa. Joukkueen valmentaja Jyrki Ahola on hieman tuntemattomampi nimi Suomen valmentajapiiressä, mutta hänellä on kuitenkin pitkä tausta valmentajana pääkaupunkiseudun joukkueissa, kuten FC Jokerit, FC Honka ja HJK. Riihimäeltä lähtöisin oleva ja 48-vuotias Ahola, onkin saanut AC Oulussa erinomaisen näyttöpaikan ja hän on sen myös käyttänyt. Pesti alkoi tammikuussa 2020 ja heti kauden päätteeksi juhlittiin sarjanousua. Seuran taustalla on sitten muutamia hieman tutumpia nimiä, kun urheilutoimenjohtajana häärii entinen maajoukkuepelaaja Markus Heikkinen ja maalivahtivalmentajana seurassa toimii Jani Luukkonen, jolla on historiaa myös Seinäjoelta, sillä hän oli TP-Seinäjoen maalivahtina kausilla 1999 ja 2000.

Vielä kaudella 2019 AC Oulu oli jopa vaarassa pudota Kakkoseen ja seuran talous näytti huonolta. Toimitusjohta ja seuran entinen pelaaja Juho Meriläinen on tehnyt kuitenkin hyviä ratkaisuja, ja saanut AC Oulun hyvälle tielle. Tällä hetkellä seuralla on oma harjoitushalli ja hyvät suunnitelmat uuden, vain jalkapallolle pyhitetyn stadionin rakentamisesta. AC Oulu on tullut ryminällä takaisin Suomen jalkapallokartalle.

Joukkuetta vahvistettiin alkavalle kaudelle Ykkösen parhailla pelaajilla, kun maalivahdiksi tuli EIF:n Yann Fillion, puolustukseen tuli niin ikään sarjanousuun päätyneen KTP:n Ruxi ja KPV:n Jarkko Hurme. Puolustus vahvistui myös espanjalaisella Diego Dizilla. Keskikentälle mukaan liittyi RoPS:sta Obed Malolo ja hyökkäykseen FF Jarosta Severi Kähkönen, VPS:sta Samu Alanko ja vielä AC Kajaanista David Popa.

SJK Akatemia kohtasi viime kaudella AC Oulun Ykkösessä kahdesti; Oulussa kotijoukkue voitti 1-0, mutta pisteet tasattiin 1-1 tuloksella.