123 456 7890

Kakkosen cupin toisen kierroksen ottelu SJK Akatemia – FC Vaajakoski, pelataan koronarajoituksista johtuen ilman yleisöä Wallsport Areenalla lauantaina 6.2. klo 14:15. Ottelu näkyy kuitenkin suorana Ruutu-palvelusta, joten lauantaina on luvassa todellinen cupin superpäivä, kun voi ensin katsoa SJK Akatemian ottelun suorana ja heti perään alkavan SJK:n edustusjoukkueen ottelun AC Oulua vastaan Suomen cupin karsinnassa. Pääset tilaamaan Ruutu-palvelun tästä linkistä.

SJK Akatemia onnistui kaatamaan viime viikonloppuna FC Jazzin Kakkosen cupin ensimmäisellä kierroksella, jatkoajan ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Ja siten se eteni toiselle kierrokselle, jolla lauantaina tulee vastaan FC Vaajakoski. Olosuhteet viime viikonlopulla Porissa olivat kuitenkin hirveät, sillä pakkanen ja lumisade siirsi ulkona pelatun ottelun alkua ensin reilulla puolella tunnilla. Vielä kentän avaamisen jälkeenkin, siellä täällä oli pieniä lumikasoja, jotka veivät terää peliltä. Jatkopaikka oli kuitenkin tärkeintä ja nyt päästään parempiin olosuhteisiin.

Odotan täysin erilaista ottelua, kuin Porissa pelatusta, johtuen ihan jo olosuhteista. Sää- ja kenttäolosuhteet tekivät pelistä erittäin vaikean molemmille joukkueille pelata omaa peliään. Siten siinä oli kyse enemmän ihan perusorganisoinnista, kurinalaisuudesta ja kovasta työnteosta. Tottakai me tarvitsemme kaikkia noita ominaisuuksia myös tässä pelissä, mutta odotan tämän tulevan pelin olevan huomattavasti avoimempaa pelaamista. Varmasti paljon teknisempi, ja siten paljon parempi ottelu tulossa, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Odotamme FC Vaajakosken olevan myös hyvä joukkue, hyvin organisoitu ja kurinalainen. Mutta pelaamme nyt kotona, joten odotan, että näytämme tässäkin ottelussa voitontahtoa, kovaa työtä ja yhteenkuuluvuutta, mitä näytimme Porissa. Nyt haluan nähdä mukana myös lisää laatua, millä sitten pystymme iskemään Vaajakosken heikkoihin kohtiin paljon aktiivisemmin kuin teimme Porissa.

Meillä on aika lailla sama ryhmä kasassa kuin viime ottelussa. Muutama pelaaja saattaa tehdä paluun ryhmään, mutta emme ole siitä vielä varmoja, emmekä halua ottaa riskejä. Eli elämme hetkessä näiden osalta. Pääasiassa kuitenkin hyvin samalla ryhmällä myös tähän otteluun, Page kertoo.

Se, että peli näkyy myös suorana Ruudusta, on hieno homma meidän nuorille pelaajille. He voivat siten näyttää kaikille mihin pystyvät. Uskon, että he saavat siitä vain lisää virtaa pelii, pohtii Page vielä lopuksi.

Vastaan lauantaina tuleva FC Vaajakoski ei varsinaisesti ole uusi tuttavuus, sillä SJK tai SJK Akatemia on kohdannut heidät vuosien varrella monet kerrat. Jyväskylän Vaajakoskelta tuleva seura pelasi kuitenkin viime kaudella Kakkosessa, joten edellinen kohtaaminen on parin vuoden takaa.

FC Vaajakoski sijoittui viime kauden Kakkosen C-lohkossa seitsemänneksi, mutta koska sarja oli tiukka, oli piste-ero kolmanteen sijaankin vain viisi pistettä kauden päättyessä. Joukkueen parhaana pelaajana hääri maalipuiden välissä Ville Viljala, joka pelasi SJK Akatemian edeltäjä Kerho 07:n riveissä vielä kaudella 2014. Joukkue oli kaudella 2020 uudistustilassa, kun pitkään joukkuetta valmentanut valmentaja vaihtui omasta organisaatiosta nousseeseen Sami Okkoseen, ja kehitysprosessi jatkuu nyt alkavalla kaudella. Viljalan lisäksi joukkueessa ei montaa tuttua pelaajaa ole. Aram Hasanzada on tuttu jo takavuosilta JJK:n riveistä ja hän kävi myös KPV:ssa, missä tilille tuli 34 peliä Ykkösessä kausilla 2018-2019. Veikkausliigassa Hasanzada on pelannut JJK:n paidassa neljä ottelua.

Lauantain ottelu pelataan ratkaisuun asti, joten jos peli päättyy varsinaisen ajan jälkeen tasan, pelataan ensin 2 x 15 minuutin jatko-ottelu ja tarvittaessa vielä rangaistuspotkukilpailu. Voittaja etenee Kakkosen cupin kolmannelle kierrokselle ja saa kotikentälleen vastaan OLS:n. Tuo ottelu pelattaisiin heti ensi viikolla.