123 456 7890

SJK:n molemmat joukkueet, SJK ja SJK Akatemia, pelaavat lauantaina 20.2. Suomen cupin jatkopaikasta. Ensin SJK kohtaa Veikkausliigan karsintalohkon päätösottelussa Ilveksen Wallsport Areenalla klo 14:30, ja klo 18:00 SJK Akatemia kohtaa Ilves/2:n Kakkosen cupin välierässä. Molemmat ottelut pelataan ilman yleisöä, mutta molemmat näkyvät suorina ja selostettuina lähetyksinä Ruutu-palvelusta. Molemmissa otteluissa on myös panoksena paikka varsinaiseen Suomen cupiin, jonka ensimmäinen kierros arvotaan heti maanantaina. Voit lukea lisää Kakkosen joukkueiden kohtaamisesta SJK Akatemian omasta ennakosta, tästä linkistä.

SJK:lla on Suomen cupin jatkopaikka omissa käsissään, vaikka viime viikonloppuna tulikin nöyryyttävä 2-5 tappio KuPS:n vieraana. Karsintalohkon päätöskierroksella SJK tarvitsee jatkopaikkaan voiton tai tasapelin, riippuen toisen ottelun tuloksesta. Tappiolla tie nousee pystyyn varmuudella. Toisessa ottelussa KuPS isännöi AC Oulua kotonaan ja tuo ottelu alkaa puolitoista tuntia ennen SJK:n ja Ilveksen kohtaamista. Jos jatkopaikan jo varmistanut KuPS voittaa myös tuon ottelun, riittää SJK:lle tasapeli omassa ottelussaan jatkopaikkaan. Jos taas AC Oulu onnistuu yllättämään KuPS:n vierasottelussa, pitäisi SJK:n voittaa oma ottelunsa ja tehdä lisäksi paljon maaleja, jotta AC Oulun tämänkin hetken kahden maalin parempi maaliero kurottaisiin kiinni. SJK voitti AC Oulun keskinäisessä ottelussa, mutta lohkomuotoisessa karsinnassa maaliero on tasapisteissä sijoitukseen ensimmäisenä vaikuttava tekijä.

Joka tapauksessa, SJK lähtee hakemaan voittoa, kenties jättääkseen taakse edellisen ottelun heikon esityksen KuPS:n vieraana?

Ei me kyllä haluta jättää sitä taakse, sillä se oli parasta mahdollista informaatiota meille siitä missä me mennään. KuPS oli fyysisesti paljon paremi, he olivat pelillisesti paljon parempi ja ei siinä ollut nokan koputtamista. Me oltiin jäljessä ja parempi joukkue voitti, toteaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Samalla se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että meidän pitäisi tässä tehdä nyt mitään valtavan radikaalia muutosta. Mutta peli kertoo aina meille totuuden. Meillä on paljon parannettavaa, ja vaikka meillä olisi minkälainen tähtisikermä koossa, niin meillä on vain paljon parannettavaa Ja tiedämme mitä meidän pitää parantaa.

Meidän pitää käydä peli läpi ja olemme sen tehneet tarkasti. Tietyt parannettavat asiat, kuten fyysinen suorituskyky, tulee vaan ajan myötä. Jotkut pelaajat meiltä on vielä selkeästi vaiheessa, eivätkä vielä pelin vaatimalla tasolla – varsinkaan 90 minuuttia. Se paranee ajan myötä. Mutta meidän pelillinen taso pitäisi pystyä parantamaan nopeammin, pohtii Honkavaara.

Oltiin myös tehty jonkin verran muutoksia meidän kokoonpanoon, eivätkä kaikki ne muutokset toimineet kuten haluttiin. Mutta samalla tässä oli hyvä peli antaa peliaikaa kaikille pelaajille, koska nähdään oikeasti missä mennään. Saimme pelistä siten todella hyvin tietoa, mutta nyt se pitää vain käsitellä oikein. Haasteita on paljon, sillä KuPS näytti erittäin hyvin sen, missä meidän pitäisi olla.

Lauantaina vastaan tuleva Ilves on hyvin samantyyppinen joukkue kuin KuPS. Heillä on nuoria nälkäisiä pelaajia. Tämä on mun mielestä hyvä, että tämä tulee tähän heti perään, kun meillä on hyvää tietoa meidän edellisestä pelistä. Tämä antaa meille heti mahdollisuuden korjata näitä asioita, arvioi Honkavaara.

SJK:lta sivussa on loukkaantumisten vuoksi varmuudella ainoastaan Ville Tikkanen ja Robin Sid.

Suomen cupin karsintalohkon päätösottelu SJK – Ilves lauantaina 20.2. klo 14:30 suorana Ruutu-palvelusta. Ottelun selostaa Oskari Koski. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Veikkausliigan kausi 2021 alkaa 10.4. kun samainen Ilves saapuu OmaSp Stadionille. Kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa. SJK Shop auki helmikuun loppuun asti torstaisin klo 12-17, perjantaisin klo 9-12 ja lauantaisin klo 10-14. Löydät otteluohjelmat SJK:n verkkosivujen Ottelut-kohdasta.

Ilves kantona kaskessa

Vuodesta 2016 Ilvestä valmentaneen Jarkko Wissin Ilves on ollut SJK:lle vaikea vastustaja. Keskinäiset kohtaamiset ovat päättyneet useimmiten Ilveksen voittoon, mutta mukana on myös muutama SJK:n kannalta kitkerä tasapeli. Tänäkin talvena joukkueet kohtasivat Tampereen Pirkkahallissa harjoitusottelussa, ja tuloksena oli 3-5 tappio SJK:lle.

SJK:n edellinen voitto Ilveksestä on harjoitusottelussa tammikuussa 2017. Silloin pelattiin Wallsport Areenalla, ja se onkin edellinen kerta, kun SJK ja Ilves ovat kohdanneet nimenomaan Wallsportilla. Wallsport Areenassa SJK on voittanut Ilveksen kaikissa kohtaamisissa, pois lukien talvella 2014 pelattu harjoitusottelu, joka päättyi 0-1 tappioon.

Tämän vuoden tammikuussa pelatun harjoitusottelun jälkeen, molemmat joukkueet ovat kokeneet muutoksia. SJK:n pelaajamateriaali on kenties hieman vahvistunut, mutta Ilves on menettänyt pari tärkeää pelaajaa kansainvälisten siirtojen kautta. Erityisesti hyökkäävässä roolissa pelanneen Naatan Skyttän lähtö on ollut menetys Wissin ryhmälle. Häntä korvaamaan Ilves hankki HJK:sta nuorten maajoukkuehyökkääjä Eetu Vertaisen. Puolustukseen Ilves hommasi 19-vuotiaan norsunluurannikkolaisen Vigori Jean-Jaurès Gbe:n.

Leimallista Ilveksessä on juuri joukkueen nuoruus. Keski-ikä on taatusti Veikkausliigan nuorimpia. Tämän mahdollistaa muun muassa Ilveksen laaja juniorityö, sillä Ilves on yksi pohjoismaiden isoimpia junioriseuroja. Suomessa se on selvästi suurin yli 4400 pelaajalla. Myös Jarkko Wissin strategiana on hankkia nuoria pelaajia, joita hän jalostaa eteenpäin omaan pelitapaansa sopivaksi. Joukkue on liikkuva, kovaa prässäävä ja aggressiivinen.

Talven Suomen cupissa ei tulosta ole kuitenkaan tullut, ja Ilves on hävinnyt KuPS:lle ja AC Oululle. Ilves omaa kuitenkin edelleen mahdollisuuden nousta karsintalohkon kakkospaikalle, jos se voittaa suurinumeroisesti SJK:n, ja KuPS voittaa samaan aikaan AC Oulun. Silloin kaikki kolme joukkuetta KuPS:n takana olisi kolmessa pisteessä, ja maaliero ratkaisee jatkoon menijän. Ennen päätöskierrosta AC Oulun maaliero on tasan nolla. SJK:n maaliero on kaksi maalia miinuksella ja Ilveksen kolme maalia miinuksella. KuPS – AC Oulu alkaa jo puolitoista tuntia ennen SJK – Ilves ottelua, joten ottelun alussa saattaa olla jo tiedossa, mikä tulos riittää jatkopaikkaan kummallekin joukkueelle.